-
Kategorie
- Rodzaj lokalu
- Akcesoria kuchenne
-
Chłodnictwo
- Akcesoria chłodnicze
- Chłodziarki barowe
- Chłodziarki farmaceutyczne
- Dystrybutory do napojów
- Dystrybutory do lodów
- Granitory
- Komory chłodnicze i mroźnicze
- Lodówki na próbki HACCP
- Łuskarki do lodu
- Maszyny do lodów
- Maszyny do bitej śmietany
- Nadstawki chłodnicze
- Schładzarki szokowe
- Stoły chłodnicze
- Stoły mroźnicze
- Szafy do sezonowania mięsa
- Szafy chłodnicze
- Szafy mroźnicze
- Witryny chłodnicze
- Wytwornice lodu
- Zamrażarki skrzyniowe
-
Meble gastronomiczne
- Meble gastronomiczne Stalgast
- Meble nierdzewne od ręki
- Regały magazynowe chromowane
- Półki gastronomiczne
- Regały gastronomiczne
- Regały z tworzywa
- Szafki gastronomiczne wiszące
- Szafy gastronomiczne nierdzewne
- Meble do zmywalni
- Baseny gastronomiczne
- Blaty gastronomiczny ze zlewem
- Nierdzewne kosze na śmieci
- Separatory tłuszczu
- Stoły załadowcze do zmywarek
- Stoły gastronomiczne ze zlewem
- Umywalki gastronomiczne
- Stoły ze stali nierdzewnej
- Blaty gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne centralne
- Stoły jezdne gastronomiczne
- Stoły gastronomiczne nierdzewne
- Stoły gastronomiczne wiszące
- Okapy gastronomiczne
- Nadstawki gastronomiczne
- Podstawy pod garnki
- Podstawy pod kloce masarskie
- Podstawy pod piece
- Podstawy pod zmywarki
- Pozostałe meble gastronomiczne
- Wózki gastronomiczne
- Ciągi kuchenne
-
Obróbka mechaniczna
- Kutry gastronomiczne (cuttry)
- Dzielarki i zaokrąglarki do ciasta
- Filtry oleju
- Kloce masarskie
- Kotleciarki gastronomiczne
- Krajalnice do chleba
- Krajalnice do wędlin i sera
- Maszyny do świeżego makaronu
- Miksery kuchenne
- Miksery planetarne
- Miksery ręczne
- Miksery uniwersalne
- Miksery spiralne
- Mieszarki do mięsa i farszu
- Roboty gastronomiczne wielofunkcyjne
- Nadziewarki do kiełbas
- Nadziewarki do pączków
- Obieraczki do ziemniaków
- Pakowarki próżniowe
- Worki i rolki do pakowarek
- Piły do kości
- Skubarki do drobiu
- Suszarki do żywności
- Szatkownice do warzyw
- Tarcze do szatkownic
- Tarcze do frytek
- Tarcze do kostek
- Tarcze do plasterków
- Tarcze do plasterków falistych
- Tarcze do słupków
- Tarcze do wiórków
- Zestawy tarcz do szatkownic
- Pozostałe tarcze do szatkownic
- Wilki do mięsa
- Wirówki do sałaty
-
Urządzenia grzewcze
- Bemary gastronomiczne
- Cyrkulatory Sous-Vide
- Czajniki gastronomiczne
- Frytownice
- Gofrownice gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Grille kontaktowe
- Grille wolnostojące
- Grille ogrodowe
- Kociołki do zup
- Kotły warzelne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gastronomiczne
- Lampy grzewcze do potraw
- Makaroniarki
- Maszyny do popcornu
- Maszyny do waty cukrowej
- Mikrofalówki gastronomiczne
- Opiekacze i salamandry
- Pasty do podgrzewaczy
- Parowniki DIM SUM
- Patelnie gazowe
- Patelnie uchylne i kotły
- Piece konwekcyjne
- Piece konwekcyjno-parowe
- Piece piekarskie
- Piekarniki
- Podgrzewacze do talerzy
- Podgrzewacze stołowe
- Pozostałe urządzenia grzewcze
- Płyty grillowe
- Rożna do kurczaków
- Sous-vide
- Taborety gastronomiczne
- Termosy gastronomiczne
- Tostery gastronomiczne
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Urządzenia do hot-dog
- Warniki do wody i zaparzacze
- Zaparzacze do kawy
- Wędzarnie
- Witryny grzewcze
- Zmywalnia i higiena
- Okazje
-
Producenci
- Alpen Camping
- Alphatech by Lainox
- Alushelf
- Alwi
- AMERBOX
- Amitek
- Animo
- AP Polska
- Araven
- Arcoroc
- ART Quick Soda
- Bar Up
- Barmatic
- Bartscher
- Berto's
- Bormioli Rocco
- Bradley Smoker
- Bravilor Bonamat
- Brema Ice Makers
- Brita
- Byfal
- CAMBRO
- Carimali
- Caterina
- Ceado
- Ceky
- Chef de Cuisine
- Classeq
- Comas
- cookPro
- Cunill
- Cuppone
- Części
- Dalmec
- Degrenne
- Devran
- DIHR
- Elframo
- Eloma
- F. Dick
- Fama
- FCM
- Fiamma
- Fiesta
- Fine Dine
- FM Industrial
- Fresco
- Fricosmos
- Furmis
- Futurmat
- GAM
- Gastro-Tar
- Gastroprofit
- Gasztrometál
- GGF
- GMG
- GRAEF.
