WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Blog GastroProfit

Marka Simonelli – co warto o niej wiedzieć?
Marka Simonelli – co warto o niej wiedzieć?
2021-10-19 12:00:00

Od kiedy zwyczaj jedzenia śniadań poza domem stał się w Polsce popularny i od kiedy coraz więcej ludzi ma możliwość wykonywania swojej pracy zdalnie (często właśnie przy kawiarnianym stoliku) kawiarnie przeżywają prawdziwe oblężenie. Nie przetrwałyby jedn...

Więcej
Fiamma – poznaj bliżej markę
Fiamma – poznaj bliżej markę
2021-10-05 12:00:00

W gastronomii jakość sprzętu, na którym się pracuje, ma ogromne znaczenie. Właśnie dlatego w naszej hurtowni dostępne są wyłącznie urządzenia renomowanych marek, niezawodne, trwałe i przygotowane do ciężkiej pracy. Jednym z brandów cieszącyc...

Więcej
Kawa w lokalu gastronomicznym - jakie sprzęty wybrać?
Kawa w lokalu gastronomicznym - jakie sprzęty wybrać?
2021-09-22 12:35:00

Dobra, aromatyczna i świetnie przyrządzona kawa to produkt, który jest w stanie przyciągnąć do lokalu gastronomicznego naprawdę wielu klientów. Aby taką przygotować, potrzebne są nie tylko świetnej jakości ziarna i mieszanki oraz doświadczon...

Więcej
Food Truck – czego nie może w nim zabraknąć?
Food Truck – czego nie może w nim zabraknąć?
2021-09-06 12:23:00

Food Trucki na stałe wpisały się w wielkomiejski krajobraz. Zawrotna kariera samochodów, w których można kupić dobre, przygotowywane na świeżo jedzenie, jest składową szerszego nurtu. Kultura jedzenia poza domem w Polsce rozwija się z roku n...

Więcej
HACCP w pigułce
HACCP w pigułce
2021-08-18 12:00:00

Prowadzenie restauracji czy mniejszego lokalu gastronomicznego wymaga od właścicieli takiej organizacji pracy, by zapewniała ona bezpieczeństwo zarówno gościom, jak i pracownikom. W restauracjach kluczową rolę odgrywa zadbanie o dobre warunki przec...

Więcej
Nowoczesny bufet - jak go zorganizować?
Nowoczesny bufet - jak go zorganizować?
2021-08-04 12:00:00

Żadna restauracja bądź sala konferencyjna nie może poprawnie funkcjonować bez prawidłowo wyposażonego bufetu. To właśnie w to miejsce udają się goście tuż po wejściu do pomieszczenia, dlatego powinno być zaaranżowane w ciekawy sposób. Potrzebne są ...

Więcej
Ogródek restauracyjny - ważne zasady
Ogródek restauracyjny - ważne zasady
2021-07-19 12:00:00

Letni sezon to czas, kiedy otwierane są ogródki restauracyjne. Aby goście czuli się w nich dobrze, należy zapewnić im maksymalny komfort. Oczywiście nie można zapomnieć o pozwoleniach sanepidu. Jeśli ich nie zdobędziemy, czekają nas kary. Jak zatem...

Więcej
Jak grillować w lokalu gastronomicznym?
Jak grillować w lokalu gastronomicznym?
2021-07-05 12:00:00

Letni sezon to czas, kiedy Polacy rozpoczynają wielkie grillowanie. Nie każdy ma możliwości samodzielnego przygotowania potraw. Na szczęście są restauracje, które przygotowują specjalne menu na ten okres. Grillować można zarówno wewnątrz res...

Więcej
Burger - jak go przyrządzić w lokalu gastronomicznym?
Burger - jak go przyrządzić w lokalu gastronomicznym?
2021-06-21 12:00:00

Burgery to przysmak, który w ostatnich latach podbija serca wielu osób. Coraz więcej restauracji i małych lokali gastronomicznych decyduje się na włączenie tego dania do swojego menu. Co będzie potrzebne do przygotowania idealnego burgera? J...

Więcej
5 akcesoriów, których nie może zabraknąć w barze
5 akcesoriów, których nie może zabraknąć w barze
2021-06-07 12:00:00

Przygotowanie drinków, koktajli czy pysznej kawy wymaga odpowiedniego wyposażenia. Firmy specjalizujące się w produkcji sprzętu barmańskiego dokładają wszelkich starań, by ułatwić pracę profesjonalnych barmanów. Co powinno znaleźć się w każd...

Więcej