WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Blog GastroProfit

4 pomysły na dania wegańskie w restauracji
4 pomysły na dania wegańskie w restauracji
2021-01-26 12:00:00

Wegańskie oraz wegetariańskie dania stały się w ostatnich latach bardzo popularne wśród gości restauracyjnych. Coraz więcej osób rezygnuje ze spożywania mięsa, dlatego w lokalach gastronomicznych szukają ciekawej alternatywy dla mięsnych dań...

Więcej
Zmywarka do lokalu gastronomicznego - z pompą zrzutową czy bez?
Zmywarka do lokalu gastronomicznego - z pompą zrzutową czy bez?
2021-01-12 12:00:00

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wymaga inwestycji w profesjonalne sprzęty AGD. W restauracji czy nawet małym barze nie poradzą sobie zwykłe sprzęty do domowego użytku. Jednym z niezbędnych urządzeń jest zmywarka. Jaką maszynę wybrać do lokalu gastrono...

Więcej
Przygotowywanie dań w lokalu gastronomicznym ‒ konieczne zasady bezpieczeństwa
Przygotowywanie dań w lokalu gastronomicznym ‒ konieczne zasady bezpieczeństwa
2020-12-18 12:00:00

Prowadzenie restauracji wymaga ścisłego przestrzegania zasad higieny. Są one dokładnie określone przez sanepid. Brak stosowania się do wyznaczonych reguł może doprowadzić do inspekcji sanitarnej, nałożenia wysokich kar, a w skrajnych przypadkach nawet do ...

Więcej
5 popularnych zup podawanych w restauracji
5 popularnych zup podawanych w restauracji
2020-12-04 12:00:00

Zupa to jedno z ulubionych dań Polaków, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Rozgrzewające danie przygotowane przez najlepszych szefów kuchni stanowi idealne menu na chłodniejsze i deszczowe dni. Jakie zupy najczęściej wybierają goście rest...

Więcej
Gotowanie sous vide w lokalu gastronomicznym
Gotowanie sous vide w lokalu gastronomicznym
2020-11-23 12:00:00

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wymaga przygotowania menu, które przyciągnie klientów. W tym celu warto zastosować specjalną metodę sous vide. Nazwa ta wywodzi się z języka francuskiego i w dosłownym tłumaczeniu oznacza gotowanie w pr&oa...

Więcej
Mikrofalówki gastronomiczne – przegląd produktów
Mikrofalówki gastronomiczne – przegląd produktów
2020-11-09 12:00:00

Mikrofalówka to jedno z podstawowych elementów wyposażenia kuchni w lokalach gastronomicznych. Nie są to jednak te same urządzenia, które na co dzień są używane w domach. Profesjonalne sprzęty do restauracji muszą charakteryzować się ...

Więcej
Ryba w lokalu gastronomicznym - sprzęty potrzebne do przyrządzenia?
Ryba w lokalu gastronomicznym - sprzęty potrzebne do przyrządzenia?
2020-10-21 12:00:00

Dobrze przygotowana ryba potrafi zachwycić niejednego smakosza. Jeśli zależy Ci, aby Twój lokal serwował potrawy rybne najwyższej klasy, musisz zainwestować w odpowiedni sprzęt. Profesjonalna smażalnia ryb wyposażona jest w szereg urządzeń, kt&oacu...

Więcej
Umywalki gastronomiczne ‒ przegląd produktów
Umywalki gastronomiczne ‒ przegląd produktów
2020-10-07 12:00:00

Niezbędnym elementem każdej restauracyjnej kuchni jest profesjonalna i wytrzymała umywalka gastronomiczna. Musi ona spełniać szereg wymagań sanepidu. Jej głównym zadaniem jest zapewnienie higieny podczas przygotowywanych posiłków. Warto zate...

Więcej
Wyposażenie zmywalni - niezbędne sprzęty
Wyposażenie zmywalni - niezbędne sprzęty
2020-09-22 12:00:00

Funkcjonalna zmywalnia w lokalu gastronomicznym jest niezbędna. Pomieszczenie to pozwala na dokładne wymycie dużej liczby garnków, talerzy czy kubków. Odpowiednio zaprojektowana zmywalnia pozwala na zachowanie porządku oraz higieny w restaur...

Więcej
Taboret gazowy ‒ kiedy warto się na niego zdecydować?
Taboret gazowy ‒ kiedy warto się na niego zdecydować?
2020-09-08 12:00:00

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wymaga zakupu odpowiedniego sprzętu ułatwiającego przygotowanie potraw. Jednym z elementów wyposażenia restauracyjnej kuchni jest taboret gazowy. Urządzenie to znacznie ułatwia pracę. Kiedy warto kupić taboret ga...

Więcej