WhatsApp

Witryna Chłodnicza 78l 43x39x98 Czarna Yato YG-05060

Kod: YG-05060
Dostępność: średnia
2327.50 2450.00 -5%
2327.50 2450.00 -5%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
2450 2450
Koniec promocji za:
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0

Witryna chłodnicza 78l 43x39x98, czarna Yato YG-05060

Witryna chłodnicza marki YATO przeznaczona jest do ekspozycji ciast, tortów, koktajli, jogurtów czy różnego rodzaju napojów orzeźwiających, a także sałatek czy drobnych przekąsek. Nowoczesne wzornictwo połączone z wysoką jakością surowców powoduję, że witryna chłodnicza YATO doskonale prezentuje się na froncie we wszelkiego typu cukierniach, kawiarniach, restauracjach czy punktach handlowych.

Dodatkowo zainstalowane oświetlenie LED z czterech stron eksponuje prezentowane potrawy w bardzo atrakcyjny sposób zachęcając klientów do ich wyboru.

Specyfikacja witrynki chłodniczej 78l Yato YG-05060

Witryna chłodnicza YATO ma pojemność 78L i posiada trzy wzmacniane i powleczone ochronnym PVC półki o regulowanej wysokości mocowania. Dostęp do nich odbywa się za pośrednictwem otwieranych drzwiczek szklanych. Wykonane są one z dwuwarstwowych szyb hartowanych, podobnie jak szyba frontowa i boczne. Zapewnia to dużą wytrzymałość, a jednocześnie bardzo dobre właściwości izolujące.

Witryna pracuje w zakresie temperatur 0 ~ +12°C wykorzystując czynnik chłodniczy R600a. Natomiast zastosowana technologia chłodzenia wymuszonego oraz funkcją automatycznego rozmrażania zapewniają bardzo efektywną pracę, a jednocześnie są energooszczędne. Ponad to chłodzenie wymuszone gwarantuje równomierne rozprowadzenie powietrza wewnątrz całej witryny zapewniając równą temperaturę na każdej półce.

Sterowanie nadstawką odbywa się za pomocą sterownika elektronicznego z wyświetlaczem temperatury.

Przeznaczenie

Cukiernie, kawiarnie, restauracje, hotele, punkty handlowe

Parametry:
Wysokość [mm]:
986
Wymiary (DxSxW) [cm]:
43x39x98,6
Długość [mm]:
430
Szerokość [mm]:
390
Pojemność [l]:
78

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

YATO
Sołtysowicka 39
51-168 Wrocław
Poland

71 32 46 330
sklep@yatogastro.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ: