WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HENDI_WIOSNA.
Infolinia 123070604

Wędzarnia ogrodowa z funkcją grilla | Lund 99633

Brak w magazynie
Kod: 99633
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
14,99 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • ORLEN Paczka 14,99 zł brutto
  • Kurier 19,99 zł brutto
  • Kurier pobranie 29,99 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
147,07 zł netto
180,90 zł brutto
kpl.
Zadzwoń 123 07 06 04

Przenośna wędzarnia wyposażona w 2 moduły z misą i chromowanym rusztem. Pozwala na samodzielne przygotowanie tradycyjnych wyrobów: wędlin, kiełbas, ryb i serów wędzonych 2 metodami - na ciepło i na zimno.

PARAMETRY:

  • wymiary: 46 x 41,5 x 77 cm
  • 2w1 - grill i wędzarnia
  • produkt może służyć zarówno do grillowania jak i wędzenia, a także do gotowania na parze
  • termometr pozwala na bieżąco kontrolować temperaturę w komorze
  • 3 uchwyty - 2 boczne oraz 1 od pokrywy
  • 4 wieszaki umieszczone w spodzie pokrywy
  • 2 drzwiczki zapewniają łatwy dostęp oraz kontrolę ognia i poziomu wędzenia
  • otwór wentylacyjny umożliwia regulację ujścia dymu
  • 3 nóżki zapewniające stabilność oraz izolację rozgrzanego spodu od podłoża
  • 2 chromowane ruszty o średnicy 37,5 cm
  • ocynkowana kratka na węgiel o średnicy 25 cm
  • 2 stalowe, pokryte porcelanową emalią misy 37,5 cm
  • naczynie no wodę pozwala absorbować tłuszcz
  • 3-częściowa budowa - podstawa z nóżkami, środek oraz pokrywa

GRILLOWANIE:

Produkt może być użyty jako grill, wtedy należy zdemontować górną część komory grilla, a pokrywę należy umieścić bezpośrednio na komorze dolnej.

WĘDZENIE, GOTOWANIE NA PARZE:

W przypadku wykorzystania produktu do gotowania na parze lub jako wędzarni należy użyć obu części komory grilla oraz pokrywy. W dolnej misie należy umieścić rozpałkę, a na ruszcie misy drewno do wędzenia. Drewno nie może się palić tylko wydzielać dym, należy je zatem wcześniej namoczyć lub użyć gotowego produktu dostępnego w handlu. Jeżeli drewno jest pocięte na zbyt małe kawałki należy je umieścić na folii lub tackach aluminiowych. Na górnych haczykach umieścić misę i wypełnić ją wodą, do której można dodać zioła dla aromatu. Woda w górnej misie zapobiegnie wysuszaniu żywności podczas wędzenia. Na misie umieścić ruszt na którym zostanie umieszczona żywność przeznczona do gotowania na parze. Żywność przeznaczoną do wędzenia należy zawiesić na haczykach zamocowanych do prętów pokrywy.

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×