
Firmy świadczące usługi cateringowe muszą zadbać o wiele rzeczy, aby spełnić oczekiwania swoich klientów. Doskonały smak potraw to jedno, ale ich bezpieczny transport, odpowiednia ekspozycja i przygotowanie miejsca, gdzie posiłki będą spożywane, także leżą w zakresie ich obowiązków. Co zatem jest niezbędne, by móc odnieść sukces w tej branży?
Meble cateringowe
Bez odpowiednich mebli cateringowych trudno jest cokolwiek zdziałać w tym biznesie. Często klienci, którzy składają zamówienie na usługi związane z dostarczeniem na imprezę czy ważne spotkanie dobrego jedzenia, oczekują, że firma zajmie się także odpowiednim zaaranżowaniem przestrzeni. Dzięki temu można będzie wygodnie, komfortowo i w przyjemnej atmosferze dowiezione dania zjeść. W zależności od zakresu działań firmy cateringowej, potrzebne mogą okazać się takie meble cateringowe, jak składane stoły o różnej wielkości, krzesła cateringowe, specjalne okrągłe obrusy oraz pokrowce na krzesła.
Termosy do żywności
Termosy do żywności są niezbędne, by móc zaserwować klientom posiłki o odpowiedniej temperaturze. Są one przydatne tak w przypadku transportu i serwowania ciepłych płynów, potraw płynnych (zup, gulaszy, potrawek), jaki i posiłków o stałej konsystencji. Dostępne modele mogą różnić się od siebie pojemnością oraz kształtem. Niektóre z nich wyposażone są w specjalne krany, ułatwiające wydawanie odpowiednich porcji.
Torby lunchbox
Torby typu lunchbox sprawdzą się przede wszystkim w dowozie jedzenia na zamówienie. Oferta tych akcesoriów jest bardzo różnorodna i obejmuje modele dostosowane do przewozu konkretnych rodzajów posiłków, takich jak np. hamburgery, zestawy obiadowe, sushi zupa czy pizza. Są one wykonywane ze specjalnej, utrzymującej właściwą temperaturę tkaniny, która jest jednocześnie odporna na szkodliwy wpływ warunków atmosferycznych.
Plecaki do dystrybucji napojów
Firmy cateringowe obsługujące duże imprezy plenerowe koniecznie powinny zaopatrzyć się w specjalne plecaki do dystrybucji napojów. Są one niezwykle wygodne i praktyczne w użytkowaniu, umożliwiając zatrudnionej przez firmę osobie swobodne poruszanie się w tłumie klientów i bezproblemowe dotarcie do każdego, kto ma ochotę na dany napój.