WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Piec Konwekcyjno-Parowy Elektryczny Eloma Genius 20x GN1/1 moc 34 kW

barcode Kod: 12010006
Dostępność: duża
Wysyłka: 21 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
129 089,43 zł netto
158 780,00 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Dane techniczne:

- wymiary: 103x88x193 cm

- masa: 295 kg

- moc: 34 kW

- zasilanie: 400 V/3N

- bezpieczniki: 3x63 Amp

- wersja prawostronna

Parametry i wyposażenie standardowe:

- MultiTouch-Display

- Climatic ® MT - zarządzanie swoimi programami i danymi HACCP za pośrednictwem złączy LAN, USB, WLAN

- Last ® 20 - zapamiętywanie 20 ostatnich programów gotowania z wpisów do pamięci, spośród ulubionych lub ręcznie wprowadzonych procedur

- Quick Set - wystarczy wybrać dodatkowo odpowiednią opcję aby sprawdzić ustawione parametry

- Multi Cooking - wystarczy wybrać swój program lub rodzaj gotowania, a piec automatycznie ustali wszystkie odpowiednie procedury

- Quick Mode - to wersja obsługi, specjalnie dostosowana do potrzeb sieci zakładów gastronomicznych. Z jego pomocą można zapewnić szybką i jednolitą obsługę we wszystkich filiach, korzystając z jednolitych procedur.

- Funkcja autoclean® MT - w pełni automatyczny system czyszczenia

- 9 trybów działania

- 400 pozycji pamięci do zapamiętania, każde po 20 kroków

- oznaczenie i filtrowanie według ulubionych potraw

- Steptronic ®

- Wielopunktowy czujnik temperatury rdzenia potrawy

- Zakres temperatur: od 30oC - 300oC

- Zakres wilgotności: od 0% do 100%

- Funkcja Timera do 24godzin

- Funkcja Active Temp - system świeżej pracy

- Multi-Eco-System - ręczna iniekcja pracy

- Manual steaming

- SPS® - system ochrony pary

- E/2 - funkcja oszczędzania energii

- zredukowana prędkość wentylatora

- funkcja automatycznej zmiany kierunku obrotów wentylatora

- taktowana praca wentylatora

- funkcja dziennika danych dla HACCP/LMHV

- złącze LAN i USB 2.0

- bezspoinowe wykonanie higienicznej komory gotowania

- szybkie zamykanie drzwi

- zintegrowana dysza z wężem

Charakterystyka produktu:

Piec konwekcyjno-parowy 12010006, GENIUS MT to idealne rozwiązania dla Ekspertów. Najnowsza technologia, intuicyjna obsługa oraz liczne funkcje pozwalają skoncentrować się na tym co najważniejsze: po prostu na gotowaniu! Urządzenia dostosowane do każdego rodzaju gastronomii. 

Piec konwekcyjno-parowy posiada cechy wyróżniające go spośród innych modeli dostępnych na rynku:

Łatwy w obsłudze:

- oryginalny wyświetlacz MultiTouch

- ultraszybka reakcja

- intuicyjna obsługa

- funkcja pamięci operacji

Personalizacja:

- dostosowanie obsługi

- własne obrazy potraw

- wprowadzanie przepisów

Bezpieczeństwo:

- intuicyjna symbolika i język

- automatyczny dziennik

- mądra logika operacyjna

Łatwy w  sieci:

- jednoczesne zarządzanie wieloma urządzeniami

- zaawansowane interfejsy komunikacyjne

Czystość:

- w pełni automatyczne czyszczenie

- idealna higiena

 

Parametry:
Wymiary (S/G/W)::
1030 x 880 x 1930 mm
Moc całkowita::
34 kW
Zasilanie::
400 V
Waga::
295 kg
Pojemność::
20 x GN 1/1

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Eloma
Otto-Hahn-Str. 10
D-82216 Maisach
Germany

49 8141 395-0
sales@eloma.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×