WhatsApp
Brak w magazynie

Piec konwekcyjno-parowy Hendi Nano 20x GN 1/1 + mycie | HENDI

Kod: 223215_223147
Dostępność: brak u producenta - zadzwoń i zapytaj o zamiennik dostępny od ręki
52641.55
52641.55
szt.
Zadzwoń 123 07 06 04
Przewidywana wysyłka: 21 dni
Dostawa:
0
  • Kurier 0
  • Odbiór osobisty Kraków, ul. Danka 8/U14 0
  • Kurier pobranie 30
  • Kurier Express 35

Kuchnia jest miejscem przychylnym rozwojowi wszelkich grzybów i bakterii. Jest tu wilgotno i ciepło, co powoduje bardzo szybki ich rozwój i namnażanie. Aby temu zapobiec, zarówno uchwyty drzwi pieców, jak i pokrętła na panelu sterowania, pokryte zostały specjalną warstwą zawierającą jony srebra. Dzięki temu piece NANO są bezpieczniejsze zarówno dla osób pracujących w kuchni jak i końcowych konsumentów. Piece NANO to innowacyjne piece z antybakteryjnymi uchwytami oraz pokrętłami, które pozwalają zadbać o bezpieczeństwo sanitarno-epidemiologiczne w kuchni.

CECHY:

  • Idealny do wszelkiego rodzaju kuchni w restauracjach, barach, stołówkach do pieczenia ciast, pieczywa, mięs, ryb, drobiu
  • Dzięki funkcji zaparowania możliwe przygotowanie delikatnych i zdrowych potraw z ryb, warzyw
  • Konwekcja (termoobieg) czyli wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewnienia równomiernej temperatury w całej komorze gotowania
  • Wentylator zaciąga powietrze z komory a następnie przepuszcza przez grzałki nagrzewając je
  • Nagrzane powietrze powraca z obu stron na potrawy znajdujące się w pojemnikach GN, umieszczonych na prowadnicach
  • Bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na grzałki
  • 10 stopniowa elektroniczna regulacja zaparowania
  • Możliwość programowania (99 programów - po 3 kroki każdy plus jako pierwszy PRE-HEATING do wyboru)
  • Sonda zewnętrzna w zestawie
  • Funkcja gotowania Delta T
  • Automatyczne nagrzanie komory przed cyklem gotowania „PRE-HEATING”
  • Bezpośrednie wytwarzanie pary
  • 10 stopniowa elektroniczna regulacja zaparowania co 10%
  • Regulacja usuwania zaparowania z komory
  • Elektrycznie regulowany zawór odpowietrzający, dla zapewnienia optymalnego przepływu powietrza w komorze gotowania
  • Elektroniczny Timer: 0 – 999 min
  • Lampki kontrolne poszczególnych funkcji oraz cyfrowe wyświetlacze czasu, temperatury, programu gotowania
  • Wydajne silniki wentylatorów o mocy 250 W każdy, z auto-rewersem i o dwóch prędkościach 1400/2800 obr./min
  • Silnik wentylatora o podwójnym łożysku
  • Sześciośmigłowy wentylator gwarantujący idealne rozprowadzenie gorącego powietrzna w komorze i zapobiegający wewnętrznym turbulencjom
  • Halogenowe oświetlenie komory
  • Drzwi z podwójnym przeszkleniem, chłodzeniem grawitacyjnym i mechanizmem otwierania wewnętrznej szyby w celu łatwego umycia
  • Łatwo demontowalne prowadnice na GN-y
  • Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu w celu czyszczenia lub wymiany
  • Obudowa oraz komora w całości wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
  • Odpływ w dnie komory pieca
  • Przyłącze wody: ¾”, max 30°C, 150-200 kPa (2 bar), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona
  • Automatyczny system myjący w zestawie

DANE TECHNICZNE:

  • Pojemność komory wózek na 20x GN 1/1
  • Odległość między prowadnicami 67 mm
  • Wymiary zewnętrzne 1050x940x(H)1900 mm
  • Ilość wentylatorów z autorewersem  4
  • Termostat do +285°C
  • Elektroniczny timer 0 do 999 min
  • Moc/napięcie 28 kW/400 V
  • Waga 250 kg
  • Kod pieca: 223215
  • Kod systemu myjącego: 223147
Parametry:
Wymiary zewnętrzne:
1050x940x(H)1900 mm
Moc/napięcie:
28 kW/400 V
Odległość między prowadnicami:
67mm
Pojemność komory:
wózek na 20x GN 1/1
Ilość wentylatorów z autorewersem:
4
Termostat:
do +285°C
Timer:
0 do 999 min

Masz pytanie?

Biuro: 12 307 06 04

WhatsApp: 533 245 566

E-mail: sklep@gastroprofit.pl

Pn-Pt 8:00-16:00

Dane producenta

Hendi
Firmowa 12
62-023 Robakowo
Poland

61 658 70 00
witaj@hendi.com

Zadaj pytanie
Imię i nazwisko:
E-mail:
Zadaj pytanie: