WhatsApp

Blog GastroProfit

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny – czym się kierować przy jego wyborze?
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny – czym się kierować przy jego wyborze?
2020-03-10 12:44:00

Z profesjonalnego sprzętu gastronomicznego korzystają nie tylko hotele, restauracje, bary i bistra, ale też prywatni użytkownicy, którzy chcą mieć w swojej kuchni urządzenia i akcesoria najwyższej klasy. Wybierając produkty dla siebie, warto kierow...

Więcej
Hurtownia sprzętu gastronomicznego w Krakowie - dlaczego warto nam zaufać?
Hurtownia sprzętu gastronomicznego w Krakowie - dlaczego warto nam zaufać?
2020-03-04 21:06:00

Każdy właściciel restauracji, pizzerii, stołówki, baru i każdego innego rodzaju lokalu gastronomicznego doskonale wie, że gastronomia to ciężki kawałek chleba. W tej branży liczy się najwyższa jakość, niezawodność, terminowość i gotowość do pracy. ...

Więcej
Gofry – podpowiadamy, z czym je zaserwować
Gofry – podpowiadamy, z czym je zaserwować
2020-02-21 11:46:00

Gofry to przysmak kojarzący się przede wszystkim z wakacjami nad morzem. Tę słodką przekąskę uwielbiają przede wszystkim dzieci, ale nie brakuje ich jej oddanych wielbicieli również w gronie dorosłych. Istnieje bardzo wiele sposobów na przyr...

Więcej
Kuchnia gazowa czy indukcyjna? Co wybrać dla Twojego lokalu gastronomicznego?
Kuchnia gazowa czy indukcyjna? Co wybrać dla Twojego lokalu gastronomicznego?
2020-02-14 11:26:00

Kuchnia to niezbędny element wyposażenia w każdym lokalu gastronomicznym. Trudno sobie bez niej wyobrazić pracę zarówno w dużej restauracji, jak i niewielkim bistro czy foodtrucku. Wybierając sprzęt do swojej kuchni, trzeba przemyśleć kilka spraw, ...

Więcej
Grill kontaktowy – przegląd produktów
Grill kontaktowy – przegląd produktów
2020-02-09 15:00:00

Grill kontaktowy ma bardzo szerokie zastosowanie w gastronomii, zarówno tej profesjonalnej, jak i podczas gotowania w warunkach domowych. To urządzenie jest naprawdę wszechstronne i można z jego wykorzystaniem przygotować bardzo wiele różnyc...

Więcej
Bar szybkiej obsługi – co warto zaserwować klientom?
Bar szybkiej obsługi – co warto zaserwować klientom?
2020-01-27 15:58:00

Bary typu fast food są uwielbiane przede wszystkim przez zabieganych ludzi, którzy potrzebują szybko uzupełnić braki energetyczne w ciągu dnia i nie mają czasu na przygotowywanie posiłków w domu. Istnieje kilka niezmiennie popularnych propoz...

Więcej
Kilka sprawdzonych sposobów na podanie ziemniaków w restauracji
Kilka sprawdzonych sposobów na podanie ziemniaków w restauracji
2020-01-22 15:52:00

Trudno wyobrazić sobie menu jakiejkolwiek restauracji bez dań, do których przygotowania potrzebne są ziemniaki. Kartofle są uwielbiane przez dorosłych i dzieci, a mnogość samodzielnych potraw i dodatków, jakie można dzięki nim wyczarować, je...

Więcej
Podgrzewacze i witryny grzewcze – przegląd produktów
Podgrzewacze i witryny grzewcze – przegląd produktów
2020-01-15 15:45:00

Witryny grzewcze i podgrzewacze to jeden z podstawowych elementów wyposażenia w niemal każdym obiekcie gastronomicznym. Pozwalają utrzymać pożądaną temperaturę posiłków i przekąsek, albo szybko przygotować ciepłe danie. Wybór tych urz...

Więcej
Wata cukrowa – w jakie urządzenie do jej wytwarzania warto zainwestować?
Wata cukrowa – w jakie urządzenie do jej wytwarzania warto zainwestować?
2020-01-08 15:39:00

Wata cukrowa – sentymentalna słodka przekąska, do której słabość mają zarówno dzieci, jak i dorośli. Różnego rodzaju imprezy dla dzieci, jarmarki, pikniki czy i innego rodzaju eventy na świeżym powietrzu zyskują bardzo wiele, je...

Więcej
Bemar gastronomiczny – przegląd oferty
Bemar gastronomiczny – przegląd oferty
2019-12-26 11:13:00

Hotelowe restauracje, bary, w których można szybko przekąsić gorący, domowy posiłek, firmowe bufety – bemary oddają nieocenione usługi w rozmaitych punktach gastronomicznych. Goście, którzy korzystają z tego dobrodziejstwa techniki gas...

Więcej