-
KATEGORIE
- Wyposażenie gastronomiczne
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki i chłodziarki farmaceutyczne
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy chłodnicze
- Szafy chłodnicze Yato
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Ciągi kuchenne
- Meble do zmywalni
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Nadstawki gastronomiczne
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Okapy gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Polgast meble do gastronomii
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Półki gastronomiczne
- Regały magazynowe chromowane
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Separatory tłuszczu
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Umywalki gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
-
Obróbka mechaniczna
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Maszyny do świeżego makaronu
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery spiralne
- Miksery uniwersalne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Piły do kości
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do wiórków
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
- Worki i rolki do pakowarek
- Zestawy tarcz do szatkownic
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Gofrownice Hendi
- Grille kontaktowe
- Grille ogrodowe
- Grille wolnostojące
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gastronomiczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchenki indukcyjne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Parowniki DIM SUM
- Pasty do podgrzewaczy
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece piekarskie
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piekarniki
- Płyty grillowe
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zaparzacze do kawy
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
- Popularne marki
-
PRODUCENCI
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Degrenne
- Devran
- EKA
- Elframo
- ELGAZ
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Haspol
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Inoxtrend
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- Kromet
- La Felsinea
- LAVA
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga Bydgoszcz
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- Potis
- Prisma Food
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- PROMOCJE
- PRZEDŁUŻ GWARANCJĘ
- RATY/LEASING
- PŁATNOŚCI
- REGULAMIN
- KONTAKT
Ryba w lokalu gastronomicznym - sprzęty potrzebne do przyrządzenia?
2020-10-21 12:00:00
Dobrze przygotowana ryba potrafi zachwycić niejednego smakosza. Jeśli zależy Ci, aby Twój lokal serwował potrawy rybne najwyższej klasy, musisz zainwestować w odpowiedni sprzęt. Profesjonalna smażalnia ryb wyposażona jest w szereg urządzeń, które pozwalają na przyrządzenie przepysznej i chrupiącej ryby w wielu różnych postaciach.
Dobrej klasy noże do ryby
Noże to jeden z ważniejszych elementów, jakie pomagają w oprawieniu ryb. Nie są to jednak te same modele stosowane w przypadku krojenia mięsa lub warzyw. Aby szybko i sprawnie pokroić rybę potrzebny jest między innymi giętki nóż do filetowania.
Niektóre produkty żywieniowe wymagają specjalnego sprzętu (np. ze względu na kształt składników potrawy), dlatego w naszej ofercie znajduje się także długi nóż do łososia. Jeśli chcesz, by Twoja restauracja serwowała inne owoce morza, to na pewno będziesz potrzebował też specjalnego przyrządu do otwierania ostryg.
Wszystkie noże powinny być wykonane z wytrzymałej i higienicznej stali nierdzewnej. Warto także zwrócić uwagę na ergonomiczną rączkę, która znacznie podnosi komfort użytkowania.
Patelnia do ryb
Smażona ryba to jeden z wielu przysmaków, jakie zamawiają klienci. Dlatego wyposażając restauracyjną kuchnię należy zainwestować w dobrej jakości patelnię do ryb. Jej wnętrze musi być pokryte specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu produktów. Dzięki temu można przygotować potrawę z minimalną ilością tłuszczu. Powierzchnia patelni do ryb powinna charakteryzować się wysokim stopniem odporności na ścieranie oraz zadrapania.
Grillowana ryba
Grillowana ryba z chrupiącą skórką wzbogacona przyprawami i warzywami przyciągnie wielu klientów, więc kuchnię trzeba wyposażyć w ruszt do ryb lub grill. Przyrządy te można zainstalować wewnątrz lokalu gastronomicznego. Dobrej klasy ruszt wykonany jest ze stali nierdzewnej. Materiał ten bardzo łatwo się czyści, a produkty spożywcze do niego nie przywierają.
Wędzarnie do ryb
Wędzone ryby są bardzo popularnym elementem w polskiej kuchni. Kiedyś takie przysmaki przygotowywano w specjalnych pomieszczeniach. Dziś nie trzeba wydzielać osobnej przestrzeni do wędzenia ryb. Wystarczy zainwestować w profesjonalne elektryczne wędzarnie do ryb. Nowoczesne urządzenia tego typu mogą być sterowane z poziomu tabletów lub nawet smartfonów. Większość komór do wędzenia wyposażona jest w kilkanaście półek. Dzięki temu przygotowane zostaną różne produkty. Wędzarnia do ryb to dość droga inwestycja, jednak stanowi idealne dopełnienie każdej profesjonalnej smażalni ryb.
Garnki do gotowania na parze
Ryby na parze to jedno z najzdrowszych dań, jakie serwuje się klientom. Wybrane do lokalu gastronomicznego modele muszą być wykonane ze stali nierdzewnej. Do przygotowania zdrowych potraw z ryb warto użyć także pieców konwekcyjno-parowych, które poddają produkty obróbce cieplnej bez utraty ich wartości odżywczych.
Przyrządzenie smacznych, aromatycznych oraz chrupiących ryb wymaga od kucharza dużego doświadczenia oraz umiejętności. Z odpowiednim sprzętem przygotowanie potrawy jest znacznie szybsze i bardziej wydajne. Dlatego wyposażenie kuchni odgrywa bardzo ważną rolę w każdym lokalu gastronomicznym, niezależnie od profilu oraz specjalizacji.
Autor:gastroprofit