WhatsApp

Blog GastroProfit

Pojemniki GN – dlaczego warto mieć je w swoim lokalu gastronomicznym?
Pojemniki GN – dlaczego warto mieć je w swoim lokalu gastronomicznym?
2019-10-09 13:01:00

Bezpieczeństwo, komfort, estetyka – to zaledwie kilka pozytywnych aspektów towarzyszących korzystaniu z pojemników GN, wykonanych z wytrzymałej stali nierdzewnej. W niektórych lokalach gastronomicznych, np. tam gdzie serwuje się...

Więcej
Deska do krojenia w restauracji – jaką wybrać?
Deska do krojenia w restauracji – jaką wybrać?
2019-09-26 12:16:00

Używanie deski do krojenia pozwala nie tylko przygotowywać potrawy w higienicznych, bezpiecznych warunkach, ale również chroni powierzchnie blatów. Aby element wyposażenia kuchni spełniał swoje funkcje, dobrze jest konkretnie określić swoje ...

Więcej
Dania z ryżem – nasze inspiracje
Dania z ryżem – nasze inspiracje
2019-09-19 12:10:00

Biały, brązowy, jaśminowy, basmati – istnieją liczne odmiany i gatunki ryżu. Każdy z nich posiada niepowtarzalny smak i właściwości odżywcze, a na jego bazie można przyrządzić prawdziwe kulinarne cuda, które zadowolą podniebienia miłośnik&oac...

Więcej
Wózki kelnerskie – przegląd produktów
Wózki kelnerskie – przegląd produktów
2019-09-12 12:06:00

Zwrotne, wytrzymałe, estetyczne – takie powinny być wózki kelnerskie wykorzystywane np. w trakcie imprez okolicznościowych. Dzięki sprzętom tego rodzaju praca kelnerów staje się znacznie prostsza i przyjemniejsza.  Kiedy kelner ma...

Więcej
Najpopularniejsze rodzaje pizz – sprawdź, czy je znasz
Najpopularniejsze rodzaje pizz – sprawdź, czy je znasz
2019-09-06 12:02:00

Sekret smaku pizzy tkwi przede wszystkim w cieście, z delikatnie chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem. Z drugiej strony to właśnie dodatki stanowią o smaku i charakterze dania, kojarzonego z serem, pomidorami, szynką parmeńską… Lista składnik...

Więcej
Kebab w kilku odsłonach – porady
Kebab w kilku odsłonach – porady
2019-08-28 10:40:00

Turecki kebab to nazwa, pod którą w rzeczywistości kryje się wiele różnych potraw. Podstawę tego dania stanowi mięso (zwykle baranina lub jagnięcina) opiekane na rożnie, mocno przyprawione. W przypadku dodatków występuje znacznie więk...

Więcej
Pyszna zupa w Twojej restauracji – inspiracje
Pyszna zupa w Twojej restauracji – inspiracje
2019-08-21 10:36:00

Mogą być smakowite i aromatyczne, przynosić ochłodę w upalne dni, a także stanowić lekki posiłek jedzony w porze lunchu – zdecydowanie warto wprowadzać zupy do menu restauracji. Dzięki nim obiad ma szansę stać się pełniejszy i bardziej różnor...

Więcej
Pakowanie próżniowe – kiedy warto się na nie zdecydować?
Pakowanie próżniowe – kiedy warto się na nie zdecydować?
2019-08-14 10:29:00

Tlen zawarty w powietrzu przyspiesza proces psucia się produktów spożywczych. Aby zachować ich świeżość na dłużej, można przechowywać je w warunkach beztlenowych. Stworzenie próżni jest możliwe za sprawą urządzeń do pakowania próżniow...

Więcej
Termometry gastronomiczne – przegląd
Termometry gastronomiczne – przegląd
2019-08-07 10:24:00

Bezpieczeństwo klientów i odpowiedni smak potraw – to dwie podstawowe kwestie, o które można zadbać, wyposażając lokal w profesjonalne i niezawodne termometry gastronomiczne. Aby wybrać odpowiednie urządzenia, warto dokładnie zdefiniow...

Więcej
Czystość w miejscu pracy – jak ją zachować w restauracji?
Czystość w miejscu pracy – jak ją zachować w restauracji?
2019-07-23 10:38:00

Regularne sprzątanie, częste mycie rąk, przechowywanie składników w odpowiednich warunkach – to podstawowe zasady, których należy przestrzegać, aby zachować czystość w restauracji. Odstępowanie od reguł dotyczących higieny może pociąga...

Więcej