Lokale gastronomiczne wyspecjalizowane w serwowaniu kebabów zazwyczaj nie mogą narzekać na brak klientów. Aby sprostać dużemu zainteresowaniu i móc przygotować odpowiednią liczbę porcji, pracownicy takich restauracji muszą dysponować odpowiednim, wysokiej jakości sprzętem. Jednym z najbardziej znanych producentów wyposażenia lokali z kebabami jest niemiecka firma Potis. Zdobyła ona uznanie na całym świecie i – jak na niemiecką markę przystało – przywiązuje ona dużą wagę do jakości, niezawodności i efektywności.

Urządzenia i akcesoria Potis – dlaczego warto się na nie zdecydować?

Klienci lokali typu fast-food – a do takich zalicza się knajpki serwujące kebaby – oczekują, że zamówione przez nich jedzenie zostanie przygotowane szybko oraz że będzie ciepłe, świeże i smaczne. Urządzenia marki Potis umożliwiają wydanie wielu porcji w krótkim czasie oraz przygotowanie naprawdę apetycznego, soczystego mięsa, będącego nieodzownym składnikiem tego dania. Słyną one ze swojej bezawaryjności, solidności i dopracowanej konstrukcji. Ponieważ korzysta się z nich na całym świecie, nie ma najmniejszego problemu ze znalezieniem części zamiennych i potrzebnych akcesoriów.



Potis - produkty, które polecamy

W ofercie Gastroprofit dostępnych jest sporo urządzeń i akcesoriów niemieckiej marki Potis. Na uwagę zaloguje m.in. Opiekacz do kebaba gyros Potis GD4 na gaz ziemny. Wyróżnia go prosta konstrukcja, dzięki której jest nie tylko łatwy w obsłudze, ale też praktycznie bezawaryjny. Posiada 4 promienniki z termoparą zabezpieczającą o wymiarach 645x185 mm i jest przystosowany do zasilania gazem ziemnym. Wyposażono go także w tacę na tłuszcz o wymiarach 550x550x50 mm.

Kolejnym produktem, który doskonale sprawdzi się w barach i lokalach z kebabem, jest nóż do kebaba Potis S120 z jednym ostrzem. Ten model jest jednym z najczęściej wybieranych produktów w tej kategorii. Można regulować w nim grubość cięcia w zakresie 0-10 mm. Dzięki magnetycznej wyłącznikowi jest bardzo bezpieczny i wygodny w użytkowaniu. Niezawodny silnik o mocy 120W sterowany jest mikroprocesorem i zapewnia obroty do 6500 obr/min. Jego wydajność jest imponująca – z jego wykorzystaniem można przygotować dziennie porcje z 40 kg mięsa. Zestaw obejmuje ostrze gładkie, zasilacz, podkładkę pod ostrze, zapasowy bezpiecznik oraz tubkę ze smarem.

Nóż do kebaba Potis S180 to artykuł, który również zasługuje na szczególną uwagę. Również ma możliwość regulacji grubości cięcia i jest sterowany mikroprocesorem. W zestawie znajdują się nóż, zasilacz, ostrza (gładkie i ząbkowane), podstawka pod ostrze (miseczka), bezpiecznik oraz smar.

Ostatnim z polecanych urządzeń jest grill kontaktowy ryflowany 450x270 POTIS PK-2745. Jest on przeznaczony do przygotowywania bułek do kebabu, kanapek na ciepło typu panini, warzyw oraz różnego rodzaju mięs. Posiada nieprzywierające żeliwne płyty grzewcze i dużą powierzchnię roboczą. Umożliwia płynną regulację temperatury aż do 300 stopni Celsjusza.


Sprzęty marki Potis charakteryzują się bardzo korzystnym stosunkiem jakości do ceny. Ich wydajność, przeżycia wykonania i niezawodność zasługują na najwyższe pochwały.