• Piec konwekcyjno-parowy Black Mask 7x GN 1/1 elektryczny | EKA

Numer katalogowy: MKF711BM
20302.00
20302.00
szt. Do schowka
Oceny
Przewidywana wysyłka 24 godziny
Dostawa 0
Kurier 0
Odbiór osobisty 0
Kurier express 29.99
Dostępność W sprzedaży

ZAMÓW PRZEZ TELEFON: 12 307 11 81

MASZ PYTANIA?

MILLENIAL BLACK MASK GASTRO

Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO. Nazwa nie jest przypadkowa – czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca. Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania. Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
  • Airflowlogic™– to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegąjace na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
  • Humilogic™ – nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie  wody

NAJWAŻNIEJSZE FUNKCJE

  • 1-punktowa sonda - dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
  • Pre-Heating - rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy 
  • Holding - utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania 
  • Cool Down - szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze HACCP Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania 
  • Proofer - funkcja zamienia piec w komorze rozrostu 
  • Holding Cabinet - piec może pełnić rolę szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
  • Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy 
  • Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci 
  • Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min 
  • Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze 
  • Gotowanie z użyciem sondy 
  • Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
  • Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielka różnice pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana Port USB Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
  • Automatyczny system myjący – OPCJA Opcjonalnie: 4 programy mycia, ECO, NORMALNY, INSTENSYWNY, PŁUKANIE, dostosowane do rożnego poziomu zabrudzenia komory Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to oszczędność nie tylko Twoich pieniędzy ale także środowiska naturalnego. Detergent do mycia oraz płyn nabłyszczający połączony w jednym produkcie to duże ułatwienie zarówno w stosowaniu produktu jak i jego zamawianiu.

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO

  • Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C 
  • Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
  • Opóżnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin – przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy 
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny 
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem) 
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacja stopnia zaparowania 
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED 
  • Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu 
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie 
  • Drzwi z zawiasem po prawej 
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi 
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany 
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni 
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze 
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304 
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca 
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej 
  • Współczynnik szczelności: IPX 4 
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca 
  • Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji

PARAMETRY:

  • Sterowanie: elektroniczne
  • Pojemność (ilość/wymiar): 7x GN 1/1
  • Linia: Millenial Black Mask Gastro
  • Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 68 mm
  • Wymiary zewnętrzne (mm) : 730x784x(H)850 mm
  • Ilość wentylatorów: 2 z autorewersem
  • Zakres temp. (°C): od 30°C do 270°C
  • Nawilżanie: bezpośrednie
  • Automatyczny system myjący: Tak
  • Sonda: Tak
  • Moc (W): 11,4 kW
  • Napięcie (V): 400
  • Waga (kg): 96
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Imię i nazwisko
Opinia