WhatsApp

Zmywarka do garnków, 2 dozowniki, pompa wspomagająca płukanie, HOONVED HD 40 BT

Zmywarka HOONVED HD 40 BT

barcode Kod: 11030032
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
Wysyłka: 14 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
Brak w magazynie
27 715,12 zł netto
34 089,60 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

 

Linia HD obejmuje zmywarki do naczyń zdolnych do spełnienia wszystkich warunków dotyczących mycia w piekarniach, cukierniach i cateringu.

 

Przyjazna użytkownikowi:

Struktura podwójnej ściany wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304

Łatwo otwierane podzielone drzwi z przeciwwagą

Doskonały dostęp do środka maszyny dla ułatwienia codziennego czyszczenia zmywarki

Boczna klawiatura do obsługi urządzenia

 Idealna higiena:

Wnętrze całkowicie zaokrąglone

Filtr zbiornika wykonany ze stali nierdzewnej łatwy do wyciągnięcia

Filtr pompy ssącej zapobiegający dostaniu się do obiegu resztek produktów

Dotykowa klawiatura

 Elektronika:

  -  Elektroniczny wyświetlacz pokazujący temperaturę mycia i nabłyszczania

Możliwość uruchomienia mycia wraz z zamknięciem drzwi

4 cykle mycia (krótki, średni, długi, intensywny)

Sygnalizacja końca cyklu na wyświetlaczu

Podświetlenie przycisków

 Technologia:

 

Break Water System

 

Ta ekskluzywna technologia oparta na:

- specjalnej pompie podnoszącej i utrzymującej stałe ciśnienie płukania

- otwartemu bojlerowi ze specjalnym zaworem powietrznym OPEN AIR GAP

Zapewnia:

- stałą temperaturę i ciśnienie wody podczas fazy płukania 85 stopni.

- płukanie zawsze w jednakowej temperaturze 85 stopni nawet przy ciągłej pracy urządzenia.

- niezależność od ciśnienia wody z sieci dzięki specjalnej pompie

- za każdym razem efekt idealnie wypłukanych i suchych naczyń i szkła

- zapobiega cofaniu się wody z bojlera

 Bezpieczeństwo:

Niskie napięcie P.C.B.

Magnetyczny wyłącznik drzwiowy przerywa cykl pracy w przypadku otwarcia drzwi

Klawiatura i wyświetlacz odporne na zachlapania. Zabezpieczenia IP53

 Dane techniczne:

  -   Wymiary zewnętrzne (S/G/W):  720 x 858 x 1712h/2050 mm

Przestrzeń do mycia (S/G/W): 540 x 660 x 650 mm

Auto-mycie

4 cykle mycia: 120/240/360 s. /8 min ½

Pojemność zbiornika wanny: 42 l / Moc grzałek: 4000 W

Pojemność zbiornika bojlera:10,5 l/ Moc grzałek: 6000 W

Zużycie wody: 4,5 l/ cykl

Moc pompy myjącej: 1620W

Moc:  7620 W

Zasilanie: 400 V

 Wyposażenie standardowe:

-     Zestaw koszy

-     Dozownik płynu nabłyszczającego

-     Dozownik płynu myjącego

Parametry:
Wymiary (S/G/W)::
720 x 858 1712/2050 mm
Moc całkowita::
7620 W
Zasilanie::
400 V
Pojemność zbiornika wanny::
42 l
Pojemność zbiornika bojlera::
10,5 l

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

HOONVED
Wyzwolenia 21A
43-438 Brenna
Poland

791 002 100
firma@poziom21.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×