WhatsApp
Brak w magazynie

HALLDE | Szatkownica do warzyw RG-100 + zestaw tarcz

Kod: RG-100P
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
5025.00
5025.00
4773.75 4773.75 cena z kodem: RMGASTRO
kpl.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

CHARAKTERYSTYKA SZATKOWNICY:

  • Umożliwia przygotowywanie od 20 do 400 porcji dziennie
  • Półokrągły podajnik, który można otworzyć w celu szybkiego i łatwego podawania produktów obiema rękami
  • Automatyczna funkcja uruchomienia/zatrzymania, zapewniająca szybkie i bezpieczne podawanie produktów
  • Podłużna przystawka do ciągłego cięcia ogórków, pora, itp.
  • Dostępny podajnik do krojenia pod kątem (opcja)
  • Dzięki zastosowaniu pochyłej konstrukcji podajnik i dźwignia dociskowa znajdują się na wygodnej wysokości, zapewniając ergonomiczną pozycję w trakcie obsługi urządzenia
  • Metalowe lub wykonane z acetalu albo poliuretanu tarcze tnące wyposażone w ostrza, które można wyjmować w celu wymiany lub zaostrzenia
  • Uchwyt z tyłu ułatwia przenoszenie
  • Obudowa urządzenia i podajnik wykonane są z metalu
  • Napęd przekazywany za pomocą kół zębatych zapewnia trwałość

MOŻLIWOŚCI:

  • Krojenie w plastry
  • Krojenie w kostkę
  • Szatkowanie
  • Ucieranie i/lub krojenie w paski owoców, warzyw, suchego pieczywa, sera, orzechów, pieczarek, itp.

TECHNOLOGIA CHŁODZENIA:

Urządzenia do profesjonalnych kuchni muszą być przystosowane do ciągłej pracy. Dlatego tak ważne jest zastosowanie w nich sprawnego systemu chłodzenia. Urządzenia Hallde posiadają otwory wentylacyjne po obu stronach obudowy, co zapewnia dobrą cyrkulację powietrza wewnątrz. Dzięki temu, soki z obrabianych produktów rozlane na blacie roboczym nie parują bezpośrednio do obudowy urządzenia, co ma miejsce, gdy otwory są na spodniej części urządzeń.

KONSTRUKCJA:

Dzięki prostej, stabilnej konstrukcji urządzenia cieszą się bezawaryjnością. Zastosowanie czysto mechanicznych rozwiązań wyeliminowało konieczność instalacji zaawansowanej elektroniki. Prosta konstrukcja zapewnia też wygodę stosowania i czyszczenia (brak części, które mogą się zgubić czy zniszczyć).

ERGONOMIA POCHYLONEJ KONSTRUKCJI:

1. Pochylona konstrukcja ma wiele zalet:

  • Osoby niższe, podczas pracy, mają łatwiejszy dostęp do wlotu
  • Zmniejszony jest nacisk wkładanego produktu – ważne przy obróbce delikatnych owoców
  • Znaczne zredukowanie siły potrzebnej do podnoszenia ramion dociskających

2. Ułatwia czyszczenie:

  • Cały wlot w zasięgu wzroku, łatwy dostęp
  • Proste wygarnianie pozostałych warzyw z tarczy

3. Oszczędza miejsce:

  • Dzięki pochylonej konstrukcji naczynie na gotowe warzywa/owoce można podstawić bezpośrednio pod otwór wylotowy - to znaczna oszczędność powierzchni roboczej w kuchni!

PROSTA WYMIANA TARCZ TNĄCYCH:

Wielofunkcyjność urządzenia to połowa sukcesu. Dopełnia go bardzo prosta, szybka i bez narzędziowa wymiana tarcz, skracająca przestoje maszyny.

BEZPIECZEŃSTWO:

Mikroprzełącznik bezpieczeństwa nie tylko zabezpiecza przed wypadkami w czasie pracy, ale też znacznie przyspiesza obsługę urządzenia. Podniesienie ramienia dociskowego zatrzymuje obroty silnika, a ponowne opuszczenie go, powoduje włączenie urządzenia.

NOWOCZESNY SILNIK:

Zastosowanie silników o stosunkowo niskiej mocy, optymalnie dopasowanej do sposobu przenoszenia napędu, pozwoliło na uzyskanie dużego momentu obrotowego, a przez to wysoką niezawodność i stabilność pracy niezależnie od rodzaju przetwarzanego produktu.

HIGIENA:

Urządzenia mające bezpośrednią styczność z żywnością, muszą być wykonane z materiałów najwyższej klasy. Codzienna praca to również codzienne czyszczenie – zastosowano szereg rozwiązań, by je uprościć:

  • wszystkie elementy wykonano z certyfikowanych materiałów
  • wszystkie tarcze wykonane są w całości ze stali nierdzewnej (tarcze do kostki z aluminium pokrytego chromem)
  • wszystkie tarcze można myć w zmywarce
  • ergonomiczna konstrukcja, zaokrąglone brzegi, gładkie powierzchnie – dla łatwego utrzymania w czystości

TARCZE W KOMPLECIE:

  • plastry 1,5 mm (00009648)
  • plastry 4 mm (00009651)
  • wiórki 2 mm (00009026)
  • wiórki 8 mm  (00009197)
Parametry:
Wymiary [mm]:
425 x 215 x 495
Moc [kW]:
0,25
Zasilanie elektryczne [V/Hz]:
230 V / 50 Hz
Pojemność [l]:
Podajnik: 1,65
Kod:
1002
Wydajność [kg/min]:
Do 5

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hallde
Sportowa 15a
43-450 Ustroń
Poland

33 854 73 26
info@rmgastro.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: