Właściciele restauracji i barów serwujących kebab albo osoby, które dopiero przymierzają się do otwarcia tego typu lokalu z pewnością prędzej czy później zetkną się ze sprzętem i akcesoriami marki Potis. Jest to jeden z wiodących producentów sprzętu gastronomicznego o takim przeznaczeniu i cieszy się zasłużonym zainteresowaniem.

Najważniejsze informacje o marce Potis

Niemiecka firma Potis już od ponad 40 lat specjalizuje się w produkcji sprzętu przeznaczonego do przygotowywania kebabów. Cechuje je bardzo duża precyzja wykonania i solidna konstrukcja, co ma ogromne znaczenie w sprawnym przygotowywaniu dań. Sprzęty są wydajne i niezawodne, więc nawet w największych restauracjach, obsługujących dziennie bardzo dużą liczbę klientów, sprawdzają się na medal. Ich atutem jest również to, że są proste w obsłudze, łatwe w czyszczeniu a ich nieskomplikowana konstrukcja znacząco obniża ryzyko usterki. Nie bez znaczenia jest również wyjątkowo atrakcyjna cena – nawet dysponując relatywnie niewielkim budżetem, można zaopatrzyć swój lokal w sprzęt świetnej jakości, trwały, solidny i taki, który będzie służył latami.

Opiekacze do kebaba marki Potis

Jednym z absolutnie podstawowych sprzętów, jakie powinny znaleźć się na wyposażeniu barów serwujących kebab, jest specjalny pionowy opiekacz. To właśnie to charakterystyczne urządzenie pozwala przygotować soczyste kąski mięsa i na bieżąco je podgrzewać, tak aby klienci zamawiający danie nie musieli zbyt długo czekać na gotowy produkt. W ofercie firmy Potis dostępne są opiekacze zasilane prądem elektrycznym i gazem. Wyposażone są m.in. w tacę zbierającą ściekający z mięsa tłuszcz, promienniki odpowiedzialne za pieczenie i podgrzewanie mięsa oraz sztycę, na której umieszcza się mięso uformowane w charakterystyczny kształt. W zależności od potrzeb, można kupić urządzenia o mniejszej bądź większej wydajności i rozmiarze.



Potis - niezbędne akcesoria i pozostałe sprzęty

Sam opiekacz to za mało, by móc sprawnie przygotowywać i serwować kebaby. Potrzebne są także akcesoria, dzięki którym cały proces będzie przebiegał sprawniej. Jednym z podstawowych „pomocników” w restauracjach i barach z kebabem są elektryczne noże do odkrajania kawałków mięsa i specjalne szufelki do ich zbierania. Trudno obejść się też bez opiekaczy do bułek panini, pity i innych rodzajów pieczywa, w którym serwuje się kebaby. W ofercie marki Potis można także znaleźć wszystkie potrzebne części zamienne i akcesoria potrzebne do prawidłowego użytkowania opiekaczy: talerze pod mięso, uchwyty dolne i górne miecza, wanny na tłuszcz, ostrza do noży ale też siatki na palnik, silniki elektryczne do opiekaczy i dysze na gaz ziemny.