• Piec statyczny Cook&Hold z wędzeniem 8x GN2/1 (16x GN1/1), Moduline FAB082E

Numer katalogowy: 19010006

Piec statyczny CookHold z wędzeniem 8x GN2/1 (16x GN1/1), Moduline FAB082E

Brak w magazynie
39237.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka 21 dni
Dostawa 0
Kurier 0
Odbiór osobisty 0
Kurier express 29.99
Dostępność Brak
Masz pytanie?

Dane techniczne:

Wymiary(S/G/W): 725 x 780 x 1220mm

Moc całkowita: 2950W

Zasilanie: 230 V 50/60 Hz

Rozstaw między prowadnicami: 75 mm

Pojemność: 8x GN2/1 (16x GN1/1)

Pojemność jedzenia: 55 kg

Waga: 110 kg

Parametry i wyposażenie standardowe:

Funkcje

Temperatura od 30 ° C do 160 ° C w modelach CHC-CHS-FAB.

Automatyczne programy gotowania, podzielone na 6 kategorii

produktów, stanowią doskonały punkt wyjścia do korzystania z pieca

Cook & Hold.

Ręczne ustawienie pieczenia i rejestracja receptury zapewniają

tradycyjną wygodę obsługi Szefa Kuchni.

Sekcja ulubionych programów, codzienne życie i doświadczenie zawsze

na wyciągnięcie ręki

Przepisy zawsze konfigurowalne i łatwe do przeglądania

Port USB: oprogramowanie, dane HACCP i przepisy zawsze na

wyciągnięcie ręki (opcjonalnie )

Programy gotowania można podzielić na 9 różnych faz, co pozwala

uzyskać wysoką wydajność w przetwórstwie żywności.

Funkcja Delta-T: możliwość regulacji różnicy temperatur między

komorą piekarnika a rdzeniem produktu, poprawienie kruchości mięsa i

zmniejszenie utraty wagi.

Niskie zużycie energii i idealna kontrola temperatury zapewniają

minimalne zużycie energii elektrycznej.

Układ odprowadzający nadmiar wilgoci zapobiega nadciśnieniu w komorze.

System samodiagnozy prawidłowego działania wszystkich

komponentów elektrycznych

System odprowadzania soków pozwala uniknąć użycia tacek do zbierania

ich we wnęce, zapobiegając w ten sposób niebezpieczeństwu

związanemu z obsługą gorących płynów

System blokowania drzwi zapobiega ryzyku niezamierzonego otwarcia

podczas cykli gotowania; otwarcie drzwi przerwało by delikatne cykle i

pogorszyło wyniki (opcjonalnie )

System mycia dopłata 4500,00 netto

Delikatne i kontrolowane ciepło produktów Moduline owija żywność niemal jak koc, podczas gdy czas działa na aromaty i niezbędne składniki odżywcze. Jest to starodawna metoda pieczenia w niskiej temperaturze, stosowana przez Moduline do jej zaawansowanych pieców statycznych. Metoda która nie atakuje włókien mięśniowych, ale przekształca je w naturalny sposób, podnosząc ich jakość, utrzymując ich miękkość

i wreszcie, zmniejsza utratę ich wagi. Wynika to z układu statycznego, który wykorzystuje system ogrzewania na zewnątrz komory. Sterowany elektrycznie układ zaprojektowany został w celu uzyskania równomiernych i stabilnych temperatur. Moduline oferuje również najbardziej wymagającym klientom system Delta-T (w wybranych modelach), do ustawienia poprawnej różnicy (Delta) między temperaturą komory a tą w rdzeniu żywności,

utrzymując ją na stałym poziomie do cyklu trzymania dla dalszego dojrzewania: im mniejsza różnica, tym lepszy wynik końcowy. Do tego dochodzi jeszcze wbudowany system wędzenia dzięki czemu jakość i aromat mięsa będzie nie do porównania z żadnym innym wyrobem. Piece z możliwością wędzenia to  nowe i zaawansowane, profesjonalne urządzenia które łączą jakość i zalety  niskotemperaturowych pieców czyniąc możliwym,

wędzenie na gorąco i na zimno. Wszechstronne i innowacyjne rozwiązania umożliwiają

tworzenie oryginalnych i kreatywnych receptur. Współgrają one zarówno z tradycyjną, jak i nowoczesną, praktyczną i wydajną metodą pracy System ogrzewania DeliWarm wydłuża czas do wysuszania żywności podczas utrzymywania jej w cieple po przygotowaniu dań.