WhatsApp

Sprzęty i akcesoria niezbędne w organizacji cateringu

2020-03-31 12:27:00
Sprzęty i akcesoria niezbędne w organizacji cateringu

Firmy świadczące usługi cateringowe muszą zadbać o wiele rzeczy, aby spełnić oczekiwania swoich klientów. Doskonały smak potraw to jedno, ale ich bezpieczny transport, odpowiednia ekspozycja i przygotowanie miejsca, gdzie posiłki będą spożywane, także leżą w zakresie ich obowiązków. Co zatem jest niezbędne, by móc odnieść sukces w tej branży?

Meble cateringowe

Bez odpowiednich mebli cateringowych trudno jest cokolwiek zdziałać w tym biznesie. Często klienci, którzy składają zamówienie na usługi związane z dostarczeniem na imprezę czy ważne spotkanie dobrego jedzenia, oczekują, że firma zajmie się także odpowiednim zaaranżowaniem przestrzeni. Dzięki temu można będzie wygodnie, komfortowo i w przyjemnej atmosferze dowiezione dania zjeść. W zależności od zakresu działań firmy cateringowej, potrzebne mogą okazać się takie meble cateringowe, jak składane stoły o różnej wielkości, krzesła cateringowe, specjalne okrągłe obrusy oraz pokrowce na krzesła.

HENDI | Pokrowiec na krzesło Excellent - biały

HENDI | Obrus okrągły Symposium śr. 800-850x1050-1150 mm kremowy

STALGAST | Stół cateringowy 184x75x74 cm - składany
STALGAST | Krzesło cateringowe max 110 kg

Termosy do żywności

Termosy do żywności są niezbędne, by móc zaserwować klientom posiłki o odpowiedniej temperaturze. Są one przydatne tak w przypadku transportu i serwowania ciepłych płynów, potraw płynnych (zup, gulaszy, potrawek), jaki i posiłków o stałej konsystencji. Dostępne modele mogą różnić się od siebie pojemnością oraz kształtem. Niektóre z nich wyposażone są w specjalne krany, ułatwiające wydawanie odpowiednich porcji.

RF | Termos transportowy do żywności 5l

HENDI | Termos transportowy do żywności 15l + kran

HENDI | Termos do napojów z kranem Amerbox 18l

Torby lunchbox

Torby typu lunchbox sprawdzą się przede wszystkim w dowozie jedzenia na zamówienie. Oferta tych akcesoriów jest bardzo różnorodna i obejmuje modele dostosowane do przewozu konkretnych rodzajów posiłków, takich jak np. hamburgery, zestawy obiadowe, sushi zupa czy pizza. Są one wykonywane ze specjalnej, utrzymującej właściwą temperaturę tkaniny, która jest jednocześnie odporna na szkodliwy wpływ warunków atmosferycznych.

FURMIS | Torba lunchbox do transportu zupy poj. 12x300 ml podgrzewana

FURMIS | Torba do transportu sushi na 9 opakowań
FURMIS | Torba do transportu hamburgerów na 12 pudełek

Plecaki do dystrybucji napojów

Firmy cateringowe obsługujące duże imprezy plenerowe koniecznie powinny zaopatrzyć się w specjalne plecaki do dystrybucji napojów. Są one niezwykle wygodne i praktyczne w użytkowaniu, umożliwiając zatrudnionej przez firmę osobie swobodne poruszanie się w tłumie klientów i bezproblemowe dotarcie do każdego, kto ma ochotę na dany napój.

FURMIS | Plecak cateringowy 9l na napoje | czarny

FURMIS | Plecak cateringowy 2x9l na napoje | czerwony


FURMIS | Plecak cateringowy 2x9l na napoje | czarny

Autor:gastroprofit