WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HENDI_WIOSNA.
Infolinia 123070604

Piec cukierniczo-piekarniczy Genius Backmaster, 5x BN64, potrójna szyba, drzwi prawe, autocleanPRO, rekuperacja, Eloma Eloma

Kod: 12010033
Dostępność: duża ilość
Przewidywana wysyłka: 21 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
58 946,34 zł netto
72 504,00 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Dane techniczne:

Wymiary(S/G/W): 925 x 810 x 840 mm

Pojemność: 5x BN64 (600x400)

Moc: 11 kW

Zasilanie: 380 - 415 V 3 NAC

Waga: 117 kg

Parametry i wyposażenie standardowe:

- 5 trybów pracy:

Konwekcja

Pieczenie z wtryskiem pary

Holding/Utrzymanie

Proofing/Garowanie

Rozmrażanie

- Technologia MT: Tryb pieczenia

- Tryb pary: Eco Steam, Power Steam

- System Multi-eco do odzyskiwania ciepła - rekuperacja

- Jednostka sterująca z 9'' dotykowym wyświetlaczem MultiTouch

- Interfejs USB i LAN

- Wewnętrzna i zewnętrzna obudowa wykonana ze stali nierdzewnej

- IPX 5 (ochrona przed strumieniem wody)

- Zintegrowany, chowany prysznic

- System Świeżej Pary - iniekcyjny system wytwarzania pary

- Bezszwowa higieniczna komora gotowania

- Drzwi z oświetleniem LED i potrójną szybą

- Drzwi prawe

- Pozycja zatrzasku drzwi 90 °

- Migające światło po zakończeniu programu gotowania

- Regulowana głośność sygnału dźwiękowego

- Nawiew/wywiew powietrza

- Automatyczne uchylenie drzwi po zakończeniu programu pieczenia/mycia

- Przetwornica częstotliwości (Falownik)

- Pieczenie ręczne:

+ Temperatura regulowana w zakresie

   30°C-300°C - dokładność co do stopnia

+ Temperatura sondy, regulowana w zakresie

   20 °C-100 °C - z dokładnością do stopnia

- Ilość wtryskiwanej pary, regulowana w krokach co 1 ml lub sekundach

- Ręczne nawilżanie (dodatkowo)

- Automatyczny czas odpoczynku zgodnie z ilością wtryskiwanej pary

- Czas regulowany do 24 godzin, w tym praca ciągła

- Steptronic®- Przegląd kroków, Kroki pracy ręcznej

- Oznaczanie ulubionych, grup menu, grup produktów, kodów kreskowych i kodów produktów podczas procesu zapisywania

- ADC - Aktywna kontrola osuszania w 5 etapach

- 5 prędkości wentylatora + taktowanie

- Autorewers koła wentylatora

- Funkcja przedgrzewu i schładzania

- E/2 Funkcja oszczędzania energii

- SPS® - System ochrony przed parą

- Funkcja timera: Opóźnienie startu programu lub godzina zakończenia programu

- Wyświetlanie aktualnej/docelowej temperatury komory i/lub sondy

- Wyświetlanie ilości wtryskiwanej pary

- Funkcja przedłużonego pieczenia

- Tryb powtarzania

- Zmiana ustawień podczas pracy

- Zatrzymanie podgrzewu/schładzania podczas pracy

- Funkcja połowy załadunku

- Last® 20 - ostanie 20 użytych programów w menu głównym

- Lista programów zawierająca 1000 programów z 20 krokami każdy

- Programy automatyczne/Książka kucharska w j. polskim

- Programy specjalne:

 + Holding

 + Rozmrażanie

 + Garowanie

- Alfanumeryczny zapis programów z wyborem obrazu i dźwiękiem

- Programowanie tygodniowe PRO dla programów pieczenia i autoclean® PRO - możliwość zaprogramowania automatycznego startu programu pieczenia/mycia w danym dniu o danej godzinie

- Multi Baking PRO - równoczesne pieczenie na wielu półkach z kompensacją czasu

- Personalizacja wyglądu i układu pieca

- W pełni automatyczne czyszczenie autoclean® PRO z płynnym środkiem czyszczący

- Suszenie komory po zakończeniu programu mycia

- Menu i programy w j. polskim

- Rejestrowanie i wyświetlanie danych i HACCP

- Automatyczne czas letni

- Menedżer obrazów, programów PRO, dźwięku

- Wprowadzanie informacji o programie na urządzeniu

- Wtykowa uszczelka drzwi ułatwia czyszczenie i konserwację

- Filtr powietrza

- Monitorowanie filtra wody

Opcjonalnie:

- Możliwość sztaplowania/piętrowania - CombiMix

- autoclean® PRO tabletkowy

- Drzwi z lewymi zawiasami

- Zewnętrzna wielopunktowa sonda

- WLAN

- Przyłącze optymalizacji zużycia energii (230 V)

- Napięcia specjalne

- Okap kondensacyjny Multi-Eco

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Eloma
Otto-Hahn-Str. 10
D-82216 Maisach
Germany

49 8141 395-0
sales@eloma.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×