- GRAFEN
- Gredil
- Hallde
- Hamilton Beach
- Hamilton Beach Commercial
- Hendi
- Henkelman
- HOONVED
- Horeca Parts
- Hoshizaki
- Icematic
- Inoxtrend
- iSi
- Islaverde
- Kayser
- Kenwood
- Kitchen Aid
- Kocel
- KOPA
- KROMET
- La Felsinea
- LAVA
- Lavezzini
- Linden
- Lubiana
- LUND
- Ma-Ga
- Magister
- Master Frost
- Medgree
- Mega-M
- Meltem
- MENUMASTER
- Mijar
- Mix
- Moduline
- Monolith
- Moretti Forni
- Mosa
- mychef.
- Nayati
- Nino Cucino
- NTF
- Nuova Simonelli
- Ohaus
- Olis
- P21
- Paderno
- Panasonic
- Pasabahce
- Pavoni
- PizzaGroup
- Polgast
- POLYSCIENCE
- Potis
- Prisma Food
- Prismafood
- Quamar
- RAVANSON
- REDFOX
- Resto Quality
- Retigo
- Revolution
- Rilling
- RM GASTRO
- Robot Coupe
- RODO
- Roller Grill
- Sagi
- Sammic
- Samsung
- Sanelli
- Santos
- SAYL
- Silanos
- Sirman
- SPM
- Stalgast
- Stockel
- Sunnex
- Szron
- Tecfrigo
- Tecnoeka
- Thermo Future Box
- Tramontina
- Triangle
- Tribeca
- Ultra Power
- Unox
- Uyar
- Victor
- Victoria Arduino
- Victorinox
- Waring
- Watersystem
- WeGrill and more
- YATO
- Zernike
- Kalkulacja leasingu
- Dostawa
- Płatności
- Regulamin
- Raty/Leasing
- Promocje
- Kontakt
Frytownice do lokalu gastronomicznego - przegląd produktów
2020-08-07 12:00:00Frytki to jedne z najpopularniejszych dodatków zamawianych w restauracjach, food trackach czy barach. Ziemniaki w tej formie najlepiej smakują na ciepło z dodatkiem różnych sosów. W związku z tym, że w lokalach gastronomicznych liczba wydawanych porcji frytek może być bardzo duża, warto kupić profesjonalną frytownicę. Czym się kierować przy wyborze najlepszego sprzętu do naszej restauracji?
Najlepsze frytownice – cechy charakterystyczne
Frytownica gastronomiczna należy do podstawowego wyposażenia wielu restauracji. Przede wszystkim warto obalić mit, że w lokalach gastronomicznych frytki przygotowywane są przy użyciu niezdrowego tłuszczu. Dzięki nowoczesnym urządzeniom frytki można przygotować w sposób beztłuszczowy. Kupując nowoczesny model do restauracji, zwróćmy uwagę przede wszystkim na jej moc. Modele o najwyższych parametrach przygotują danie bardzo szybko. Istotna jest także wielkość misy oraz kosza. To właśnie od nich zależą gabaryty całej maszyny. Jeśli nie mamy zbyt wiele miejsca w restauracyjnej kuchni, to lepiej kupić mniejszy produkt.
Poniżej prezentujemy przykłady kilku profesjonalnych frytownic.
Podwójna frytownica Gredil – firma STALGAST
Podwójna frytownica STALGAST to jakość w każdym calu. Dwie komory pozwalają na szybszą pracę i przygotowanie dań. Model ten wykonany został ze stali nierdzewnej, dzięki czemu nie ma obawy, że obudowa ulegnie zniszczeniu. Kosze ze składaną rączką są bardzo wygodne w użyciu. Zakres regulacji temperatury jest bardzo szeroki: od 60 do 190°C. Model ten jest szczególnie polecany do lokali gastronomicznych z dużą liczbą gości.
Frytownica elektryczna Hendi Blue Line 2x8l
Kolejny model z wyższej półki to dwukomorowa frytownica Hendi Blue. To innowacyjne urządzenie wyposażono w tak zwany system zimnej strefy, który oddziela pozostałości smażenia poniżej poziomu grzałek. Dzięki temu smak całej potrawy jest znacznie lepszy. Frytownicę zaprojektowano tak, aby spełniała wszystkie wymogi bezpieczeństwa. Urządzenie ma wbudowane zabezpieczenie chroniące przed przegrzaniem. Maszynę wykonano ze stali chromowanej, a pojemniki na olej ze stali nierdzewnej.
YATO - Frytownica elektrycza 16l z kranem
Ciekawy model proponuje firma YATO. Frytownica elektryczna z kranem to wielofunkcyjne urządzenie, pozwalające na przygotowanie na głębokim tłuszczu nie tylko frytek, ale również: mięsa, ryb, krokietów oraz warzyw. Maksymalna pojemność zbiornika do 16 litrów. Model YATO pozwala na ustawienie temperatury od 60 do 200℃. Ciekawym rozwiązaniem jest wyposażenie frytownicy w kranik. Umożliwia on szybką wymianę oleju bezpośrednio do kanistra. Dzięki temu mamy pewność, że zużyta ciesz nie pobrudzi całej kuchni.
CookPRO - Frytownica elektryczna pojedyncza 6l
Jeśli nie mamy miejsca na restauracji na duże urządzenie, to warto kupić pojedynczą frytownicę firmy CookPRO. Urządzenie jest bardzo energooszczędne i wydajne. Szybko się nagrzewa, dzięki czemu przygotowanie potrawy nie zajmuje zbyt wiele czasu. Dodatkowe uchwyty boczne sprawiają, że frytownica może być w prosty i wygodny sposób przenoszona z miejsca na miejsce.
Autor:gastroprofit