WhatsApp
Infolinia 123070604
Zamówienia złożone i opłacone w 2024 roku będą zafakturowane z datą grudniową.
Brak w magazynie

AP | Maszyna do lodów amerykańskich Ice Cream N8640

Kod: N8640
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
44039.10
44039.10
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Najważniejsze informacje:

  • Maszyna wyprodukowana od podstaw z myślą o produkcji amerykańskich lodów kręconych,
  • Technologia produkcji tego typu lodów różni się od innych niską temperaturą mrożenia, którą uzyskaliśmy montując dwa wysokiej klasy agregaty chłodnicze,
  • Sterowanie maszyną za pomocą sensorów dotykowych,
  • Niezawodny energooszczędny system pracy maszyny,
  • Niskie koszty eksploatacji,
  • Licznik porcji z elektronicznym wyświetlaczem,
  • Produkcja lodów w dwóch smakach z możliwością miksowania,
  • Najwyższy standard higieniczny haccp,
  • Wskaźnik temperatury masy lodowej haccp,
  • Stabilna i cicha praca automatu,
  • Świdry ze stali szlachetnej,
  • Najnowsza technologia: automat niezawodny w eksploatacji,
  • Kółka wyposażone w hamulce ułatwiające transport,
  • Serwis i wsparcie techniczne przez AP POLSKA.

Powietrzny układ chłodzenia:

  • W maszynie został zastosowany powietrzny układ chłodzenia. Dzięki nowoczesnemu układowi maszyna uzyskuje swoją pełną wydajność w zakresie temperatur zewnętrznych od +5 do +35 stopni C.Ponad to, układ ten pozwala użytkownikowi na wszechstronne zagospodarowanie maszyny, nawet w miejscach gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej. Jest to układ chłodniczy renomowanej włoskiej firmy Aspera, czynnik chłodzący  404a.
  • Chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym nośnikiem transportującym ciepło jest  powietrze. Podstawową zaletą chłodzenia powietrznego, jest niska cena - medium chłodzącego. W porównaniu z układami  wodnymi układy  chłodzące powietrzne są zwykle mniej  efektywne niedogodność tę kompensujemy dużo niższą ceną maszyny i możliwością zastosowania maszyny wszędzie tam gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej lub występują jej ograniczenia lub braki. Maszyna chłodzona powietrzem powinna mieć spełnione co najmniej jeden z poniższych warunków aby pracowała prawidłowo i bezawaryjnie
  • Wokół maszyny musi znajdować się co najmniej 0,5 metra wolnej przestrzeni aby powietrze swobodnie przepływało wokoło
  • Temperatura otoczenia nie powinna przekraczać 35c
  • Pomieszczenie w którym znajduje się maszyna winno być systematycznie przewietrzane
  • Jeśli istnieje taka możliwość należy ciepłe powietrze wydostające się z maszyny odprowadzić na zewnątrz budynku
  • Jeśli istnieje możliwość ustawić maszynę w pomieszczeniu klimatyzowanym
  • Maszyna z układem chłodzenia powietrznego doskonale sprawdza się w czasie pracy na zewnątrz lokalu zadaszona np parasolem

Kontrola elektroniczna:

  • W urządzeniu jest zastosowana japońska niezawodna elektronika. Automat posiada regulację twardości loda.

Konserwacja/mycie:

  • Na panelu sterowniczym jest funkcja „clean" - mycie, po włączeniu jej i zastosowaniu płynów myjąco-dezynfekujących, maszyna    samoczynnie przeprowadzi cykl czyszczenia.

Wydajność / świder:

  • Wydajność 2 x 326 porcji lodów na godzinę.

Zbiorniki na masę lodową 2 * 10 litra:

  • Minimalna ilość masy, która musi znajdować się w zbiorniku to 2 x 3 litra.  
  • Zasilanie AC 400V 3800W

Dane techniczne:

  • Model: AP ice-cream N8640
  • Wysokość: 155 cm
  • Szerokość : 60 cm
  • Głębokość: 68 cm
  • Waga: 250 kg
  • Funkcja konserwacji: tak
  • Wydajność porcji  lodów/h:  2 x 326 sztuk (60 g)
  • Wydajność (lody/ h): 500 sztuk (60 g)
  • Kondensacja/ chłodzenie: powietrze
  • Charakterystyka elektr.: 400V
  • Liczba komór: 2
  • Pojemność zbiornika: 2 x 10
  • Zakres temp.: 0,5 st.C
  • Podawanie mieszanki: grawitacyjnie
  • Liczba smaków: 2 + mix
Parametry:
Dostępność:
2-21 dni zależnie od stanów magazynowych
Zasilanie elektryczne [V/Hz]:
400 V / 3N / 50 Hz
Moc elektryczna:
3,8 kW

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

AP Polska
Skoczowska 26
43-450 Ustroń
Poland

697 544 035
appolska@appolska.pl

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: