WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HEN5.
Infolinia 123070604
Brak w magazynie

Wilk, maszynka do mięsa 150 kg, 600W, 230V

Kod: 2010016

Wilk do mięsa Line 70

Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
4377.78
4377.78
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

W pełni profesjonalna maszynka 2010016 skonstruowana wg. najnowszych norm bezpieczeństwa i higieny. Wilk dostarczany jest w stanie gotowym do użytku. Wykonano go ze specjalnego stopu aluminium oraz nierdzewnej stali. Zastosowany silnik jest silnikiem indukcyjnym, a więc konstrukcją pozbawioną węglowych szczotek komutatora. Układ przeniesienia momentu obrotowego jest konstrukcją stalową, pracującą w tzw. olejowej kąpieli, co zapewnia cichą i bezawaryjną pracę urządzenia. Maszynka działa w oparciu o system Unger R70, na który składają się następujące elementy: szarpak, dwustronny nóż czteroramienny, sitko 4 mm oraz pierścień dystansowy. Idealnie dopasowana gardziel wilka do zwojów ślimaka z trójczęściowym zestawem tnącym, daje idealny przekrój przy niewielkim wydzielaniu ciepła. Bieg wsteczny (tzw. rewers) w tej klasie urządzeń rozdrabniających, jest już częścią standardowego wyposażenia. W zestawie znajduje się wykonana ze stali nierdzewnej misa załadowcza o wymiarach: 350 x 190 mm.

CECHY:

  • Zestaw tnący: Unger R70.
  • Średnica sitka: 70 mm.

DANE TECHNICZNE:

  • Wysokość : 380 mm.
  • Głębokość: 470 mm.
  • Szerokość : 200 mm.
  • Napięcie zasilania: 230 V
  • Moc elektryczna: 0.6 kW
  • Prędkość ostrza: 140 obr/min.
  • Wydajność maksymalna: 150 kg/h
  • Masa: 20.0 kg.
  • Wymiary tacki: 350 x 190 mm.
Parametry:

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

P21
Wyzwolenia 21A
43-438 Brenna
Poland

791 002 100
firma@poziom21.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: