WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HENDI_WIOSNA.
Infolinia 123070604

Piec konwekcyjno-parowy Genius, 6x GN1/1, potrójna szyba, drzwi prawe, autocleanPRO, rekuperacja, Eloma Eloma

Kod: 12010021
Dostępność: duża ilość
70794.00
70794.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 21 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0

 

Dane techniczne:

Wymiary(S/G/W): 925x810x840 mm

Waga: 117 kg

Pojemność: 7x GN1/1

Odległość między prowadnicami: 67mm

Moc: 11 kW

Zasilanie: 400V

Parametry i wyposażenie standardowe:

o   12 trybów pracy:

- Gotowanie na parze

- Intensywne gotowanie na parze

- Gotowanie na parze Vario

- Konwekcja

- Gotowanie kombinowane

- Gotowanie w niskiej temperaturze

- Gotowanie Delta-T

- Regeneracja

- Pieczenie z wtryskiem pary

- Trzymanie

- Proofing - garowanie

- Rozmrażanie

o   Tryb pary - Eco Steam / Power Steam

o   Baking PRO - tryb piekarniczo-cukierniczy - pieczenie z lub bez wtrysku pary ustawianej w ml lub sekundach

o   Multi Cooking PRO/ Multi Baking PRO - możliwość przygotowywania wielu różnych potraw jednocześnie z informacją kiedy należy wyjąć dany produkt

o   Rekuperacja - Multi-eco system

o   Szklany, 9-calowy wyświetlacz dotykowy

o   Personalizacja menu i wyglądu

o   IPX 5 (ochrona przed strumieniem wody)

o   Interfejs USB i LAN

o   Wewnętrzna i zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej

o   Zintegrowany prysznic ręczny

o   System Świeżej Pary - iniekcyjny system wytwarzania pary

o   Bezszwowa higieniczna komora gotowania

o   Drzwi z oświetleniem LED i potrójną szybą

o   Drzwi z zawiasem prawym

o   Migające światło po zakończeniu programu gotowania

o   Wielopunktowa sonda gotowania z 4 punktami pomiarowymi

o   Prowadnice Vario - gotowanie w pojemnikach GN i BN

o   Rozstaw prowadnic - 67mm

o   Gotowanie/pieczenie ręczne

-zakres temperatur 30-300oC, z dokładnością do 1 stopnia

-zakres temperatur na sondzie 20-100oC

o   Ręczne naparowanie

-zakres 0-100% - dokładność %

o   Ilość wtryskiwanej pary, regulowana w krokach co 1ml lub sekundach

o   Steptronic® - kroki programu gotowania

o   ADC - Aktywna Kontrola Osuszania komory w 5 stopniach

o   5 prędkości wentylatora + taktowanie

o   Autorewers wentylatora

o   Funkcja automatycznego przedgrzew i schłodzenia komory przed pracą

o   Funkcja oszczędzania energii E/2

o   SPS® - System Ochrony Przed Parą

o   Funkcja timera: czas rozpoczęcia lub zakończenia programu

o   Automatyczne czyszczenie autoclean® PRO za pomocą płynów oraz osuszanie komory

o   Funkcja połowy załadunku

o   Last® 20 - wyświetlanie ostatnich 20 programów w menu startowym

o   Programy automatycznego gotowania - możliwość zapisania do 1000 programów po 20 kroków każdy

o   Programowanie tygodniowe PRO dla programów gotowania i mycia autoclean®PRO

o   Rejestrowanie i wyświetlanie danych i HACCP

o   Autodiagnostyka z wyświetlaniem i opisem ewentualnych błędów

o   Monitorowanie zużycia płynów czyszczących oraz filtra uzdatniającego wodę

Opcjonalnie:

+ autoclean® PRO z myciem tabletkowym

+  Zewnętrzna sonda sous vide

+  WLAN

+  Przyłącze do optymalizacji energii

+  Automatyczne odmykanie drzwi po zakończonym programie

+  Okap kondensacyjny Multi-eco

+ Zestaw Combimix do sztaplowania/piętrowania

+  Wędzarka SmokeFit

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Eloma
Otto-Hahn-Str. 10
D-82216 Maisach
Germany

49 8141 395-0
sales@eloma.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ: