WhatsApp

Jak wybrać wagi gastronomiczne?

2018-05-11 12:27:00
Jak wybrać wagi gastronomiczne?

Na jaką wagę gastronomiczną się zdecydować? W naszej ofercie dostępny jest duży wybór sprzętu do ważenia produktów spożywczych. Istnieją wagi o dużej precyzji, urządzenia wodoodporne oraz o różnym zakresie ważenia. Podpowiadamy na co zwrócić uwagę przy zakupie odpowiedniego sprzętu do Państwa lokalu gastronomicznego. Urządzenia umożliwiające ważenie produktów surowych, jak i gotowych dań, przydadzą się również w cukierniach oraz kawiarniach.

Dokładność i precyzja

Sprzęt wyposażony w precyzyjny czujnik wagi, o dokładności pomiaru do 1 g, przyda się w każdej profesjonalnej kuchni! Dzięki wrażliwym czujnikom możliwe będzie dokładne zważenie składników niezbędnych do stworzenia idealnej potrawy lub odpowiedniej ilości przypraw do doprawienia dania. Waga kuchenna produkcji Hendi pozwala na odczyt pomiaru w gramach, kilogramach, uncjach oraz w funtach. Sprzęt posiada wbudowany wyświetlacz cyfrowy oraz szalkę wykonaną ze stali nierdzewnej.

Zakres wagowy

Duże dostawy warzyw i owoców, a może pojedyncze dania? Wybór odpowiedniej wagi zależy od tego, w jaki sposób planują Państwo wykorzystywać sprzęt. W naszej ofercie dostępne są urządzenia pozwalające na precyzyjne zważenie lekkich produktów, np. ziół i przypraw, oraz do sprawdzenia nowo zakupionego towaru, m.in. wagi zamówionych warzyw czy mięsa.

Sprzęt kuchenny marki Hendi umożliwiający ważenie produktów do 100 kg przyda się w dużych restauracjach.

Urządzenia o zakresie wagi do 5 kg będą ułatwiać pracę w każdym lokalu, niezależnie od wielkości restauracji oraz natężenia ruchu. Waga firmy Hendi pomoże zważyć produkty surowe, jak i gotowe dania sprzedawane na wagę.

Przeznaczenie wagi gastronomicznej

Wagi gastronomiczne mają różne zastosowanie – istnieją sprzęty skierowane do cukierni czy kawiarni, pozwalające precyzyjnie ważyć przyprawy oraz kawę. Przykładem takiego urządzenia jest waga marki Ohaus, wyposażona w ciekłokrystaliczny wyświetlacz. Sprzęt umożliwia ważenie artykułów do 500 g.

Ciekawą oraz funkcjonalną dekoracją w restauracji może okazać się waga kuchenna Hendi wyposażona w okrągłą szalkę. Sprzęt nie posiada nowoczesnego, cyfrowego wyświetlacza. Wagę produktów odczytuje się ze specjalnej, staromodnej tarczy. Urządzenie umożliwia pomiar z dokładnością do 10 g, a maksymalny zakres to 2 kg wagi.

Wodoodporność wagi gastronomicznej

Istotną cechą wpływającą na wykorzystanie urządzenia w danym lokalu jest wodoodporność. Waga produkcji Cas, odporna na zalanie wodą, będzie mniej problematyczna podczas usuwania zabrudzeń. Urządzenie przyda się m.in. w restauracjach przygotowujących głównie potrawy mięsne lub rybne – po zważeniu produktów możliwe jest szybkie i łatwe wyczyszczenie szalki wagi.

Waga z legalizacją

Gdy planujesz wykorzystywać urządzenie w handlu, np. w swoim lokalu sprzedajesz dania na wagę, to idealnym wyborem może okazać się waga z legalizacją. Sprzęt marki Cas pozwala m.in. liczyć towar na sztuki, posiada funkcję limitów ilościowych oraz wagowych. Przyda się podczas liczenia dostępnych w spiżarnii produktów oraz przy inwentaryzacji lokalu.

Autor:gastroprofit