WhatsApp

Piec cukierniczo-piekarniczy Geius Backmaster, 5x BN64, potrójna szyba, drzwi lewe, autocleanPRO, rekuperacja, Eloma Eloma

barcode Kod: 12010035
Dostępność: duża
Wysyłka: 21 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
61 473,17 zł netto
75 612,00 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Dane techniczne:

Wymiary(S/G/W): 925 x 810 x 840 mm

Pojemność: 5x BN64 (600x400)

Moc: 11 kW

Zasilanie: 380 - 415 V 3 NAC

Waga: 117 kg

Parametry i wyposażenie standardowe:

- 5 trybów pracy:

Konwekcja

Pieczenie z wtryskiem pary

Holding/Utrzymanie

Proofing/Garowanie

Rozmrażanie

- Technologia MT: Tryb pieczenia

- Tryb pary: Eco Steam, Power Steam

- System Multi-eco do odzyskiwania ciepła - rekuperacja

- Jednostka sterująca z 9'' dotykowym wyświetlaczem MultiTouch

- Interfejs USB i LAN

- Wewnętrzna i zewnętrzna obudowa wykonana ze stali nierdzewnej

- IPX 5 (ochrona przed strumieniem wody)

- Zintegrowany, chowany prysznic

- System Świeżej Pary - iniekcyjny system wytwarzania pary

- Bezszwowa higieniczna komora gotowania

- Drzwi z oświetleniem LED i potrójną szybą

- Drzwi lewe

- Pozycja zatrzasku drzwi 90 °

- Migające światło po zakończeniu programu gotowania

- Regulowana głośność sygnału dźwiękowego

- Nawiew/wywiew powietrza

- Automatyczne uchylenie drzwi po zakończeniu programu pieczenia/mycia

- Przetwornica częstotliwości (Falownik)

- Pieczenie ręczne:

+ Temperatura regulowana w zakresie

   30°C-300°C - dokładność co do stopnia

+ Temperatura sondy, regulowana w zakresie

   20 °C-100 °C - z dokładnością do stopnia

- Ilość wtryskiwanej pary, regulowana w krokach co 1 ml lub sekundach

- Ręczne nawilżanie (dodatkowo)

- Automatyczny czas odpoczynku zgodnie z ilością wtryskiwanej pary

- Czas regulowany do 24 godzin, w tym praca ciągła

- Steptronic®- Przegląd kroków, Kroki pracy ręcznej

- Oznaczanie ulubionych, grup menu, grup produktów, kodów kreskowych i kodów produktów podczas procesu zapisywania

- ADC - Aktywna kontrola osuszania w 5 etapach

- 5 prędkości wentylatora + taktowanie

- Autorewers koła wentylatora

- Funkcja przedgrzewu i schładzania

- E/2 Funkcja oszczędzania energii

- SPS® - System ochrony przed parą

- Funkcja timera: Opóźnienie startu programu lub godzina zakończenia programu

- Wyświetlanie aktualnej/docelowej temperatury komory i/lub sondy

- Wyświetlanie ilości wtryskiwanej pary

- Funkcja przedłużonego pieczenia

- Tryb powtarzania

- Zmiana ustawień podczas pracy

- Zatrzymanie podgrzewu/schładzania podczas pracy

- Funkcja połowy załadunku

- Last® 20 - ostanie 20 użytych programów w menu głównym

- Lista programów zawierająca 1000 programów z 20 krokami każdy

- Programy automatyczne/Książka kucharska w j. polskim

- Programy specjalne:

 + Holding

 + Rozmrażanie

 + Garowanie

- Alfanumeryczny zapis programów z wyborem obrazu i dźwiękiem

- Programowanie tygodniowe PRO dla programów pieczenia i autoclean® PRO - możliwość zaprogramowania automatycznego startu programu pieczenia/mycia w danym dniu o danej godzinie

- Multi Baking PRO - równoczesne pieczenie na wielu półkach z kompensacją czasu

- Personalizacja wyglądu i układu pieca

- W pełni automatyczne czyszczenie autoclean® PRO z płynnym środkiem czyszczący

- Suszenie komory po zakończeniu programu mycia

- Menu i programy w j. polskim

- Rejestrowanie i wyświetlanie danych i HACCP

- Automatyczne czas letni

- Menedżer obrazów, programów PRO, dźwięku

- Wprowadzanie informacji o programie na urządzeniu

- Wtykowa uszczelka drzwi ułatwia czyszczenie i konserwację

- Filtr powietrza

- Monitorowanie filtra wody

Opcjonalnie:

- Możliwość sztaplowania/piętrowania - CombiMix

- autoclean® PRO tabletkowy

- Drzwi z lewymi zawiasami

- Zewnętrzna wielopunktowa sonda

- WLAN

- Przyłącze optymalizacji zużycia energii (230 V)

- Napięcia specjalne

- Okap kondensacyjny Multi-Eco

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Eloma
Otto-Hahn-Str. 10
D-82216 Maisach
Germany

49 8141 395-0
sales@eloma.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×