Kup produkty Hendi ze zniżką 5% z kodem HEN5 przy zakupach powyżej 500 PLN.
-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- 1
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- InSink Erator
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Jaki stół gastronomiczny wybrać?
2021-02-22 12:00:00Dobrze przygotowane zaplecze w kuchni restauracyjnej pozwala na szybkie i sprawne działanie całego zespołu pracowników. Do ważniejszych elementów każdej kuchni w lokalu gastronomicznym należy specjalny stół. Nie może to być taki sam model, jaki powszechnie znajduje się w domach. Tutaj potrzebny jest mebel do zadań specjalnych. Podpowiadamy, jaki stół gastronomiczny wybrać.
Stoły przyścienne z półką
Stoły przyścienne z półką to bardzo funkcjonalne wyposażenie. Na dole mebla znajduje się specjalna półka, która pozwala na maksymalne wykorzystanie przestrzeni roboczej. Podczas pracy można tam położyć najpotrzebniejsze składniki spożywcze lub urządzenia AGD. Cały mebel powinien być wykonany ze stali nierdzewnej. Jest to materiał bardzo prosty w utrzymaniu czystości i odporny na uszkodzenia mechaniczne. W solidnych konstrukcjach często stosuje się dodatkowe zabezpieczenie blatu w postaci drewnianego wzmocnienia. Przy zakupie konkretnego modelu warto sprawdzić, czy posiada regulację wysokości nóżek. W ten sposób można z łatwością ustawić mebel nawet na nierównej powierzchni.
Samodzielne blaty
Czasami potrzebny jest tylko blat ze stali nierdzewnej. Dostępne są różne rozmiary produktów. Takie elementy można zamontować w dowolnym miejscu tak, by usprawnić pracę kucharzy. Taki mebel powinien być odporny na kwasy i środki chemiczne, które często są stosowane w celu zachowania czystości.
Stoły z otworem na odpadki
Na szczególną uwagę zasługują stoły nierdzewne z otworem na odpadki. Najczęściej firmy wykonują specjalne dziury w różnych rozmiarach na życzenie klientów. Taki mebel pozwala na szybkie i sprawne przyrządzanie potrwa oraz regularne oddzielanie żywności od elementów, które nie będą używane w konkretnych potrawach. W ten sposób można w maksymalny sposób zachować higienę i porządek podczas gotowania. W tym wypadku blaty również posiadają wzmocnienie i stabilną, bardzo wytrzymałą konstrukcję.
Stoły z szafkami
Restauracyjna kuchnia to przestrzeń, która musi być przede wszystkim funkcjonalna. Dlatego coraz więcej restauratorów decyzuje się na zakup stołu z szafką, który pozwala na przechowywanie różnych elementów wyposażenia, np. garnków, sprzętów AGD. W ten sposób można bardzo łatwo zmagazynować to, co w danym momencie nie jest potrzebne i mogłoby przeszkadzać w pracy.
Na co zwrócić uwagę przy wyborze stołu do lokalu gastronomicznego?
Szukając stołu gastronomicznego, należy przede wszystkim sprawdzić, czy konkretny model posiada atesty i został dopuszczony do kontaktu z żywnością. Jest to jeden z podstawowych wymogów Sanepidu. Dlatego najlepszym materiałem jest stal nierdzewna, która jest wytrzymała i nie wchodzi w reakcje chemiczne z żadnymi substancjami, czy to pochodzenia spożywczego czy chemicznego. Warto zdecydować się na zakup mebla z dodatkowymi półkami lub szafkami. Dzięki nim udaje się uporządkować całą przestrzeń w kuchni, co znacznie ułatwia pracę oraz poszukiwania konkretnego urządzenia, potrzebnego w danym momencie. Oczywiście trzeba także dobrać rozmiar do posiadanej przestrzeni. Wiele firm proponuje ciekawe rozwiązania technologiczne, dlatego wyposażenie kuchni restauracyjnej w dzisiejszych czasach jest coraz łatwiejsze.
Autor:gastroprofit