WhatsApp
Użyj kodu XMAS i skorzystaj ze zniżki na wybrane marki przy zakupach powyżej 299 PLN.
Promocja trwa jeszcze przez  0000000
Brak w magazynie

Łyżka do sosu gourmet Boheme Mepra

Kod: 10231139

Dostępność: brak u producenta - zapytaj o zamiennik

Cena: 10.06

Cena: 10.06

szt.

Dostępność, płatność i dostawa

Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
40
  • Kurier Premium Care 40

Mepra została założona w 1947 roku przez braci Prandelli w Lumezzane w głębokim sercu północnych Włoch. Kilka lat po założeniu, Mepra stała się pierwszą firmą we Włoszech, produkującą naczynia wykonane ze stali nierdzewnej 18/10, a w 1953 roku na fali ogromnego sukcesu produktów, firma decyduje się skierować całą produkcję na sztućce ze stali nierdzewnej. Podczas swojej ponad 60-letniej historii, Mepra zawsze kierowała się potrzebą innowacji, starając się znaleźć najlepsze sposoby na połączenie praktyczności, elegancji, piękna i, co najważniejsze, najwyższej jakości. Sztućce z grubej stali nierdzewnej 18/10 zaprojektowane w całości przez nagradzanych włoskich projektantów Wyjątkowa na skalę światową technologia- Mepra jako pierwsza na świecie stal nierdzewną poddała obróbce fizycznego osadzania pary wodnej (PVD), jako jedni z nielicznych przed obróbką PVD polerują każdy element zapewniając niespotykaną trwałość wykończenia. Kolekcje składają się z szerokiej gamy elementów, w tym do serwowania. Zęby widelców są polerowane ze wszystkich stron, aby zapewnić dożywotnią wydajność. Ostrza noży posiadają mikrożłobienia z obu stron dla bezwysiłkowego krojenia. Satysfakcja i szczęście naszych klientów jest motorem napędowym firmy Mepra. Dlatego też oferują szeroki zakres rozwiązań, które przekształcą produkty w coś naprawdę wyjątkowego, od wyboru pożądanego modelu po wykończenie kolorystyczne, kompozycję zestawu, grawerowanie i pakowanie.

Parametry:
Grubość mm:
3
Kolekcja:
boheme
Kolor.:
srebrny
Materiał:
Stal 18/0
Producent:
Mepra
Rodzaj produktu:
Łyżka do sosu

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Mepra
Al. Jerozolimskie 200/2/0
02-486 Warszawa
Poland

22 120 2000
info@finedine.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
ZAPYTAJ