WhatsApp

Zestaw Urządzeń Hendi Do Naleśników, Gofrów, Bitej Śmietanty KOMPLET

Kod: 212028_212103_588024_588208
Dostępność: średnia ilość
2200.00
2200.00
2090 2090 cena z kodem: HEN5
Filtr:
Zestaw syfon + naboje
Kolor/Wzór
kpl.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Poczta Polska, Żabka 10
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

NALEŚNIKARKA:

Naleśnikarka elektryczna firmy Hendi to urządzenie, które doskonale sprawdza się w punktach z naleśnikami i goframi, a także w kawiarniach, barach i wszystkich innych miejscach serwujących naleśniki. Solidne wykonanie urządzenia gwarantuje bezproblemową eksploatację.

Gładka płyta grzewcza urządzenia jest wykonana z emaliowanego żeliwa. Naleśnikarka posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem. Termostat pozwala na regulację temperatury w zakresie od 50 st. C do 300 st. C, dzięki czemu bez problemu można dopasować ustawienia do rodzaju ciasta. Prezentowany model jest wyposażony w szufladkę o wymiarach 400x320x30 mm do przechowywania przyborów, dzięki czemu zmniejsza się ilość zajmowanego przez urządzenie miejsca. W komplecie znajduje się szpatuła do rozprowadzania ciastaPłyta robocza ma średnicę 400 mm i jest pokryta powłoką ceramiczną zapewniającą nieprzywieranie ciasta do jej powierzchni. Z tego względu należy zachować szczególną ostrożność podczas czyszczenia urządzenia, tak aby nie uszkodzić powierzchni ochronnej. Zaleca się nieużywanie ostrych narzędzi. Naleśnikarka elektryczna Hendi posiada atest dopuszczający ją do kontaktu z żywością i może być stosowana w profesjonalnej gastronomii.

Najważniejsze parametry:

  • Wymiary (mm): 450x485x(H)220
  • Zasilanie: 230 V
  • Moc: 3 kW
  • Regulacja temperatury: od 50 st. C do 300 st. C
  • Posiada atest

; ;amp ;amp ;feature

GOFROWNICA:

Gofrownica elektryczna Hendi 212103 to kompaktowe urządzenie odpowiednie do każdego rodzaju profesjonalnej gastronomii. Dzięki płycie roboczej podzielonej na 2 części, pozwala na jednoczesne przygotowanie 2 gofrów o wymiarach 16x10x3 cm. Jest to obecnie najpopularniejszy rozmiar gofrów. Żeliwna płyta urządzenia doskonale przewodzi ciepło, dzięki czemu gofry są wypieczone równo. Powierzchnia płyty jest pokryta powłoką nieprzywierającą, ułatwiającą zdejmowanie gotowego produktu. Termostat umożliwia płynną regulację temperatury w zakresie od 50 st. C do 300 st. C. Obudowa urządzenia jest wykonana ze stali nierdzewnej. Pokrywa posiada izolowany uchwyt umożliwiający bezpieczne podnoszenie. Wyjmowana rynna na resztki ciasta pomaga zachować higienę. Gofrownica elektryczna Hendi 212103 posiada atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością i może być stosowana w profesjonalnej gastronomii.

Najważniejsze parametry:

  • Regulacja temperatury od 50 st. C do 300 st. C
  • Możliwość przygotowania 2 gofrów jednocześnie
  • Obudowa ze stali nierdzewnej
  • Rozmiar gofra: 16x10x3 cm
  • Rozmiar urządzenia: 48x32x(H)22,6 cm
  • Moc: 1,5 kW
  • Zasilanie: 230 V
  • Posiada atest
  • Waga: 28 kg

SYFON DO BITEJ ŚMIETANY:

Syfon do bitej śmietany Hendi Profi Line 1l to proste i uniwersalne urządzenie, pozwalające na przygotowanie pysznej bitej śmietany, kremów, musów lub sosów zarówno w warunkach profesjonalnych jak i domowych. Dzięki zastosowaniu syfonu wyposażonego w różne końcówki, możliwe jest dekorowanie deserów i innych potraw w najbardziej finezyjny sposób. Urządzenie jest bezpieczne i bardzo proste w obsłudze.

Syfon do bitej śmietany jest w całości wykonany ze stali nierdzewnej. W komplecie znajdują się 3 stalowe końcówki oraz szczoteczka do czyszczenia. Dzięki wytrzymałej konstrukcji, urządzenie nadaje się zarówno do zimnych deserów jak i gorących kremów czy sosów. Zapewnia bezproblemową pracę w temperaturze do nawet 70 stopni C.

Do syfonu ze stali nierdzewnej Hendi Profi Line 1l należy stosować uniwersalne i tanie naboje napełnione gazem N2O, czyli popularnym podtlenkiem azotu. Jest to całkowicie bezpieczny gaz o krótkotrwałym działaniu. Jeden nabój wystarcza do przygotowania około 0,5l bitej śmietany. Urządzenie posiada atest dopuszczający do kontaktu z żywnością i może być stosowane w profesjonalnej gastronomii oraz do użytku domowego.

Sposób użycia: odkręć głowicę od butli, następnie wlej do 1l schłodzonej śmietany kremówki, posłódź cukrem pudrem, zakręć głowicę na butli i wymieszaj zawartość kilkoma energicznymi ruchami. Wbij nabój z gazem N2O, wstrząśnij syfonem 3-4 razy. Dozuj za pomocą wybranej końcówki dekoracyjnej.

Najważniejsze parametry:

  • materiał wykonania: stal nierdzewna
  • pojemność: 1l
  • wymiary (mm): śr. 98x330 (h)
  • w komplecie 3 stalowe końcówki i szczoteczka do czyszczenia i naboje N2O 10 sztuk.
  • można myć w zmywarce

Wykonany ze stali nierdzewnej syfon do bitej śmietany Hendi Profi Line 1l  to idealne urządzenie zarówno do użytku w profesjonalnej gastronomii jak również przydatny sprzęt w domowej kuchni. Jest doskonałym pomysłem na prezent. Niewielkie wymiary, estetyczny wygląd oraz szeroki zakres zastosowań - to wszystko sprawia, że jest to obecnie najpopularniejszy model na rynku.

Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: