Profesjonalny Piec Konwekcyjno-Parowy GN 2/3 Bartscher 117623 230V
Piec konwekcyjno-parowy marki Bartscher z serii Silversteam z elektroniczną obsługą i 5 parami prowadnic w formacie 2/3 GN - idealny partner w każdej kuchni. Dzięki funkcji Rack Control istnieje możliwość przygotowania najróżniejszych potraw o dowolnej porze. Jest to ułatwienie, dzięki któremu model Silversteam ma wszystko pod kontrolą.
- Zakres temperatury do: 300 °C
- Ilość par prowadnic: 5
- Regulacja temperatury: Bezstopniowo
- Sterowanie: Dotykowo
- Komin: Tak
- Seria: Silversteam
- Liczba wentylatorów: 1
- Wyświetlacz LED: Nawilżanie ,Gotowanie Delta T ,Fazy gotowania ,Temperatura wnętrza potrawy ,prędkość wentylatora ,Program ,Temperatura ,Czas
- Funkcje: Powietrze obiegowe ,Gotowanie na parze ,Gotowanie na parze kombi ,Gotowanie niskotemperaturowe ,Gotowanie Delta T ,Silnik z rewersem (wirniki wentylatora) ,Wytwarzanie pary metodą bezpośredniego natrysku
- Przyłącze urządzenia: Gotowe do podłączenia
- Zakres temperatury od: 50 °C
- Format prowadnic: 2/3 GN
- Materiał: CNS 18/10
- Przyłącze wody: 3/4"
- port USB: z boku
- Ustawianie czasu do: 599 min.
- Materiał komory: CNS 18/10
- Dostępność na zamówienie: -
- Ilość programów gotowania: 300 wstępnie zainstalowanych ,300 do zaprogramowania
- Właściwości: Zaokrąglona komora ,Prowadnice wyjmowane ,Podwójne przeszklenie drzwi ,Oświetlenie LED w drzwiach ,Gotowe do podłączenia
- Oświetlenie wewnętrzne: Tak
- Przyłącze bagnetowej sondy temperatury: z boku
- Ustawianie czasu od: 0 min.
- Z systemem czyszczenia: Nie
- W zestawie: 1 ruszt 2/3 GN ,1 blacha 2/3 GN ,1 wąż doprowadzający wodę
- Moc przyłączeniowa: 3.3 kW
- Częstotliwość: 50 Hz
- Odstęp pomiędzy parami prowadnic: 74 mm
- tryb ciągły: Tak
- Lampka kontrolna: -
- Funkcja Rack Control: Tak
- Ilość faz gotowania: 9
- Napięcie: 230 V
- Prędkość wentylatora: 3 stopnie
- Rodzaj prowadnic: W poprzek
- Tryb pracy: Elektr.
- Ważna wskazówka: Od stopnia twardości wody 5° w skali niemieckiej zalecamy zastosowanie na dopływie wstępnych zmiękczaczy wody przy ciśnieniu roboczym wynoszącym maksymalnie 3 bary
Masz pytanie?
Biuro: 12 307 06 04
WhatsApp: 533 245 566
E-mail: sklep@gastroprofit.pl
Pn-Pt 8:00-16:00Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Urządzenia grzewcze
- Ryzyko oparzenia.
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.
Urządzenia chłodnicze
- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych.
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Chemia gastronomiczna
- Ryzyko poparzenia.
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia mechaniczne
- Ryzyko zranienia.
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Meble nierdzewne
- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym.
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia elektryczne
- Ryzyko porażenia prądem.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Urządzenia gazowe
- Ryzyko wybuchu.
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Akcesoria gastronomiczne
- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Wszystkie produkty
- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii.
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
Dodatkowe uniwersalne zalecenia:
- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.
Dane producenta
Bartscher
Franz-Kleine-Str. 28
33154 Salzkotten
Germany
49 5258 971-0
info@bartscher.com