Wydajna, energooszczędna, funkcjonalna – taka powinna być zmywarka gastronomiczna. Wybierając sprzęt, dobrze jest sprecyzować własne oczekiwania i przeanalizować stosunek ceny do jakości.
 
Dokonując wyborów zakupowych, można kierować się również opiniami osób, które wcześniej zdecydowały się kupno konkretnego urządzenia. Modele, które cieszą się popularnością klientów, to m.in.:
  • Zmywarka gastronomiczna Stalgast 400/230V
Jest wykonana ze stali nierdzewnej. Można myć w niej przede wszystkim talerze, naczynia szklane i pojemniki. Urządzenie zostało wyposażone w dodatkową pompę, która wspomaga płukanie oraz w dozownik płynu myjącego i nabłyszczającego.  

  • Hendi – zmywarka do naczyń (elektroniczna, 3 programy)
Uniwersalne urządzenie może służyć do mycia tac, talerzy, szkła, kubków i sztućców. Dotykowy panel elektroniczny ułatwia obsługę zmywarki, umożliwiając sterowanie nią w prosty, intuicyjny sposób.
 
  • Stalgast – zmywarka kapturowa
Zmywarka gastronomiczna Stalgast to sprzęt sprzyjający minimalizowaniu kosztów eksploatacyjnych lokalu. W trakcie jednego cyklu urządzenie zużywa 3 litry wody. Stal nierdzewna, użyta w procesie produkcji, świetnie sprawdza się w trudnych warunkach panujących w kuchni restauracyjnej.


  • Hendi – zmywarka do naczyń 50×50
Zmywarka Hendi nagrzewa się w imponująco krótkim czasie – cykl mycia trwa zaledwie 180 sekund. Urządzenie jest wyposażone w dozownik płynu nabłyszczającego, kosz na talerze, kosz uniwersalny oraz koszyk na sztućce.


  • Stalgast – zmywarka do szkła 400×400 z dozownikiem płynu myjącego i pompą zrzutową
Budowa zmywarki Stalgast pozwala myć w niej również niewielkie talerze. Urządzenie jest wyposażone w pompę zrzutową. Posiada również funkcję wyparzania. Można nim sterować elektronicznie, co zwiększa komfort użytkowania.

  • Zmywarka kapturowa RM Gastro NT-100
Wykonana ze stali nierdzewnej zmywarka jest sterowana elektronicznie. Zawiera m.in. termoskop i regulowany termostat bojlera. W zestawie znajdują się cztery kosze – jeden uniwersalny, dwa na talerze i jeden koszyk na sztućce.


  • Revolution – zmywarka kapturowa do naczyń
Urządzenie jest sterowane manualnie. Jednym z jego największych atutów jest stosunkowo niewielkie zużycie wody (2-2,5 l przy jednym cyklu mycia). Zmywarkę wyposażono ponadto w cztery filtry powierzchniowe nad poziomem wody w wannie.

  • Revolution – zmywarka do naczyń z funkcją wyparzania
Zmywarko-wyparzarka gastronomiczna świetnie sprawdza się w lokalu gastronomicznych, m.in. ze względu na swoją funkcjonalność. Jednym z jej największych atutów są solidne dwuwarstwowe drzwi.