HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KW. Skorzystaj z okazji!
Zadzwoń: 123070604
-
KATEGORIE
- Wyposażenie gastronomiczne
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki i chłodziarki farmaceutyczne
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy chłodnicze
- Szafy chłodnicze Yato
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Ciągi kuchenne
- Meble do zmywalni
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Nadstawki gastronomiczne
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Okapy gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Polgast meble do gastronomii
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Półki gastronomiczne
- Regały magazynowe chromowane
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Separatory tłuszczu
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Umywalki gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
-
Obróbka mechaniczna
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Maszyny do świeżego makaronu
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery spiralne
- Miksery uniwersalne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Piły do kości
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do wiórków
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
- Worki i rolki do pakowarek
- Zestawy tarcz do szatkownic
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Gofrownice Hendi
- Grille kontaktowe
- Grille ogrodowe
- Grille wolnostojące
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gastronomiczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchenki indukcyjne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Parowniki DIM SUM
- Pasty do podgrzewaczy
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece piekarskie
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piekarniki
- Płyty grillowe
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zaparzacze do kawy
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
- Popularne marki
-
PRODUCENCI
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Degrenne
- Devran
- EKA
- Elframo
- ELGAZ
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Haspol
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Inoxtrend
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- Kromet
- La Felsinea
- LAVA
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga Bydgoszcz
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- Potis
- Prisma Food
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- PROMOCJE
- PRZEDŁUŻ GWARANCJĘ
- RATY/LEASING
- PŁATNOŚCI
- REGULAMIN
- KONTAKT
Noż elektryczny do kebaba - na co zwrócić uwagę?
2018-11-30 13:59:00
Nóż do kebaba to jedno z podstawowych akcesoriów, bez których nie może się obejść żaden punkt gastronomiczny serwujący popularnego w naszym kraju kebaba. Ręczny nóż do kebabów posiada ostrze o długości 30-40 cm oraz rękojeść, zapewniającą wygodny i pewny chwyt. Większość ręcznych noży posiada rączkę wykonaną ze specjalnego tworzywa, uniemożliwiającego ślizganie się dłoni. Nóż ręczny jest niezbędnym uzupełnieniem noża elektrycznego do kebaba: z jego pomocą kroi się bardzo cienkie plastry upieczonego mięsa bezpośrednio na szufelkę lub na tacę, znajdującą się na spodzie opiekacza. Duży wybór ręcznych noży w atrakcyjnych cenach znajduje się w naszym sklepie GastroProfit.
A może lepiej nóż elektryczny do kebaba? Noże elektryczne to niezbędne urządzenia w każdym lokalu, bazującym na serwowaniu potraw takich jak kebab, gyros lub doner kebap. Ze względu na stopień skomplikowania tego typu urządzeń, podejmując decyzję o zakupie nie warto kierować się wyłącznie ceną, która w najtańszych modelach na rynku idzie w parze z niską jakością. Wybierając odpowiedni nóż elektryczny należy w pierwszej kolejności dopasować jego wydajność dobową do zapotrzebowania w lokalu. Warto pozostawić na zapas wydajności, ponieważ urządzenie pracujące cały czas na granicy swoich możliwości, przedwcześnie się zużyje.
A może lepiej nóż elektryczny do kebaba? Noże elektryczne to niezbędne urządzenia w każdym lokalu, bazującym na serwowaniu potraw takich jak kebab, gyros lub doner kebap. Ze względu na stopień skomplikowania tego typu urządzeń, podejmując decyzję o zakupie nie warto kierować się wyłącznie ceną, która w najtańszych modelach na rynku idzie w parze z niską jakością. Wybierając odpowiedni nóż elektryczny należy w pierwszej kolejności dopasować jego wydajność dobową do zapotrzebowania w lokalu. Warto pozostawić na zapas wydajności, ponieważ urządzenie pracujące cały czas na granicy swoich możliwości, przedwcześnie się zużyje.

Rodzaje noży elektrycznych
Wyróżniamy noże z prostą rękojeścią oraz urządzenia w kształcie „pistoletu”. Wbrew pozorom najwygodniejsze w eksploatacji są te pierwsze. Konstruktorzy tego typu urządzeń zwracają uwagę nie tylko na parametry samego noża, ale również na kształt, który musi być ergonomiczny. Przykładem takiego podejścia są noże Potis. Ta niemiecka firma, mająca ponad 40 lat doświadczenia w produkcji urządzeń do kebabów, stale udoskonala swoje rozwiązania. Sprawdzają się do tego stopnia, że obecnie większość innych producentów kopiuje je do swoich rozwiązań.


Jak dobrać odpowiedni nóż elektryczny?
Podstawowe noże tego typu mają wydajność dobową około 30 kg, natomiast najwyższe modele renomowanych firm pozwalają na cięcie nawet 200 kg mięsa na dobę. Wydajność noża jest podstawowym kryterium, według którego powinno się wybierać urządzenie. Ponadto, noże różnią się od siebie mocą, szybkością obrotową oraz średnicą ostrza tnącego, które w większości może być gładkie lub ząbkowane. Dodatkowo należy pamiętać o regularnej konserwacji noży, uzupełnianiu smaru oraz wymianie ostrzy tnących, których nadmierne zużycie może doprowadzić do uszkodzenia łożyska i w konsekwencji spowodować poważną awarię. Szeroki wybór elektrycznych noży do kebaba w niskich cenach oraz fachowe doradztwo dotyczące odpowiedniego doboru urządzenia znajdą Państwo w naszym sklepie GastroProfit.pl.
Autor:gastroprofit