Dlaczego gastroprofit.pl?

wygodne płatności


szybka wysyłka

WhatsApp
  • Prasa do pizzy SP 50 | system prasowania na zimno | śr. 500 mm Resto Quality

Kod: GP-SP 50
Brak w magazynie
38800.00
38800.00
Przewidywana wysyłka na zamówienie
Dostawa 0
Kurier 0
Odbiór osobisty - Kraków, ul. Danka 8/U14 0
Kurier Express 35
Dostępność Brak
EAN 5905916077519
Zadzwoń 123 07 06 04

Opis:

  • Prasa do pizzy włoskiej produkcji, przeznaczona do obróbki wyrośniętego ciasta na pizzę
  • Urządzenia pozwala na uzyskanie podkładu na pizzę o średnicy 500 mm
  • Opatentowany system zimnego prasowania nie wpływa na konsystencję ciasta oraz jego strukturę
  • Urządzenie posiada opatentowany system wałkowania za pomocą rolek znajdujących się w obrębie górnej płyty prasującej, które dają efekt ręcznego zagniatania ciasta, jakby robiły to ręce eksperta
  • Grubość ciasta można precyzyjnie regulować w 15-stopniowej skali, która jest zależna od plastyczności i miękkości ciasta
  • Dolna płyta prasująca jest podnoszona manualnie za pomocą dźwigni
  • Automatyczny start/stop
  • Obudowa wykonana ze stali malowanej proszkowo
  • Tarcze prasujące zabezpieczone są wełnianym filcem
  • Niskie zużycie energii
  • Płyty prasujące można w łatwy sposób zdemontować i wyczyścić po skończonej pracy
  • Urządzenie może pracować w temperaturze od 5 do 40°C, o wilgotności powietrza nie przekraczającej 90%
  • Obręcz do osobnego zakupu daje możliwość uzyskania pizzy z rantem 
  • W przypadku prasowania ciasta o średnicy 500 mm nie ma możliwości uzyskania wysokich brzegów
  • Możliwość dokupienia podstawy

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary [mm]: 700x820x840
  • Maksymalna średnica ciasta [mm]: 500
  • Wydajność [szt./h]: 200-250
  • Dopuszczalna gramatura ciasta [g]: 100-1000
  • Moc [kW]: 0,75
  • Zasilanie [V]: 230
  • Waga [kg]: 150
Imię i nazwisko
E-mail
ZAPYTAJ O PRODUKT