WhatsApp

Kociołek Elektryczny Do Zupy Bigosu Leczo 8l Energooszczędny Hendi 860502

barcode Kod: 860502
Dostępność: duża
Wysyłka: 24 godziny
Dostawa:
15,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
  • ORLEN Paczka 15,00 zł brutto
  • Paczkomat 19,00 zł brutto
  • Kurier 22,00 zł brutto
  • Kurier Express 29,99 zł brutto
  • Kurier pobranie 35,00 zł brutto
374,97 zł netto
461,21 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Kociołek do zupy bigosu leczo 8L ENERGOOSZCZĘDNY Hendi 860502

Profesjonalny kociołek przeznaczony do podgrzewania zup i innych płynnych lub półpłynnych potraw. Idealny do bufetu oraz do zastosowań cateringowych. Doskonale sprawdza się w czasie imprez, podczas których zachodzi konieczność serwowania dużej ilości zupy lub np. gulaszu, w krótkim czasie dla wielu osób.

Konstrukcja

Izolacja termiczna urządzenia zmniejsza zużycie energii oraz utrzymuje niską temperaturę obudowy zewnętrznej. Dzięki temu konstrukcja pozwala zredukować zużycie energii nawet o 30% względem zwykłych modeli. Obudowa wykonana jest z polipropylenu, który gwarantuje niską wagę, a jednocześnie odporność na uszkodzenia. Wkład na zupę wykonany ze stali nierdzewnej 18/8. Zdejmowana przezierna pokrywa wykonana z twardego, przezroczystego poliwęglanu pozwala na kontrolę ilości potrawy wewnątrz kociołka, bez potrzeby jego otwierania.

Bezpieczeństwo

Kociołek posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem z alarmem informującym o zbyt niskim poziomie wody. Aluminiowy pojemnik na wodę zapewnia wydajny przepływ ciepła. Pierścień umożliwia bezpieczne wyjęcie pojemnika na zupę. Pokrywka z izolowanym uchwytem oraz wycięciem na chochlę. Uchwyt na etykietę na pokrywce pozwala na oznaczenie kociołka w czytelny sposób. Precyzyjna regulacja temperatury od 65° do 95°C, co 1 °C. Cyfrowy panel sterujący z wyświetlaczem pokazujący na przemian temperaturę zadaną oraz temperaturę rzeczywistą zupy.

Specyfikacja

  • energooszczędny
  • pojemność: 8l
  • wymiary (mm): śr. 370x300 (h)
  • moc: 450 W
  • zasilanie: 230 V
  • zabezpieczenie przed przegrzaniem
  • regulacja temperatury co 1 st. C w zakresie 65 st. C do 95 st. C
  • posiada atest do gastronomii

Parametry:
Kran spustowy:
False
Ilość w opakow.::
1
Moc wejściowa (W):
450
Długość (mm):
369
Średnica (mm):
370
Objętość użytkowa (L):
8
Szerokość (mm):
369
Wysokość (mm):
300
ProductMaterials:
Aluminium;PP (Polypropylene);18/8 Stainless steel
Programowalny:
False

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×