WhatsApp

Automat maszyna do lodów softPRO | CookPRO 510010001

barcode Kod: 510010001
Dostępność: mała
Wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0,00 zł brutto
  • Kurier 0,00 zł brutto
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0,00 zł brutto
12 000,00 zł netto
14 760,00 zł brutto
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04

Automat do lodów softPRO

Profesjonalna maszyna do lodów przeznaczona do punktów z lodami, kawiarni i miejsc, w który przewija się duża ilość ludzi. Dokładając lody do swojego menu masz możliwość generowania dodatkowych zysków. To jedna z najbardziej dochodowych gałęzi gastronomii. Nie czekaj i już teraz zacznij zarabiać!

Dane techniczne softPRO - automat do lodów

  • Wymiary: 540x720x1380 mm
  • Moc: 1.95 kW
  • Zasilanie: 230V
  • Pojemność cylindrów: 2L
  • Napowietrzanie: automatyczne
  • Średnia głośność pracy: 72 dB
  • Wydajność 22-25 L/h

Specyfikacja maszyny do lodów softPRO

  • 2 pojemniki na masę lodową o pojemności 6L
  • Alarm przeciw przemrożeniu
  • Urządzenie chłodzone powietrzem
  • Maszyna softPRO to urządzenie wolnostojące
  • Jest prosta w obsłudze oraz ekonomiczna w użyciu
  • Napęd przenoszony jest przez pasek klinowy
  • Posiada czytelny i ergonomiczny wyświetlacz
  • Posiada regulowana prędkość silnika, na wypadek stosowania różnych mieszanek o
  • różnych właściwościach
  • Gęstość masy lodowej może być regulowana
  • Posiada wskaźnik aktualnej temperatury masy lodowej
  • Proces / stopień gotowości wskazuje czytelne oznakowanie na panelu
  • Maszyna posiada również licznik wydanych porcji z opcją zerowania
  • W zestawie kształtki do lodów - gwiazdka i spaghetti

Dwa pojemniki, dwie mieszanki, trzy możliwości

Automat do lodów softPRO posiada dwa pojemniki na mieszankę o pojemności 6 litrów. Pozwala to na serwowanie lodów o smaku pierwszym, drugim, oraz ich mieszanki, dzięki czemu otrzymujemy trzy różne rodzaje lodów. Wybór dla Klientów jest bardzo ważny i pozwala zwiększyć zainteresowanie naszą ofertą, więc to niewątpliwy atut tej maszyny do lodów.

Łatwość obsługi i konserwacji

Maszyna do lodów softPRO pozwala na szybkie przeszkolenie pracownika z obsługi urządzenia, tak, że już po pierwszym dniu nie powinna sprawiać problemów nawet początkującym użytkownikom. Proces jest intuicyjny, wysoce zautomatyzowany, bezpieczny i pewny. Proces produkcji mieszanki jest automatyczny, a gotowy produkt zawsze doskonały i charakterystyczny, aksamitny, świetnie nadający się do serwowania w wafelku lub, zgodnie z preferencjami, na talerzu jako wyśmienity deser.

Proces czyszczenia jest bardzo prosty i wspierany przez maszynę, tak, że nie zajmuje ani dużo czasu, ani dużo uwagi. Jest to szczególnie ważne w gorącym okresie letnim, kiedy po całym dniu pracy urządzenie należy wyczyścić, a nie zawsze ma się na to dość siły po długich godzinach produkcji lodów.

Nawet 150 porcji na godzinę

Lody włoskie towarzyszą nam od dawna - w większości miast można spotkać je bez problemu, są wręcz podstawowym towarem i koniecznością w nadmorskich miejscowościach i kurortach. Oczywiście, największe zainteresowanie lodami włoskimi przypada na okres wakacyjny, a wzmożony ruch klientów może przysporzyć wielu problemów. Na szczęście, produkcja lodów jest szybka i bezproblemowa, a wydajność maszyny na tyle duża, że licznik porcji pozwala dobić nawet 150 porcji na godzinę!

Wspomniany licznik to kolejny duży atut maszyny softPRO. Pozwala na dokładne sprawdzenie, ile porcji zostało przygotowanych, co za tym idzie - weryfikację ruchu Klientów, szacowanie dziennego utargu, a także kontrolę pracowników. Licznik posiada opcję zerowania, więc statystyki można prowadzić dzień po dniu.

Dzięki tak dużej wydajności - 150 porcji to około 25 litrów gotowego produktu - inwestycja w automat do lodów może zwrócić się nawet w jeden sezon. To doskonałe narzędzie na poprawę rentowności swojej działalności, a także rozpoczęcie własnego przedsięwzięcia i otwarcie dowolnego punktu serwującego lody włoskie - czy to budki, foodtrucka, czy pełnoprawnej lodziarni z wielkim rozmachem. Dwulitrowe cylindry zapewniają szybką, stabilną i pewną pracę maszyny, dzięki czemu przetrwa nawet najdłuższe kolejki.

Napowietrzenie masy lodowej i działanie urządzenia

Nasze maszyny oferują wygodny system automatycznego napowietrzania grawitacyjnego, który odbywa się poprzez mieszanie masy lodowej z powietrzem. Wewnątrz zbiornika znajduje się rurka, która pobiera powietrze.

Dzięki temu, możemy uzyskać miękką, kremową strukturę gotowego produktu, a także kontrolować temperaturę lodów. SoftPRO pozwala na modyfikację oryginalnie wgranego, optymalnego programu produkcji lodów, dzięki czemu możemy eksperymentować i szukać doskonałego "złotego środka" i idealnej kompozycji smaków, tekstury, temperatury. W razie niepowodzenia, program można przywrócić do ustawień fabryczny bez większych problemów!

Na uwagę zasługuje także szereg ułatwień i zabezpieczeń, takich, jak regulowana prędkość pracy silnika, alarm przed przemrożeniem mieszanki, kontrolka wskazująca gotowość do pracy maszyny - a to wszystko na wygodnym, przejrzystym wyświetlaczu.

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ:
×