WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HENDI_WIOSNA.
Infolinia 123070604
Brak w magazynie

Mała Nadziewarka Szpryca Do Kiełbas Ręczna 3L cookPRO 560010003

Kod: 560010003
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
723.60
723.60
Kolor/Wzór
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Paczkomat 9.99
  • Kurier pobranie 29.99

Nadziewarka Szpryca Do Kiełbas Ręczna 3L cookPRO 560010003

Wśród dostępnych w stałej sprzedaży modeli, nadziewarka do kiełbas 3L to nasz najmniejszy produkt z tej kategorii. Jest to doskonały wybór na maszynę pomocniczą, do precyzyjnych zadań czy jednego, konkretnego rodzaju mięs, a także do gospodarstwa domowego oraz agroturystycznego. Niewielkie rozmiary wpływają pozytywnie na kwestie związane z przechowywaniem, a solidna konstrukcja sprawia, że pomimo stosunkowo niedużej wagi, nadziewarka jest bardzo stabilna i praca z nią nie sprawia problemów.

Pomimo tego, jak niewielka jest pojemność komory - wydajność tego produktu stoi na wysokim poziomie, a sama nadziewarka spełnia wszelkie normy gastronomiczne i jest to w pełni profesjonalne urządzenie. Stal nierdzewna użyta do produkcji to wysoka jakość, odporność i żywotność, a także pełnia bezpieczeństwa w kontakcie z żywnością.

Prosta i skuteczna

Ręczny system pracy tłoka w cylindrze jest bardzo prosty i intuicyjny - wystarczą obroty korbą, by unosić i obniżać tłok, tym samym, przepychać farsz przez komorę pracy do lejków ze stali nierdzewnej. Zębatki i sama korba są bardzo solidne i odporne na uszkodzenia. Korbę można zamocować w jednej z dwóch pozycji - urządzenie posiada dwa trzpienie, jeden odpowiedzialny za pracę szybką, doskonałą przy podnoszeniu tłoka, drugi za wolniejszą, precyzyjną, dedykowaną zwiększeniu precyzji procesu nadziewania.

Dzięki temu, iż praca z urządzeniem jest tak prosta, nawet osoby bez doświadczenia czy specjalistycznego przeszkolenia w kilka chwil nabiorą wprawy i nadziewanie kiełbas nie przysporzy żadnych problemów! Cylinder jest przechylny, więc proces załadowywania i czyszczenia komory pracy również nie jest niczym trudnym czy uporczywym, więc ta nadziewarka to doskonały wybór dla każdego przemysłu czy gospodarstwa.

Lejki w zestawie

Do nadziewarek 3L dołączamy następujący zestaw lejków:

  • 16 mm
  • 22 mm
  • 32 mm
  • 38 mm

Dane techniczne:

  • Wymiary: 304x304x525 mm
  • Pojemność: 3L
  • Materiał wykonania: stal nierdzewna
  • Waga: 10.5 kg
Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ: