WhatsApp
Infolinia 123070604
Zamówienia złożone i opłacone w 2024 roku będą zafakturowane z datą grudniową.
Brak w magazynie

Piec konwekcyjno-parowy Retigo Orange Vision Plus O 1011i Plus 10xGN 1/1

Kod: 29352
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
52521.30
52521.30
49895.23 49895.23 cena z kodem: RMGASTRO
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 14 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
Retigo Orange Vision Plus
Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision została stworzona na potrzeby użytkowników nieposiadających wysokich wymagań co do ilości funkcji pieca, lecz kładących nacisk na wysoką jakość i łatwą obsługę. Elegancki i funkcjonalny wygląd podkreśla prostotę urządzenia, a wyświetlacz diodowy LED umożliwia łatwe sterowanie i wprowadzanie ustawień. Piec O 1011 i Plus ma 7'' dotykowy panel sterowania z 99 programami pieczenia i gotowania. Posiada 1-punktową sondę i prysznic. Jego mycie jest automatyczne. Wykonany jest ze stali nierdzewnej AISI 304/316 z powłoką o podwyższonej trwałości. Drzwi otwierane są lewostronnie. Otwieranie jest dwustopniowe, bardziej bezpieczne. Mieści 10 blach GN 1/1 (11 prowadnic). Wytwarzanie pary odbywa się metodą iniekcji. 

Najważniejsze funkcje:
  • Vision Touch Control - łatwe i intuicyjne sterowanie,
  • System Retigo Eco Logic - automatyczne mycie z niskim zużyciem wody,
  • Advanced Steam Generation System - unikalne dwustopniowe podgrzewanie wstępne wody z wymiennikiem ciepła zapewnia wymagany kolor, strukturę i smak potraw przy zachowaniu witamin i minerałów,
  • System kontroli wilgotności wewnątrz pieca. 
  • Techniki pieczenia i gotowania
Technika pieczenia, m.in.:
  • pieczenie konwekcyjne gorącym powietrzem (30°C - 300°C),
  • kombi - gorące powietrz/para (30-130 °C),
  • gotowanie w parze  (30°C - 130°C),
  • bio-gotowane (30 - 98°C),
  • regeneracja - system bankietowy - utrzymywanie potraw do momentu serwowania.
Systemy:
  • pieczenie nocne,
  • pieczenie niskotemperaturowe z minimalną utratą wagi, lepszą soczystością i smakiem,
  • automatyczny podgrzew,
  • automatyczne chłodzenie,
  • manualne nawilżanie,
  • automatyczny start
Pieczenie konwekcyjne umożliwia przygotowanie potraw za pomocą gorącego powietrza, które jest przetłaczane przez wentylatory wprost do komory i równomiernie w niej cyrkuluje. Jest to dobrym rozwiązaniem przy pieczeniu ciast czy bagietek, grillowaniu i smażeniu różnego rodzaju mięs i warzyw. Technika gotowania w parze sprawia, że przygotowywane potrawy są delikatniejsze, mają lepszy smak i idealną konsystencję. Funkcja ta idealnie nadaje się do gotowania ziemniaków, ryżu, warzyw, jajek czy mięs. Pieczenie konwekcyjno-parowe minimalizuje straty wagowe, a więc będzie dobrym rozwiązaniem do przygotowywania wszelkiego rodzaju mięs. Zastosowanie pary wraz z pieczeniem sprawi również, że chleb i wszelkiego rodzaju ciasta będą bardziej wyrośnięte, a ich skórka wyjątkowo chrupiąca.
Wyposażenie:
Piec ma bogate wyposażenie. Do najważniejszych zalet należą:
  • automatyczne mycie,
  • książka kucharska - 99 programów po 9 kroków,
  • rekuperator,
  • system ASGS - szybkie generowanie nasyconej pary,
  • system ACM - automatyczne zarządzanie pojemnością,
  • potrójna szyba w drzwiach,
  • 7 prędkości wentylatora,
  • taktowanie wentylatora,
  • wbudowany zwijany prysznic ręczny,
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia,
  • Fan Stop - natychmiastowe wyłączenie wentylatora przy otwarciu drzwi,
  • solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie, antybakteryjne wykonanie,
  • prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody,
  • 1 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy,
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania- zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia,
  • port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych.
  • Serwis i zarządzanie
Piec posiada system automatycznego informowania o błędach i można nim zarządzać zdalnie. Do najważniejszych systemów należą:
  • system HACCP - łatwa i szybka analiza punktów krytycznych,
  • BCS - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera,
  • SDS (system diagnostyki serwisowej) - automatyczna informacja o błędach,
  • interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową

Parametry:

  • Numer katalogowy producenta: 00029352
  • Producent: Retigo
  • Gwarancja: 2 lata (po instalacji przez autoryzowany serwis oraz rejestracji urządzenia)
  • Model: O 1011 i Plus
  • Szerokość: 933 mm
  • Głębokość: 867 mm
  • Wysokość: 1080 mm
  • Zasilanie: Prąd
  • Napięcie: 400 V
  • Moc elektryczna: 18.6 kW
  • Temperatura minimalna: 30 °C
  • Temperatura maksymalna: 300 °C
  • Liczba półek: 11 szt.
  • Rozmiar blachy: 1/1
  • Wyposażenie pieca: Sterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Prysznic myjący, Sonda jednopunktowa
  • Nawilżanie: Tak
  • Wytwarzanie pary: natrysk
  • Ilość wentylatorów: 1 szt.
  • Waga: 138.00 kg
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Retigo
Sportowa 15a
43-450 Ustroń
Poland

33 854 73 26
info@rmgastro.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: