WhatsApp

Witryna Chłodnicza Barowa 920x515x905 Yato YG-05355

Kod: YG-05355
Dostępność: średnia
2185.00 2300.00 -5%
2185.00 2300.00 -5%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
2070 2070
Koniec promocji za:
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0

Witryna chłodnicza do butelek 2-drzwiowa Yato YG-05355

Witryna o wymiarach 920x515x905mm ma pojemność komory 227L. Przeznaczony jest do przechowywania żywności w zakresie temperatur +2~+80C.

Idealnie nadaje się do przechowywania napojów w butelkach i puszkach. Szczególnie polecana jest do punków gastronomicznych i handlowo-usługowych.

Specyfikacja witryny chłodniczej Yato YG-05355

Tylny agregat chłodniczy o mocy 200W wykorzystuje czynnik chłodniczy R600a i dedykowany jest do pracy w4 klasie klimatycznej, przy maksymalnej temperaturze otoczenia 300C i wilgotności względnej 55%. Zasilany jest prądem o napięciu 220-240V ~50Hz. Elektroniczny sterownik z cyfrowym wyświetlaczem temperatury.

Urządzenie posiadaobieg powietrza wymuszony wentylatorem oraz funkcję automatycznego odszraniania.

Obudowa zewnętrzna wykonana jest ze stali malowanej proszkowo na czarno co nadaje witrynie elegancki wygląd. Ścianki wnętrze wykonane są z aluminium, a komora posiada podświetlenie LED z osobnym włącznikiem, dzięki któremu przechowywane produkty mogą być dodatkowo wyeksponowane.

Witryna posiada 2 drzwi samozamykające wykonane ze szkła hartowanego. Dodatkowo wyposażone są one w zamek na kluczyk umożliwiający zabezpieczenie zawartości przed kradzieżą. W środu zainstalowane są 4 półki chromowane o nośności max 40kg - przy równomiernym obciążeniu.

Parametry:
Materiał:
SS / AL
Wymiary (DxSxW) [cm]:
51,5x92x90,5
Waga [kg]:
102
Pojemność [l]:
227

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ: