WhatsApp

Zamrażarka Skrzyniowa do Sklepu i Gastronomii 555l Polska Byfal Aro-706/2

barcode Kod: ARO-706/2
Dostępność: średnia
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
3 717,07 zł netto
4 572,00 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Zamrażarka skrzyniowa 555L | Byfal ARO-706/2

Zamrażarka zbudowana jest w kształcie szafy poziomej, w której ściany izolowane są pianką poliuretanową. Płaszcz zewnętrzny wykonany jest z blachy ocynkowanej pokrytej zewnętrznie PVC, przez co jest odporna na korozję i zarysowania. Boczne ściany wewnętrzne zamrażarki wykonane są z blachy aluminiowej o czystości 99%, a dno z blachy stalowej z powłoką do kontaktu z żywnością. Pod blachą aluminiową umieszczony jest parownik. Na przedniej ścianie pod płaszczem zewnętrznym znajduje się skraplacz. Pokrywa wykonana jest z wygiętych szyb przesuwnych, wykonanych ze szkła hartowanego pokrytego warstwą thermofloat. Dodatkowo w skład układu chłodniczego wchodzi kompresor i zawór rozprężny w postaci rurki kapilarnej oraz filtr. Do sterowania pracą kompresora zastosowany jest sterownik elektroniczny który pozwala zmieniać nastawy żądanej temperatury chłodzenia i dodatkowo wyświetla aktualną wartość temperatury komory chłodniczej.

Informacje podstawowe:

  • Identyfikator modelu ARO-706/2
  • Kod rodziny urządzenia HF5 
  • Pojemność netto [dm3 ] 555 
  • Temperatura przechowywania żywności [oC] -18
  •  Okres gwarancji [m-ce] 24 
  • Minimalna temperatura otoczenia / wilgotność [oC / %] 16 / 80 
  • Maksymalna temperatura otoczenia / wilgotność [oC / %] 35 / 75 
  • Roczne zużycie energii [kWh/r] 1384,81
  • EEI 50,6
  • 1 Klasa efektywności energetycznej E
  • Oświetlenie BRAK

Wymiary:

  • L : 2000 mm
  • Lw : 1870 mm
  • S: 683 mm
  • Sw: 543 mm
  • H: 910 mm
  • Hp: 835 mm
  • Hw: 580 mm
  • Opakowanie LxSxH: 2,06 x 0,73 x 0,90
  • Waga NETTO: 90
  • Waga BRUTTO: 105

Parametry:

  • Zasilanie V/Hz 230 / 50 
  • Prąd nom./max. A 0,68/2,1
  • Moc zainstalowana W 163 
  • Ilość koszy 8
  • Kółka 2+2 z hamulcem 
  • Czynnik chłodniczy IP R290 
  • Dawka czynnika g 98 
  • Odszranianie ręczne 
  • Punkt rosy 20°C

Ogólna specyfikacja:

  • Roczne zużycie energii (kWh/r) 1384,81 
  • Standardowe roczne zużycie energii (kWh/r) 2735,49
  • Dzienne zużycie energii (kWh/24h) 3,79
  • Warunki otoczenia Zestaw 2 
  • M 2,0 
  • N 0,009 
  • Współczynnik temperatury (C) 1,00 
  • Y 610,50
  • P 1,00 
  • Współczynnik klasy klimatycznej (CC) 1,10 
  • Temperatura docelowa (Tc) (°C)(a ) -18,0
Parametry:
Zakres temperatury:
od -18°C do -22°C
Zasilanie elektryczne [V/Hz]:
230 V / 50 Hz
Zasilanie.:
prąd

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

INSTRUKCJA BEZPIECZEŃSTWA - GASTRONOMIA

W celu zapewnienia bezpiecznego użytkowania urządzeń i akcesoriów gastronomicznych, należy przestrzegać poniższych zasad i ostrzeżeń. Dotyczą one wszystkich grup produktów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni.

Zagrożenia ogólne i środki ostrożności

Porażenie prądem: Upewnij się, że wszystkie urządzenia elektryczne są prawidłowo uziemione i regularnie sprawdzane. Unikaj kontaktu z wodą podczas użytkowania.

Oparzenia: Pracując z gorącymi powierzchniami, używaj rękawic ochronnych i zachowuj ostrożność. Monitoruj temperaturę pracy urządzeń.

Skaleczenia i zranienia: Korzystaj z właściwych narzędzi i technik pracy. Zawsze noś rękawice ochronne i uważaj na ostre krawędzie.

Zatrzaśnięcia i przygniecenia: Stosuj osłony i zabezpieczenia w urządzeniach z ruchomymi elementami. Szkol pracowników z zakresu bezpiecznej obsługi.

Pożar: Regularnie czyść urządzenia z tłuszczu i innych łatwopalnych substancji. Sprawdzaj stan instalacji elektrycznej.

Wycieki substancji: W przypadku wycieku smarów lub chemikaliów natychmiast oczyść miejsce i stosuj środki ochrony osobistej.

Uderzenia i upadki: Zabezpiecz przechowywane surowce oraz elementy maszyn. W razie potrzeby używaj kasku ochronnego.

Hałas: Stosuj ochronniki słuchu i przeprowadzaj badania słuchu personelu.

Ergonomia: Dostosuj stanowiska pracy do użytkownika. Zapewnij ergonomiczne szkolenie dla personelu.

Szkodliwe substancje: Unikaj wdychania oparów i pyłów. Zapewnij wentylację i używaj masek ochronnych.

Zalecenia szczegółowe według grup produktowych Urządzenia grzewcze

Ryzyko oparzeń i pożaru.

Nie zostawiaj urządzeń bez nadzoru podczas pracy.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami.

Używaj wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia chłodnicze

Przeznaczone do chłodzenia produktów spożywczych.

Regularnie serwisuj, aby uniknąć wycieków czynnika chłodniczego.

Zachowaj ostrożność – wilgoć może powodować poślizg.

Chemia gastronomiczna

Ryzyko poparzeń chemicznych i zatrucia oparami.

Nie spożywać. W razie kontaktu ze skórą lub oczami – przemyć wodą.

Używać zgodnie z instrukcją i przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

Ryzyko zranienia – szczególnie przy pracy z ostrymi elementami.

Nie wkładaj rąk do ruchomych części.

Stosuj ochronę słuchu przy głośnych urządzeniach.

Meble nierdzewne

Przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Uważaj na ostre krawędzie w przypadku uszkodzeń.

Montaż zgodnie z instrukcją.

Urządzenia elektryczne

Ryzyko porażenia prądem i pożaru.

Podłączenie wyłącznie przez wykwalifikowany personel.

Unikać kontaktu z wodą i przeciążeń instalacji.

Urządzenia gazowe

Ryzyko wybuchu i pożaru.

Regularnie sprawdzaj szczelność instalacji gazowej.

Podłączaj wyłącznie przez uprawnione osoby.

Akcesoria gastronomiczne

Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ryzyko zranienia przy ostrych narzędziach.

Uważaj na metalowe elementy pozostawione na gorących powierzchniach.

Dotyczy wszystkich produktów

Wszystkie produkty posiadają oznaczenie CE oraz spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.

Używaj produktów wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.

Przed pierwszym użyciem zapoznaj się z instrukcją obsługi.

Regularne przeglądy i serwis znacząco zmniejszają ryzyko awarii.

W razie awarii natychmiast odłącz urządzenie od zasilania – nie naprawiaj samodzielnie.

Przechowuj urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.

Dane producenta

Byfal
Perłowa 17
77-132 Niezabyszewo
Poland

602 793 544
sprzedaz@byfal.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×