WhatsApp

Zamrażarka skrzyniowa 250L | Byfal ARO-301

Kod: ARO-301/2
Dostępność: średnia ilość
2864.25
2864.25
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier Express 35

Zamrażarka skrzyniowa 250L | Byfal ARO-300

Zamrażarka zbudowana jest w kształcie szafy poziomej, w której ściany izolowane są pianką poliuretanową. Płaszcz zewnętrzny wykonany jest z blachy ocynkowanej pokrytej zewnętrznie PVC, przez co jest odporna na korozję i zarysowania. Boczne ściany wewnętrzne zamrażarki wykonane są z blachy aluminiowej o czystości 99%, a dno z blachy stalowej z powłoką do kontaktu z żywnością. Pod blachą aluminiową umieszczony jest parownik. Na przedniej ścianie pod płaszczem zewnętrznym znajduje się skraplacz. Pokrywa wykonana jest z szyb przesuwnych, wykonanych ze szkła hartowanego pokrytego warstwą thermofloat. Dodatkowo w skład układu chłodniczego wchodzi kompresor i zawór rozprężny w postaci rurki kapilarnej oraz filtr. Do sterowania pracą kompresora zastosowany jest sterownik elektroniczny który pozwala zmieniać nastawy żądanej temperatury chłodzenia i dodatkowo wyświetla aktualną wartość temperatury komory chłodniczej.

Informacje podstawowe:

  • Identyfikator modelu ARO-300
  • Kod rodziny urządzenia HF5 
  • Pojemność netto [dm3 ] 212
  • Temperatura przechowywania żywności [oC] -18
  •  Okres gwarancji [m-ce] 24 
  • Minimalna temperatura otoczenia / wilgotność [oC / %] 16 / 80 
  • Maksymalna temperatura otoczenia / wilgotność [oC / %] 35 / 75 
  • Roczne zużycie energii [kWh/r] 793,51
  • EEI 53
  • Klasa efektywności energetycznej E
  • Oświetlenie BRAK

Wymiary:

  • L : 1011 mm
  • Lw : 881 mm
  • S: 613 mm
  • Sw: 473 mm
  • H: 860 mm
  • Hw: 580 mm
  • Opakowanie LxSxH: 1,06 x 0,66 x 0,90
  • Waga NETTO: 51
  • Waga BRUTTO: 61

Parametry:

  • Zasilanie V/Hz 230 / 50 
  • Prąd nom./max. A 0,41/1,2
  • Moc zainstalowana W 99
  • Ilość koszy 4
  • Kółka 2+2 z hamulcem 
  • Czynnik chłodniczy IP R290 
  • Dawka czynnika g 42
  • Odszranianie ręczne 
  • Punkt rosy 20°C

Ogólna specyfikacja:

  • Roczne zużycie energii (kWh/r) 793,51
  • Standardowe roczne zużycie energii (kWh/r) 1496,06
  • Dzienne zużycie energii (kWh/24h) 2,17
  • Warunki otoczenia Zestaw 2 
  • M 2,0 
  • N 0,009 
  • Współczynnik temperatury (C) 1,00 
  • Y 233,20
  • P 1,00 
  • Współczynnik klasy klimatycznej (CC) 1,10 
  • Temperatura docelowa (Tc) (°C)(a ) -18,0
Parametry:
Zakres temperatury:
od -18°C do -22°C
Zasilanie elektryczne [V/Hz]:
230 V / 50 Hz
Zasilanie.:
prąd

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

Byfal
Perłowa 17
77-132 Niezabyszewo
Poland

602 793 544
sprzedaz@byfal.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: