WhatsApp

Zmywarka Uniwersalna do Naczyń z Piętrowym Układem Koszy Krupps C537E-DL50

barcode Kod: GP-C537E-DL50
Dostępność: mała
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
11 266,05 zł netto
13 857,24 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Zmywarka Uniwersalna do Naczyń z Piętrowym Układem Koszy Krupps  C537E-DL50

Niezawodność i prosta obsługa to kluczowe cechy serii zmywarek serii Cube Line. Podstawowa linia zmywarek marki Krupps znajdzie idealnie zastosowanie w każdej restauracji, barze, pubie, szkole czy w innych punktach gastronomicznych. W ofercie linii Cube Line znajdziemy podblatowe zmywarki do szkła i filiżanek z koszem 350x350 jak i zmywarki uniwersalne z koszami 400x400, 500x500 oraz 500x600.

FUNKCJE:

  • Elektroniczny panel sterowania ADVANCE jest prawdziwym atutem linii CUBE, dzięki 4 cyklom mycia i automatycznemu spustowi wody (w modelach z zainstalowaną pompą spustową)
  • Wyświetlacz informuje o temperaturze wody bojlera oraz komory, a także o wybranym cyklu mycia
  • System Thermostop – gwarantuje stałą temperaturę wyparzania i zabezpiecza przed uruchomieniem cyklu wyparzania z nienagrzaną do odpowiedniej temperatury wodą
  • Inteligentny przycisk Smart Start zmieniając kolor, zawsze pokazuje aktualny tryb zmywarki
  • System autodiagnostyki, który informuje o wszystkich anomaliach urządzenia
  • W standardzie znajduje się wbudowany dozownik płynu nabłyszczającego oraz dozownik płynu myjącego, które zapewniają doskonałe efekty mycia
  • Cykl mycia odbywa się w temperaturze 50-60°C, wyparzanie naczyń w temperaturze 80-90°C
  • System SOFT START - minimalizuje ryzyko uszkodzenia szkła dzięki stopniowemu wzrostowi ciśnienia wody w ramionach myjących (dostępny opcjonalnie w modelach C537E i C537TE, w modelu C640 w standardzie)
  • System SOFT DOOR – system wolnoopadających drzwi dostępny opcjonalnie dla zmywarek C432, C537E, C537TE, C640
  • W standardzie system podwójnych koszy – system pozwalający na załadowanie dwóch koszy jednocześnie, dzięki zastosowaniu dodatkowych prowadnic
  • System filtrowania 3FS – potrójny filtr, który zatrzymuje wszelkie zanieczyszczenia w praktycznym zbiorniku, a także chroni dodatkowo odpływ przed losowym przedostaniem się pozostałości do pompy spustowej lub rur kanalizacyjnych
  • Możliwość mycia pojemników GN1/1 w modelu C640 (w modelach C537E i C537TE wymagany jest specjalny kosz 543300)
  • Odpływ grawitacyjny
  • Zawór zwrotny zapobiegający przepływowi wstecznemu

BUDOWA:

  • Wyprofilowane ramiona myjąco-płuczące wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu są trwałe i niezawodne. Można szybko zdemontować w celu ich wyczyszczenia
  • Innowacyjne dysze ramion, rozmieszczone są progresywnie, co pozwala na osiągnięcie jeszcze lepszych efektów mycia
  • Obudowa zmywarki wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304
  • Dwuwarstwowe izolowane drzwi zapewniają doskonałą izolację termiczno-akustyczną
  • Drzwi pozwalają na stopniowe otwieranie oraz pozostawienie uchylonych drzwi w celu delikatnego wypuszczenia pary i na czas wyłączenia
  • Wsporniki 20/10 zamontowane w drzwiczkach gwarantują ponadczasową wytrzymałość
  • W zmywarkach C432, C537E, C537TE, C640 zastosowano nowe, ulepszone prowadnice 20/10 które wytrzymają bardzo duże obciążenia
  • Wyprofilowana, pochylona konstrukcja komory usprawnia proces opróżniania zmywarki z wody
  • Nóżki pozwalają na właściwe wypoziomowanie zmywarki
  • Dwuwarstwowe ścianki boczne dostępne w zmywarkach C537E, C537TE, (opcjonalnie)

W zestawie:

  • 1 kosz na szkło 500x500x150 mm
  • 1 kosz na talerze 500x500x150 mm (wsad 18 talerzy)
  • 1 koszyk na sztućce

Parametry techniczne:

  • Wymiary [mm]: 585x600x815
  • Wymiary kosza [mm]: 500x500
  • Długość cyklu mycia [s]: 90/120/150/180
  • Wydajność przy zasilaniu wodą +55°C [kosze/h]: 40
  • Maksymalna wysokość szkła [mm]: 365
  • Maksymalna wysokość talerzy [mm]: 395
  • Możliwość mycia pojemników: GN 1/1 (opcja)
  • Moc grzałek zbiornika [kW]: 2,6
  • Pojemność zbiornika [l]: 24
  • Moc grzałek bojlera [kW]: 2,5
  • Pojemność bojlera [l]: 7,3
  • Moc pompy myjącej [kW]: 0,52
  • Moc całkowita [kW]: 3,12
  • Zasilanie [V]: 230
  • Zużycie wody na 1 cykl [l]: 2

Wyposażenie opcjonalne:

  • PST50 - wolnoopadające drzwi 
  • SST10 - SYSTEM SOFT START, funkcja delikatnego startu cyklu mycia 
  • 3294K - nóżki ze stali nierdzewnej 
  • DP45K - pompa spustowa
  • CA500K - wewnętrzna pompa podnosząca ciśnienie 
  • PPZ500 - podstawa pod zmywarkę z prowadnicami na kosze 
  • KDW541 - podwójne ściany boczne, podnoszące izolację termiczną i akustyczną 
  • 5431000K - filtr powierzchniowy 250x250x340 mm 
  • 543300 - kosz do mycia pojemników GN 1/1, 500x500x220 mm (wsad max wys. 65 mm) 

Dlaczego warto wybrać zmywarkę firmy Krupps z serii Cube?:

  • Na górze i na dole znajdują komory się specjalnie zaprojektowane ramiona płucząco-myjące wykonane ze stali nierdzewnej zwiększające wydajność mycia.
  • Zmywarka posiada bardzo wydajną pompę myjącą, która pozwala dokładnie umyć nawet mocno zabrudzone naczynia przy niskim zużyciu energii.
  • Drzwi zmywarek są wykonane z grubej stali z podwójnymi ściankami zapewniającymi cichszą pracę zmywarek. 
  • Wszystkie zmywarki firmy Krupps posiadają funkcję wyparzania.
  • Każda ze zmywarek jest przygotowana do szybkiego montażu, posiada wszystkie niezbędne kable, przewody oraz ma wstępnie wyregulowane dozowniki.
  • Zmywarki firmy Krupps to 50 letnie doświadczenie włoskiego producenta w budowie tego typu urządzeń, co wiąże się z bardzo niską awaryjnością oraz innowacyjnymi rozwiązaniami wpływającymi na jakość mycia oraz niskie zużycie energii.

  

Parametry:
Informacje o bezpieczeństwie:
Posiada oznaczenie CE (zgodność z normami UE).;https://restoquality.pl/pl/p/file/2129540e2695238036cf3a089c20700f/Instrukcja-obslugi-Resto-Quality-Panel-Advance-seria-Cube-line-.pdf;https://restoquality.pl/pl/p/file/e48d65d3dc7ac80200a9deb3126e7638/Instrukcja-obslugi-Resto-Quality-C537%2C-C537S%2C-C537TS%2C-C537T%2C-C640.pdf (2)

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×