Kup taniej produkty BARTSCHER z kodem rabatowym BART.
Tylko przez Timer
Tylko przez Timer
-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- InSink Erator
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- Lainox
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- MBM
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Pujadas
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- SUPERDRY
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WEGA
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Noż elektryczny do kebaba - na co zwrócić uwagę?
2018-11-30 13:59:00Nóż do kebaba to jedno z podstawowych akcesoriów, bez których nie może się obejść żaden punkt gastronomiczny serwujący popularnego w naszym kraju kebaba. Ręczny nóż do kebabów posiada ostrze o długości 30-40 cm oraz rękojeść, zapewniającą wygodny i pewny chwyt. Większość ręcznych noży posiada rączkę wykonaną ze specjalnego tworzywa, uniemożliwiającego ślizganie się dłoni. Nóż ręczny jest niezbędnym uzupełnieniem noża elektrycznego do kebaba: z jego pomocą kroi się bardzo cienkie plastry upieczonego mięsa bezpośrednio na szufelkę lub na tacę, znajdującą się na spodzie opiekacza. Duży wybór ręcznych noży w atrakcyjnych cenach znajduje się w naszym sklepie GastroProfit.
A może lepiej nóż elektryczny do kebaba? Noże elektryczne to niezbędne urządzenia w każdym lokalu, bazującym na serwowaniu potraw takich jak kebab, gyros lub doner kebap. Ze względu na stopień skomplikowania tego typu urządzeń, podejmując decyzję o zakupie nie warto kierować się wyłącznie ceną, która w najtańszych modelach na rynku idzie w parze z niską jakością. Wybierając odpowiedni nóż elektryczny należy w pierwszej kolejności dopasować jego wydajność dobową do zapotrzebowania w lokalu. Warto pozostawić na zapas wydajności, ponieważ urządzenie pracujące cały czas na granicy swoich możliwości, przedwcześnie się zużyje.
A może lepiej nóż elektryczny do kebaba? Noże elektryczne to niezbędne urządzenia w każdym lokalu, bazującym na serwowaniu potraw takich jak kebab, gyros lub doner kebap. Ze względu na stopień skomplikowania tego typu urządzeń, podejmując decyzję o zakupie nie warto kierować się wyłącznie ceną, która w najtańszych modelach na rynku idzie w parze z niską jakością. Wybierając odpowiedni nóż elektryczny należy w pierwszej kolejności dopasować jego wydajność dobową do zapotrzebowania w lokalu. Warto pozostawić na zapas wydajności, ponieważ urządzenie pracujące cały czas na granicy swoich możliwości, przedwcześnie się zużyje.
Rodzaje noży elektrycznych
Wyróżniamy noże z prostą rękojeścią oraz urządzenia w kształcie „pistoletu”. Wbrew pozorom najwygodniejsze w eksploatacji są te pierwsze. Konstruktorzy tego typu urządzeń zwracają uwagę nie tylko na parametry samego noża, ale również na kształt, który musi być ergonomiczny. Przykładem takiego podejścia są noże Potis. Ta niemiecka firma, mająca ponad 40 lat doświadczenia w produkcji urządzeń do kebabów, stale udoskonala swoje rozwiązania. Sprawdzają się do tego stopnia, że obecnie większość innych producentów kopiuje je do swoich rozwiązań.
Jak dobrać odpowiedni nóż elektryczny?
Podstawowe noże tego typu mają wydajność dobową około 30 kg, natomiast najwyższe modele renomowanych firm pozwalają na cięcie nawet 200 kg mięsa na dobę. Wydajność noża jest podstawowym kryterium, według którego powinno się wybierać urządzenie. Ponadto, noże różnią się od siebie mocą, szybkością obrotową oraz średnicą ostrza tnącego, które w większości może być gładkie lub ząbkowane. Dodatkowo należy pamiętać o regularnej konserwacji noży, uzupełnianiu smaru oraz wymianie ostrzy tnących, których nadmierne zużycie może doprowadzić do uszkodzenia łożyska i w konsekwencji spowodować poważną awarię. Szeroki wybór elektrycznych noży do kebaba w niskich cenach oraz fachowe doradztwo dotyczące odpowiedniego doboru urządzenia znajdą Państwo w naszym sklepie GastroProfit.pl.
Autor:gastroprofit