WhatsApp
Produkty HENDI powyżej 500 PLN z dodatkowym upustem. Użyj kodu HENDI_WIOSNA.
Infolinia 123070604
Brak w magazynie

Średnia Nadziewarka Szpryca Do Kiełbas Ręczna 7l Cookpro 560010001

Kod: 560010001
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
783.90
783.90
Kolor/Wzór
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 2 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Paczkomat 9.99
  • Kurier pobranie 29.99

Średnia Nadziewarka Szpryca Do Kiełbas Ręczna 7l Cookpro 560010001

Siedem litrów pojemności, które oferuje prezentowany model, to doskonały "złoty środek" pomiędzy wydajnością, a wielkością urządzenia. Sprawdza się świetnie wszędzie tam, gdzie stosowanie nadziewarki do kiełbas o pojemności 10 czy 15 litrów jest zbyt uciążliwe i urządzenie nie może być w pełni wykorzystywane, a wersja pięciolitrowa okazuje się za mała.

Materiały

Zastosowane materiały są bardzo solidne i wysokiej jakości, dzięki czemu z pełną stanowczością należy zaznaczyć, iż jest to urządzenie do użytku profesjonalnego. Doskonały stosunek jakości do ceny pokazuje jednak, że bez problemu odnajdzie się dla niego miejsce także w domowym zaciszu!

Tłok i konstrukcja cylindra

Tłok opuszcza i podnosi się poprzez obrót korbą, którą umieszcza się na jednym z trzpieni - jeden z nich odpowiada za pracę szybką, drugi za wolną, bardziej precyzyjną. Dzięki temu, proces ponownego załadunku można znacznie przyspieszyć, a niewątpliwą pomocą w tej kwestii jest również fakt, iż cylinder jest przechylny i można łatwo dostać się do jego zawartości celem dodania farszu, czy umycia komory pracy.

Przy okazji kwestii czystości, warto zauważyć, że użyta do produkcji stal nierdzewna spełnia wszelkie normy kontaktu z żywnością, jest łatwa w utrzymaniu czystości oraz odporna na uszkodzenia mechaniczne. Specjalna konstrukcja z pełnymi ściankami dodatkowo zwiększa stabilność urządzenia, a także zwiększa jego żywotność. W cylindrze znajduje się silikonowa uszczelka zapobiegająca wyciekaniu farszu ze zbiornika.

W zestawie z nadziewarką dostarczamy lejki o średnicach:

  •  16 mm
  •  22 mm
  •  32 mm
  •  38 mm

Dane techniczne:

  • Wymiary: 300x300x785 mm
  • Pojemność: 7L
  • Materiał wykonania: stal nierdzewna



Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Urządzenia grzewcze

- Ryzyko oparzenia. 
- Ryzyko pożaru.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.
- Unikać kontaktu z powierzchniami grzewczymi.
- Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas pracy.

Urządzenia chłodnicze

- Przeznaczone wyłącznie do chłodzenia i przechowywania produktów spożywczych. 
- Ryzyko wycieku czynnika chłodniczego – serwisować regularnie.
- Uwaga na wilgoć mogącą powodować poślizg na podłodze.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Chemia gastronomiczna

- Ryzyko poparzenia. 
- Nie spożywać.
- W razie kontaktu z oczami lub skórą przemyć dużą ilością wody.
- W razie potrzeby skontaktować się z lekarzem.
- Ryzyko zatrucia przy wdychaniu oparów.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia mechaniczne

- Ryzyko zranienia. 
- Uwaga: ostre elementy.
- Nie wkładać rąk ani przedmiotów do ruchomych części urządzenia.
- Ryzyko uszkodzenia słuchu przy długotrwałej pracy w pobliżu głośnych urządzeń.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Meble nierdzewne

- Wszystkie meble posiadają atest i mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. 
- Ryzyko skaleczenia przy kontakcie z ostrymi krawędziami w przypadku uszkodzeń lub nieprawidłowego montażu.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia elektryczne

- Ryzyko porażenia prądem. 
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko pożaru.
- Unikać kontaktu urządzenia z wodą.
- Ryzyko zwarcia przy niewłaściwej eksploatacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Urządzenia gazowe

- Ryzyko wybuchu. 
- Ryzyko pożaru.
- Podłączenie wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie uprawnienia.
- Ryzyko ulatniania się gazu – regularnie sprawdzać szczelność instalacji.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Akcesoria gastronomiczne

- Wszystkie produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością. 
- Ryzyko zranienia przy korzystaniu z ostrych narzędzi (noże, obieraczki).
- Ryzyko poparzenia w przypadku metalowych narzędzi pozostawionych na gorących powierzchniach.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Wszystkie produkty

- Na podstawie deklaracji producentów są dopuszczone do użytku w gastronomii. 
- Wszystkie urządzenia posiadają znak CE.
- Produkty spełniają europejskie normy bezpieczeństwa.
- Używać wyłącznie zgodnie z przeznaczeniem.

Dodatkowe uniwersalne zalecenia:

- Regularne przeglądy serwisowe zmniejszają ryzyko awarii.
- Przed pierwszym użyciem należy zapoznać się z instrukcją obsługi i przestrzegać zaleceń producenta.
- Przechowywać urządzenia i akcesoria poza zasięgiem dzieci.
- W razie awarii odłączyć urządzenie od źródła zasilania i nie próbować naprawiać na własną rękę.

Dane producenta

cookPro
Kwiatowa 26
55-330 Krępice/k.Wrocławia
Poland

71 356 91 33
info@sodapluss.pl

ZAPYTAJ
Imię i nazwisko:
E-mail:
ZAPYTAJ: