Wyposażenie firmy zajmującej się przygotowywaniem i serwowaniem potraw powinno być profesjonalne. Dzięki temu pracownicy mogą cieszyć się komfortowymi warunkami, a także wykazać się większą efektywnością, co wpływa pozytywnie także na doświadczenia klientów. Jednym z produktów, który może się przydać, jest bemar. Co to jest? Jak wybrać odpowiedni? Poniżej znajdziesz odpowiedzi na te i inne ważne pytania.

Co to jest bemar gastronomiczny i jak działa?

W każdej firmie oferującej ciepłe dania mogą przydać się bemary. Co to? Jest to urządzenie gastronomiczne wyposażone w podwójne ścianki, gdzie umieszcza się pojemniki z jedzeniem lub napojami. Zadaniem takiego produktu jest utrzymanie odpowiedniej temperatury potraw, co w gastronomii jest bardzo ważne. Warto bowiem pamiętać, że niewystarczająco ciepłe dania czy napoje to jeden z czynników, który może zniechęcić do ponownego skorzystania z oferty restauracji, baru czy też innego miejsca serwującego tego rodzaju produkty.

Innym ważnym pytaniem, na które warto znać odpowiedź, jest to, jak działa taki bemar. Jego konstrukcję można porównać do termosu. Między ściankami znajduje się powietrze lub woda (w zależności od rodzaju urządzenia), a na dole jest system grzewczy. Aby uzyskać jak najlepszy efekt, trzeba dostosować temperaturę do rodzaju posiłku. Bemary gastronomiczne dzieli się ze względu na system grzewczy na elektryczne i gazowe. Ze względu na konstrukcję można podzielić je na bemary jezdne i te bez kółek. Warto wspomnieć także o bemarach nadstawnych, które stawia się bezpośrednio na ladzie.

Gdzie przydadzą się bemary gastronomiczne?

Wiesz już, co to jest bemar. Na pewno warto także sprawdzić, w jakich miejscach przyda się takie urządzenie. Oto miejsca, w których najczęściej wykorzystuje się bemary:

  • Kuchnie w hotelach
  • Lokale gastronomiczne organizujące przyjęcia
  • Catering
  • Bary samoobsługowe.

Krótko mówiąc, bemar przyda się wszędzie tam, gdzie trzeba zadbać o odpowiednią temperaturę potraw. Można je wykorzystać nie tylko w przypadku gorących dań, ale także deserów na ciepło i gorących napojów.

Jak wybrać odpowiedni bemar gastronomiczny?

Najlepiej sprawdzają się oczywiście profesjonalne bemary. Co to znaczy? Produkt, który będzie służył dobrze przez wiele lat, powinien być wykonany z materiałów wysokiej jakości i z dbałością o każdy, nawet najdrobniejszy szczegół. Taki bemar zapewni bezpieczne warunki pracy. Produkt powinien być też dostosowany do potrzeb firmy i rodzaju usług, które są w niej świadczone. Oto aspekty, o których nie należy zapominać podczas zakupów:

  • Sposób podgrzewania – bemar wykorzystujący paliwo płynne sprawdzi się dobrze w zamkniętych pomieszczeniach. Bemary elektryczne są zaś uniwersalne i sprawdzą się doskonale zarówno na zewnątrz, jak i w lokalu. Dostępne są też modele indukcyjne, które są bardzo wygodne w użytkowaniu i wydajne.
  • Rozmiar – pojemność trzeba dostosować do potrzeb lokalu gastronomicznego.

Jeśli nie wiesz, jaki produkt sprawdzi się w Twojej firmie najlepiej, skorzystaj z fachowego doradztwa. Najlepsze porady uzyskasz od pracownika zaufanego sklepu oferującego wyposażenie do lokali gastronomicznych.

Gdzie kupić dobry bemar gastronomiczny?

Co to jest bemar? Kiedy warto kupić taki produkt? Na co zwrócić uwagę? Znasz już odpowiedzi na te pytania. Na pewno zastanawiasz się także, gdzie kupić bemar. Najlepszym rozwiązaniem jest oczywiście skorzystanie z oferty marki, która ma doświadczenie, a jej produkty są oceniane pozytywnie. Profesjonalny sprzęt zapewni bezpieczne i komfortowe warunki pracy, a także efekt, który zadowoli nawet najbardziej wymagające osoby.

Bez wątpienia warto zapoznać się z ofertą zaufanego sklepu internetowego oferującego wyposażenie do lokalu gastronomicznego. Znajdziesz tam nie tylko bemary, ale również produkty takie jak naleśnikarki, frytownice, różnego rodzaju szafki gastronomiczne, czy też akcesoria kuchenne. Te ostatnie przydadzą się nie tylko w lokalu gastronomicznym, ale także w kuchni. Każdy fan przyrządzania smakołyków w domowym zaciszu doceni komfort pracy z użyciem profesjonalnych akcesoriów jak na przykład noże kuchenne, akcesoria cukiernicze, miarki, deski do krojenia, czy też młynki do przypraw. Skorzystaj z oferty online, a przekonasz się, że warto.

RM | Bemar wodny elektryczny TOP RM BMT-64 EM 0,65 kW
RM | Bemar wodny elektryczny TOP RM BMT-64 EM 0,65 kW


Wyposażenie lokalu gastronomicznego – profesjonalne sprawdzi się najlepiej

Dlaczego warto postawić na profesjonalne wyposażenie lokalu gastronomicznego? Jest to ważne nie tylko ze względu na komfort i bezpieczeństwo pracy, czy też efektywność. Produkty dobrej jakości służą przez długie lata, co wpływa pozytywnie na budżet. Dużo lepszym rozwiązaniem jest bowiem kupić solidny sprzęt i korzystać z niego przez długi czas niż wymieniać produkt po kilku latach.

Pamiętaj, że wyposażenie do lokalu gastronomicznego możesz kupić w sklepie internetowym. To doskonałe rozwiązanie, jeśli zależy Ci na czasie i wygodzie. Warto polecić je szczególnie osobom, które mają w planach nieco większe zakupy. Dobrze wyposażony sklep internetowy to gwarancja, że szybko i wygodnie znajdziesz wszystko to, co potrzebne w Twojej firmie.