WhatsApp
Godziny pracy infolinii 123070604
24 grudnia 8:00-12:00
27 grudnia 8:00-16:00
Brak w magazynie

Blender gastronomiczny barowy 2l ISLAVERDE IS-440 moc 2,4kW

Kod: IS-440B
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
999.00
999.00
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • ORLEN Paczka 10
  • Paczkomat 10
  • Poczta Polska, Żabka 10
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35
Blender IS-440 jest jednym spośród kilkunajlepszych blenderów, jakie można znaleźć na rynku, przy czym wyróżnia go bardzo atrakcyjna cena. Posiada silnik o dużej mocy 2400 W. Do rozdrobnienia najtwardszych produktów, takich jak lód, mrożonki, orzechy czy nasiona potrzebna jest moc 1000 W, a przy miękkich składnikach typowym obciążeniem jest 400-600 W. Praca silnika na 1/3 obciążenia maksymalnego gwarantuje nieprzegrzewanie się i długowieczność urządzenia, szacowaną na nawet 10 lat.
Przy pomocy blendera można z łatwością można pokruszyć lód, a także przygotować pyszne drinki, desery lodowe, koktajle, zupy, sosy i wiele innych potraw zarówno w profesjonalnej gastronomii jak i w użytku domowym.
DANE TECHNICZNE:
  • Moc silnika: 2400 W
  • Prędkość obrotowa noży: 30.000 obr./min.
  • 9 ustawień programatora
  • 6-ramienne ostrze ze stali nierdzewnej w kilka sekund kruszy nawet lód i orzechy
  • Uszczelnione podwójne łożysko kulkowe produkcji japońskiej
  • Podwójna ochrona silnika: automatyczne zabezpieczenie naprądowe oraz przed przegrzaniem
  • Pojemność kielicha z trytanu (BPA-free): 2 litry
  • Kielich wytrzymały jest na wysoką temperaturę (do 80°C)
  • Unikalna konstrukcja ostrzy i wnętrza kielicha zapewnia doskonałe efekty mielenia (miksowania)
  • Kolor czarny
Parametry:
Napięcie - U:
230V
Zasilanie.:
prąd
Moc elektryczna:
2.4kW

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Islaverde
Einsteina 11
01-480 Warszawa
Poland

22 666 86 09
info@segura.net.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: