-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- 1
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- InSink Erator
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Czego nie może zabraknąć w lokalu gastronomicznym, który serwuje kebaba? Podpowiadamy!
2020-06-09 12:00:00Kebab już na stałe zagościł w większych i mniejszych polskich miastach. Wiele osób uwielbia smak pieczonego mięsa według tureckiego sposobu, dlatego coraz więcej ludzi decyduje się na założenie swojego punktu gastronomicznego serfującego ten wyśmienity specjał z terenów Turcji. Zanim jednak otworzymy swój lokal, musimy dobrze go wyposażyć. Co jest niezbędne, aby przygotować pysznego kebaba? Oto kilka wskazówek!
Opiekacze do kebaba
Jednym z najważniejszych elementów punktu gastronomicznego serwującego kebaby jest porządny opiekacz do mięsa. Producenci oferują dwa rodzaje urządzeń: gazowe oraz elektryczne. Gazowe maszyny są tańsze w eksploatacji, jednak zdarza im się nierówno opiekać mięso. Dlatego większość szefów kuchni poleca zakup profesjonalnego, elektrycznego opiekacza do kebaba. Jest on łatwiejszy w użyciu, a przede wszystkim bezpieczniejszy. To, jakie urządzenie kupimy, zależy głównie od wielkości restauracji bądź punktu gastronomicznego, przewidywanej liczby gości oraz środków finansowych, jakimi dysponujemy. Kupując opiekacz do mięsa, zwróćmy uwagę przede wszystkim na jego moc oraz liczbę palników. Im większa moc i kilka palników, tym większą liczbę gości możemy obsłużyć. Nie jest to jednak jedyny element umożliwiający przygotowanie perfekcyjnego kebaba.
Grille kontaktowe
W lokalu serwującym kebaba warto także zainwestować w wielofunkcyjne grille kontaktowe. Urządzenie to pozwoli nam na opiekanie bułki, mięs oraz warzyw. Dzięki temu wszystkie te składniki będą chrupiące. Dodatkowo podczas obróbki cieplnej warto komponenty doprawić świeżymi ziołami. Serwowane w ten sposób dania będą aromatyczne, a przyprawy nadadzą mięsu bądź warzywom niepowtarzalny smak.
Noże do krojenia mięsa oraz warzyw
W każdej restauracji bardzo istotną rolę odgrywa profesjonalny zestaw noży. Nie wystarczy kupić tylko jeden nóż do mięsa. Potrzebne będą modele pozwalające na szatkowanie warzyw oraz krojenie chleba. Kupując noże, sprawdźmy, czy są wykonane ze stali nierdzewnej. To właśnie ten materiał sprawia, że produkty nie tępią się i można ich używać przez długie lata.
Drobne sprzęty pomocne w lokalu z kebabem
Pamiętajmy także o zakupie drobnych akcesoriów, typu ostrzałki do noży, termometry do mięsa, uchwyty do gorących garnków. Podczas przygotowania kebaba na pewno potrzebne będą również specjalne tacki do ociekania tłuszczu. Dzięki nim nie będziemy musieli szorować zaschniętego tłuszczu z opiekacza do mięsa, co może być bardzo uciążliwe. W lokalu gastronomicznym przydadzą się także szczypce do mięsa oraz deski do krojenia.
Wyposażając restaurację serwującą kebaba, zwróćmy szczególną uwagę na jakość kupowanych sprzętów. Tańsze urządzenia z kiepskich materiałów nie będą dobrą inwestycją. Szybko się zepsują, a my będziemy musieli nabyć kolejny opiekacz do kebaba lub profesjonalne noże. Wysoka jakość maszyn oraz mniejszych akcesoriów pomoże nam przygotować idealnego kebaba. A przecież prowadząc lokal gastronomiczny, chcemy, aby nasi klienci byli zadowoleni i chętnie do nas wracali. Pomoże w tym między innymi profesjonalne wyposażenie kuchni.
Autor:gastroprofit