WhatsApp
Świąteczne zamówienia realizujemy na bieżąco – zamów bez obaw! Infolinia: 123070604

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny 20xGN2/1 | Inoxtrend CDA-220E | RQ

Kod: GP-CDA-220E
Dostępność: mała ilość
125346.00
125346.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Opis:

  • Piec konwekcyjno-parowy, który idealnie sprawdzi się w marketach, sklepach, restauracjach i innych obiektach gastronomicznych
  • Idealnie nadaje się do intensywnego użytkowania
  • Wyposażony w prosty w obsłudze manualny panel sterowania z 3 pokrętłami
  • 2 prędkości wentylatora z autorewersem
  • Odległość między prowadnicami: 67 mm
  • Manualna regulacja naparowania za pomocą pokrętła
  • Para generowana bezpośrednią metodą natryskową
  • Obudowa oraz komora z prowadnicami wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • Możliwość gotowania w 3 trybach pracy:
    - obróbka konwekcyjna 50°C - 270°C
    - obróbka z wykorzystaniem pary wodnej 50°C - 100°C
    - obróbka konwekcyjna + naparowanie 50°C - 270°C
  • Komora pieca wykonana ze stali AISI 304 z zaokrąglonymi krawędziami, dla łatwiejszego utrzymania w czystości
  • Ergonomiczna klamka
  • Wentylatory wykonane ze stali nierdzewnej

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary [mm]: 970x1350x1880
  • Pojemność: 20xGN 2/1
  • Zasilanie [V]: 400
  • Moc [kW]: 52
  • Waga [kg]: 480

 

Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjno-parowy CDA-220E?:

  • W pełni profesjonalny piec konwekcyjno-parowy wyprodukowany we Włoszech
  • Wentylatory z autorewersem gwarantują idealny rozkład temperatur w komorze
  • 2-warstwowe szklane drzwi chronią przed oparzeniem oraz wpływają na znaczną energooszczędność pieca
  • 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Resto Quality
Zamknięta 10/1,5
30-554 Kraków
Poland

12-307-06-72
info@restoquality.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: