-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- 1
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- InSink Erator
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Ryba w lokalu gastronomicznym - sprzęty potrzebne do przyrządzenia?
2020-10-21 12:00:00Dobrze przygotowana ryba potrafi zachwycić niejednego smakosza. Jeśli zależy Ci, aby Twój lokal serwował potrawy rybne najwyższej klasy, musisz zainwestować w odpowiedni sprzęt. Profesjonalna smażalnia ryb wyposażona jest w szereg urządzeń, które pozwalają na przyrządzenie przepysznej i chrupiącej ryby w wielu różnych postaciach.
Dobrej klasy noże do ryby
Noże to jeden z ważniejszych elementów, jakie pomagają w oprawieniu ryb. Nie są to jednak te same modele stosowane w przypadku krojenia mięsa lub warzyw. Aby szybko i sprawnie pokroić rybę potrzebny jest między innymi giętki nóż do filetowania.
Niektóre produkty żywieniowe wymagają specjalnego sprzętu (np. ze względu na kształt składników potrawy), dlatego w naszej ofercie znajduje się także długi nóż do łososia. Jeśli chcesz, by Twoja restauracja serwowała inne owoce morza, to na pewno będziesz potrzebował też specjalnego przyrządu do otwierania ostryg.
Wszystkie noże powinny być wykonane z wytrzymałej i higienicznej stali nierdzewnej. Warto także zwrócić uwagę na ergonomiczną rączkę, która znacznie podnosi komfort użytkowania.
Patelnia do ryb
Smażona ryba to jeden z wielu przysmaków, jakie zamawiają klienci. Dlatego wyposażając restauracyjną kuchnię należy zainwestować w dobrej jakości patelnię do ryb. Jej wnętrze musi być pokryte specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu produktów. Dzięki temu można przygotować potrawę z minimalną ilością tłuszczu. Powierzchnia patelni do ryb powinna charakteryzować się wysokim stopniem odporności na ścieranie oraz zadrapania.
Grillowana ryba
Grillowana ryba z chrupiącą skórką wzbogacona przyprawami i warzywami przyciągnie wielu klientów, więc kuchnię trzeba wyposażyć w ruszt do ryb lub grill. Przyrządy te można zainstalować wewnątrz lokalu gastronomicznego. Dobrej klasy ruszt wykonany jest ze stali nierdzewnej. Materiał ten bardzo łatwo się czyści, a produkty spożywcze do niego nie przywierają.
Wędzarnie do ryb
Wędzone ryby są bardzo popularnym elementem w polskiej kuchni. Kiedyś takie przysmaki przygotowywano w specjalnych pomieszczeniach. Dziś nie trzeba wydzielać osobnej przestrzeni do wędzenia ryb. Wystarczy zainwestować w profesjonalne elektryczne wędzarnie do ryb. Nowoczesne urządzenia tego typu mogą być sterowane z poziomu tabletów lub nawet smartfonów. Większość komór do wędzenia wyposażona jest w kilkanaście półek. Dzięki temu przygotowane zostaną różne produkty. Wędzarnia do ryb to dość droga inwestycja, jednak stanowi idealne dopełnienie każdej profesjonalnej smażalni ryb.
Garnki do gotowania na parze
Ryby na parze to jedno z najzdrowszych dań, jakie serwuje się klientom. Wybrane do lokalu gastronomicznego modele muszą być wykonane ze stali nierdzewnej. Do przygotowania zdrowych potraw z ryb warto użyć także pieców konwekcyjno-parowych, które poddają produkty obróbce cieplnej bez utraty ich wartości odżywczych.
Przyrządzenie smacznych, aromatycznych oraz chrupiących ryb wymaga od kucharza dużego doświadczenia oraz umiejętności. Z odpowiednim sprzętem przygotowanie potrawy jest znacznie szybsze i bardziej wydajne. Dlatego wyposażenie kuchni odgrywa bardzo ważną rolę w każdym lokalu gastronomicznym, niezależnie od profilu oraz specjalizacji.
Autor:gastroprofit