WhatsApp

Blog GastroProfit

Gotowanie sous vide w lokalu gastronomicznym
Gotowanie sous vide w lokalu gastronomicznym
2020-11-23 12:00:00

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wymaga przygotowania menu, które przyciągnie klientów. W tym celu warto zastosować specjalną metodę sous vide. Nazwa ta wywodzi się z języka francuskiego i w dosłownym tłumaczeniu oznacza gotowanie w pr&oa...

Więcej
Mikrofalówki gastronomiczne – przegląd produktów
Mikrofalówki gastronomiczne – przegląd produktów
2020-11-09 12:00:00

Mikrofalówka to jedno z podstawowych elementów wyposażenia kuchni w lokalach gastronomicznych. Nie są to jednak te same urządzenia, które na co dzień są używane w domach. Profesjonalne sprzęty do restauracji muszą charakteryzować się ...

Więcej
Ryba w lokalu gastronomicznym - sprzęty potrzebne do przyrządzenia?
Ryba w lokalu gastronomicznym - sprzęty potrzebne do przyrządzenia?
2020-10-21 12:00:00

Dobrze przygotowana ryba potrafi zachwycić niejednego smakosza. Jeśli zależy Ci, aby Twój lokal serwował potrawy rybne najwyższej klasy, musisz zainwestować w odpowiedni sprzęt. Profesjonalna smażalnia ryb wyposażona jest w szereg urządzeń, kt&oacu...

Więcej
Umywalki gastronomiczne ‒ przegląd produktów
Umywalki gastronomiczne ‒ przegląd produktów
2020-10-07 12:00:00

Niezbędnym elementem każdej restauracyjnej kuchni jest profesjonalna i wytrzymała umywalka gastronomiczna. Musi ona spełniać szereg wymagań sanepidu. Jej głównym zadaniem jest zapewnienie higieny podczas przygotowywanych posiłków. Warto zate...

Więcej
Wyposażenie zmywalni - niezbędne sprzęty
Wyposażenie zmywalni - niezbędne sprzęty
2020-09-22 12:00:00

Funkcjonalna zmywalnia w lokalu gastronomicznym jest niezbędna. Pomieszczenie to pozwala na dokładne wymycie dużej liczby garnków, talerzy czy kubków. Odpowiednio zaprojektowana zmywalnia pozwala na zachowanie porządku oraz higieny w restaur...

Więcej
Taboret gazowy ‒ kiedy warto się na niego zdecydować?
Taboret gazowy ‒ kiedy warto się na niego zdecydować?
2020-09-08 12:00:00

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wymaga zakupu odpowiedniego sprzętu ułatwiającego przygotowanie potraw. Jednym z elementów wyposażenia restauracyjnej kuchni jest taboret gazowy. Urządzenie to znacznie ułatwia pracę. Kiedy warto kupić taboret ga...

Więcej
Naboje N2O do bitej śmietany - co warto o nich wiedzieć?
Naboje N2O do bitej śmietany - co warto o nich wiedzieć?
2020-08-21 12:00:00

Kto z nas nie kocha bitej śmietany? Każdy deser smakuje lepiej z dużą ilością tej smakowitej białej piany. Dlatego każda restauracja powinna być wyposażona w specjalne urządzenia pozwalające na przygotowanie jednolitej masy. Smakołyki z bitą śmietaną w re...

Więcej
Frytownice do lokalu gastronomicznego - przegląd produktów
Frytownice do lokalu gastronomicznego - przegląd produktów
2020-08-07 12:00:00

Frytki to jedne z najpopularniejszych dodatków zamawianych w restauracjach, food trackach czy barach. Ziemniaki w tej formie najlepiej smakują na ciepło z dodatkiem różnych sosów. W związku z tym, że w lokalach gastronomicznych liczba...

Więcej
Zamrażarki gastronomiczne - przegląd produktów
Zamrażarki gastronomiczne - przegląd produktów
2020-07-22 12:00:00

Zamrażarki gastronomiczne to niezbędne urządzenia w restauracjach, sklepach, chłodniach, zakładach garmażeryjnych oraz wszędzie tam, gdzie wymagane jest przechowywanie żywności w ujemnych temperaturach. Pozwalają one zachować świeżość produktów tak...

Więcej
Owoce w roli głównej ‒ jak je wykorzystać w lokalu gastronomicznym?
Owoce w roli głównej ‒ jak je wykorzystać w lokalu gastronomicznym?
2020-07-08 12:00:00

Lato to czas, kiedy w końcu możemy czerpać z darów natury pełnymi garściami. W słoneczne dni szybko dojrzewają truskawki, maliny, czereśnie, nektarynki, arbuzy, morele czy jeżyny. Wszystkie owoce są soczyste i słodkie. Nic więc dziwnego, że właśnie...

Więcej