WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604
Brak w magazynie

Palnik szefa kuchni + 10 naboi gazowych | Yato YG-30105K

Kod: YG-30105K
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
90.44
90.44
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
15
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • ORLEN Paczka 15
  • Poczta Polska, Żabka 18
  • Kurier 20
  • Paczkomat 20
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Yato YG-30105K Palnik szefa kuchni do creme brulee + 10 naboi gazowych

Palnik gazowy z zapłonem PIEZO i regulacją mocy płomienia to niezwykle przydatne narzędzie w każdej kuchni, cukierni, piekarni czy kawiarni. Dzięki niemu możesz w prosty i szybki sposób podpiec mięsa, steki, warzywa, a także przygotować Creme Brulee lub flambirować potrawy.

Parametry palnika Yato

Palnik posiada moc 1,3 kW, co pozwala na osiągnięcie temperatury nawet do 1300°C. Urządzenie jest zasilane gazem butanowym z butli zewnętrznej, zgodnie z normą EN417, a jego przyłącze jest typu TWIST. Zużycie gazu wynosi 96 g/h

Wkłady kartusze gazowe w zestawie

  • Spełniają normy EN417 gwarantując bezpieczeństwo użytkowania
  • Pojemność: 400 ml
  • Waga netto: 227g
  • Waga brutto: 325g
  • Wysokość: 18,6 cm
  • Szerokość: 6,7 cm
  • Posiadają standardowe mocowanie
  • Mają szeroki zakres działania od -10˚C do +40˚C
  • 10 sztuk w zestawie

 

Parametry:
Moc:
1.3 kW
Zastosowanie:
do przygotowywania Creme Brulee, do flambirowania lub podpiekania mięs, steków i warzyw
Czas pracy:
30 min
Temperatura płomienia:
1300 ˚C
Zużycie gazu:
96 g/h
Rodzaj gazu zasilającego:
butan z butli zewnętrznej
Regulacja mocy płomienia:
tak
Rodzaj pojemnika z gazem:
jednorazowy, gwintowany, samouszczelniający, pod bezpośrednim ciśnieniem, typ EN417
Masa z pustym zbiornikiem:
0.16 kg
Zapłon piezo:
Tak
Typ przyłącza butli do palnika:
90˚ TWIST

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: