WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604
Brak w magazynie

Profesjonalna Naleśnikarka Elektryczna Podwójna Cookpro 591000002

Kod: 591000002
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
2029.45
2029.45
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Paczkomat 10
  • Kurier pobranie 30

Naleśnikarka elektryczna podwójna CookPRO 591000002

Profesjonalna naleśnikarka to świetne urządzenie idealne do przygotowywania okrągłych, równych naleśników. Jest to produkt spełniający wszelkie normy współczesnej gastronomii i doskonale nadaje się do restauracji, barów mlecznych, bufetów czy też do kuchni domowej. Użyta do budowy podstawy stal nierdzewna odznacza się wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne, rdzę i jest bardzo trwała. Nie odkształca się pod wpływem wysokiej temperatury, a jej czyszczenie jest znacznie ułatwione.

Dane techniczne

  • Wymiary: 860x490x235 mm
  • Średnica płyty grzewczej: 400 mm
  • Moc: 2x3 kW
  • Zasilanie: 230V
  • Materiał wykonania: Stal nierdzewna, płyta żeliwna z powłoką teflonową
  • Waga: 42,5 kg

Specyfikacja urządzenia do naleśników

  • Gładka powierzchnia płyty żeliwnej pokrytej powłoką teflonową
  • Płynna regulacja temperatury: 50-300°C
  • Zabezpieczenie termiczne
  • Szpatułka do rozprowadzania ciasta na płycie w zestawie
  • Profesjonalna naleśnikarka do gastronomii

Płyta naleśnikarki i wydajność

Okrągła płyta grzewcza wykonana jest z żeliwa, które pokryto powłoką teflonową. Dzięki temu naleśnikarka oddaje ciepło równomiernie i pozwala na dokładne przygotowywanie produktu, który nie przylega do powierzchni pracy. Wykorzystanie tego materiału pozwala na równomierne rozprowadzanie temperatury, a powłoka jest odporna na uszkodzenia i zadrapania. Pozwala to na przygotowywanie zawsze tak samo gładkich i pysznych naleśników.
Naleśnikarka cookPRO posiada automatyczną kontrolę temperatury, dzięki czemu urządzenie zachowuje stałą temperaturę i zapewnia grzanie na najwyższym poziomie. Nie musimy martwić się o wahania w tej kwestii i możemy być pewni, że produkt będzie serwowany za każdym razem w taki sam, idealnie wysmażony sposób. Wskaźnik gotowości mówi nam, kiedy produkt osiąga zadaną temperaturę. Pod powierzchnią grzewczą umieszczono wysuwaną półkę, w której można przechowywać albo półprodukty, albo dołączoną do maszyny szpatułkę do rozprowadzania ciasta, lub też gotowe naleśniki. Zwiększa to ergonomię pracy, co jest nieocenione przy dużej produkcji naleśników.
Dwie płyty grzewcze pozwalają na intensywną pracę przy produkcji i są one niezależne od siebie - w okresie zmniejszonego ruchu możemy stosować tylko jedną stronę naleśnikarki, a także w sposób płynny regulować temperatury obu płyt niezależnie od siebie, przygotowując naleśniki o różnym stopniu wysmażenia.
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: