WhatsApp

Blog GastroProfit

Makaroniarki ‒ jaki sprzęt do lokalu gastronomicznego wybrać?
Makaroniarki ‒ jaki sprzęt do lokalu gastronomicznego wybrać?
2020-06-23 12:00:00

Makaron to jeden z podstawowych specjałów, który króluje zwłaszcza w potrawach kuchni włoskiej, ale nie brakuje go również w wielu innych daniach serwowanych w restauracji. Zanim jednak kupimy maszynę do jego przyrządzania, war...

Więcej
Czego nie może zabraknąć w lokalu gastronomicznym, który serwuje kebaba? Podpowiadamy!
Czego nie może zabraknąć w lokalu gastronomicznym, który serwuje kebaba? Podpowiadamy!
2020-06-09 12:00:00

Kebab już na stałe zagościł w większych i mniejszych polskich miastach. Wiele osób uwielbia smak pieczonego mięsa według tureckiego sposobu, dlatego coraz więcej ludzi decyduje się na założenie swojego punktu gastronomicznego serfującego ten wyśmie...

Więcej
Jaki ekspres do lokalu gastronomicznego wybrać?
Jaki ekspres do lokalu gastronomicznego wybrać?
2020-05-27 12:00:00

Trudno wyobrazić sobie kawiarnię, w której goście nie będą mogli zamówić kawy. Dlatego każdy właściciel klimatycznego punktu powinien wyposażyć go w porządny ekspres, robiący pyszną i aromatyczną kawę. Ekspres do małej kawiarni bądź większeg...

Więcej
Idealna kiełbasa - jak ją przyrządzić?
Idealna kiełbasa - jak ją przyrządzić?
2020-05-13 12:00:00

Kiełbasa to ważny element polskiej kuchni. Można ją przyrządzić na kilka sposobów i wykorzystać do wielu dań: bigosu, żurku czy jajecznicy. Niestety często jakość sklepowej kiełbasy pozostawia wiele do życzenia. Dlatego też warto samodzielnie przyg...

Więcej
Jak dbać o czystość w lokalu gastronomicznym?
Jak dbać o czystość w lokalu gastronomicznym?
2020-04-20 12:00:00

Utrzymanie czystości w restauracji, barze i każdego innego rodzaju lokalu gastronomicznym to kwestia absolutnie podstawowa. Tylko przygotowywanie posiłków w higienicznych warunkach gwarantuje bezpieczeństwo gościom, ale też pracownikom. W codzienny...

Więcej
Dania z lokalu gastronomicznego – jak przewozić je poprawnie?
Dania z lokalu gastronomicznego – jak przewozić je poprawnie?
2020-04-07 12:00:00

Zamawianie jedzenia z dowozem do domu jest bardzo popularna usługą, jednak niestety jakość i walory smakowe takich dań nie zawsze dorównują tym serwowanym bezpośrednio w lokalu. Istnieją jednak sposoby na to, by posiłki na wynos były smaczne i doci...

Więcej
Gastronomia w czasie kryzysu
Gastronomia w czasie kryzysu
2020-04-05 11:27:00

W związku z pandemią koronawirusa sytuacja branży gastronomicznej stała się bardzo trudna. Ludzie związani z nią zawodowo gorączkowo szukają rozwiązań, które pomogą przetrwać ten trudny okres. Wszyscy mamy świadomość, że musimy odnaleźć się w nowyc...

Więcej
Sprzęty i akcesoria niezbędne w organizacji cateringu
Sprzęty i akcesoria niezbędne w organizacji cateringu
2020-03-31 12:27:00

Firmy świadczące usługi cateringowe muszą zadbać o wiele rzeczy, aby spełnić oczekiwania swoich klientów. Doskonały smak potraw to jedno, ale ich bezpieczny transport, odpowiednia ekspozycja i przygotowanie miejsca, gdzie posiłki będą spożywane, ta...

Więcej
Sprzęt gastronomiczny – w jakie marki warto inwestować?
Sprzęt gastronomiczny – w jakie marki warto inwestować?
2020-03-24 12:07:00

Wyposażając profesjonalną kuchnię, trzeba zwracać dużą uwagę na jakość sprzętu i akcesoriów, które chcemy w niej wykorzystać. Wybierając niezawodne urządzenia i praktyczne rozwiązania, zapewniamy sobie większy komfort i bezpieczeństwo pracy,...

Więcej
Grill – jak wybrać najbardziej odpowiedni model?
Grill – jak wybrać najbardziej odpowiedni model?
2020-03-17 11:56:00

Grill to sprzęt tyleż popularny, co wszechstronny. Jest obecny w niemal każdej restauracji i większości prywatnych domów. Przygotowane z jego wykorzystaniem potrawy są smaczne i zdrowe, a i przyjemność płynąca z przygotowywania posiłków na ś...

Więcej