WhatsApp

Piec regeneracyjny 16x GN1/1 (600x400), sterowanie manualne, RRT161C, Moduline

Piec regeneracyjny 16x GN1/1 (600x400), sterowanie manualne, RRT161C, Moduline

barcode Kod: 19010014
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
Wysyłka: 14 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
Brak w magazynie
42 310,58 zł netto
52 042,01 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Dane techniczne:

Wymiary(S/G/W): 890 x 815 x 1800 mm

Pojemność: 16x GN1/1 (600x400)

Zakres temp: 30-160oC

Waga: 135 kg

Rozstaw prowadnic: 72 mm

Moc: 6800 W

Zasilanie: 400 V

Parametry i wyposażenie standardowe:

Wygląd, konsystencja, aromat i smak jedzenia na stole są najważniejsze.

Kiedy mamy do czynienia z gotowaną i schłodzoną żywnością,

te aspekty zależą od jakości podgrzewania, która jest decydującym

krokiem przed podaniem.

Firma Moduline opracowała pełną gamę pieców regeneracyjnych,

odpowiednich dla każdej objętości, przestrzeni i potrzeb klienta

(publiczne stołówki, hotele, firmy cateringowe, bankietowe itp.),

w których to piecach zaawansowane technologie i cechy konstrukcyjne

zapewniają niskie zużycie energii, prostotę użytkowania, pełne

bezpieczeństwo i łatwe czyszczenie, rozwiązują problemy w kuchni

związane z przechowywaniem, higieną i dostępnością produktów,

zapewniając w ten sposób końcową jakość i właściwości organoleptyczne

żywności: wentylacja, temperatura i wilgotność w komorze pieca są

optymalnie skalibrowane i regulowane w zależności od produktu,

gwarantując wynik ponad wszelkie oczekiwania. Dzięki swojej

ofercie obejmującej 25 modeli z trzema rodzajami sterowania,

Moduline jest w stanie zaoferować rozwiązanie dla każdego rodzaju

zapotrzebowania na wydajność oraz każdego rodzaju potrzeb

Cechy:

Zbiornik wodny z wbudowanym alarmem zbiornika wody

Okresowe i automatyczne odwrócenie rotacji silników wentylatora umożliwia idealną jednolitość temperatury w komorze

Szyny tacowe łatwo zdejmowalne i zmywalne

Zaokrąglone rogi w komorze i zintegrowany  system odwadniający sprawia ze czyszczenie jest łatwe.

 

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Moduline
Wyzwolenia 21A
43-438 Brenna
Poland

791 002 100
firma@poziom21.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×