WhatsApp
Tylko przez 0000000 produkty HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN5% rabatu z kodem HENDI_WIOSNA1.
Skorzystaj z okazji! Zadzwoń: 123070604

Piec konwekcyjno-parowy MULTIMAX 6-11/DP/R/AC Eloma

Kod: 12040008
Dostępność: duża ilość
63447.66
63447.66
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Wysyłka: 21 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0

Dane techniczne:       

- wymiary: 925 x 805 x 840 mm

- moc: 11 kW

- zasilanie: 400 V 3N AC

- zabezpieczenie: 3 x 16 Amp

- masa: 122 kg

- wersja prawostronna

Parametry i wyposażenie standardowe:        

- 5" ekran dotykowy, polski język

- intuicyjne sterowanie

- port USB

- autoclean®: automatyczne mycie za pomocą środków chemicznych myjącego i płuczącego

- autoclean®: mycie automatyczne dwu systemowe-dysza myjąca komorę pieca, dysza myjąca wentylator i grzałkę pieca

- 4 programy mycia automatycznego

- pokrętło wyboru parametrów

- 7 x GN 1/1, głębokość 65 mm - ułożenie prowadnic wzdłużne

- odległość między prowadnicami - 67 mm

- 8 trybów pracy od 30°C do 300°C - m.in. gotowanie od 30-130°C; pieczenie do 300°C, kombi do 300°C; gotowanie vario w 130°C

- Steptronic®: dodawanie czynności/kroków i łączenie trybów gotowania

- Clima-activ® unikalny system wentylacji - optymalne i równomierne nawilżanie

- System wytwarzania pary połączony z rekuperatorem - odzysk ciepła

- 5 prędkości wentylatora i taktowanie, programowalny, do delikatnego gotowania

- Autorewers wentylatora - gwarantuje optymalne warunki w całej komorze

- System HACCP - zapisuje wszystkie dane

- Serwisowy system diagnostyczny - wykaz błędów

- System świeżej pary

- ustawienie od 1 min do 24 godzin ciągłej pracy i czasu

- Funkcja timera

- E/2 funkcja oszczędzania energii

- funkcja półautomatycznego mycia

- wielopunktowa sonda

- Aktywna temperatura: programowalny, automatyczny przedgrzew i schładzanie

- zintegrowany, zwijany prysznic

- SPS®: System ochrony pary (zarejestrowany i opatentowany)

- manualne nawilżanie

- tryb regeneracji

- Delta T

- Gotowanie niskotemperaturowe

- Polska książka kucharska z gotowymi programami

- system osuszania komory

Multi-eco system

 Charakterystyka produktu:  

Piec konwekcyjno-parowy Multimax 12040008 to wiarygodny partner w kuchni. Wspiera personel kuchenny we wszystkich procesach pracy i upewnia się, że kucharz może wykonywać swoją pracę z należytą pasją i koncentracją. Łatwa obsługa i najwyższa jakość to połączenie długotrwałego sukcesu, niezawodności i profesjonalizmu.

 

Parametry:
Moc całkowita::
11 kW
Pojemność::
7 x GN 1/1
Waga::
122 kg
Wymiary (S/G/W)::
925 x 805 x 840 mm
Zasilanie::
400 V

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Eloma
Otto-Hahn-Str. 10
D-82216 Maisach
Germany

49 8141 395-0
sales@eloma.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ: