WhatsApp

Blog GastroProfit

Kuchnia gazowa czy indukcyjna? Co wybrać dla Twojego lokalu gastronomicznego?
Kuchnia gazowa czy indukcyjna? Co wybrać dla Twojego lokalu gastronomicznego?
2020-02-14 11:26:00

Kuchnia to niezbędny element wyposażenia w każdym lokalu gastronomicznym. Trudno sobie bez niej wyobrazić pracę zarówno w dużej restauracji, jak i niewielkim bistro czy foodtrucku. Wybierając sprzęt do swojej kuchni, trzeba przemyśleć kilka spraw, ...

Więcej
Grill kontaktowy – przegląd produktów
Grill kontaktowy – przegląd produktów
2020-02-09 15:00:00

Grill kontaktowy ma bardzo szerokie zastosowanie w gastronomii, zarówno tej profesjonalnej, jak i podczas gotowania w warunkach domowych. To urządzenie jest naprawdę wszechstronne i można z jego wykorzystaniem przygotować bardzo wiele różnyc...

Więcej
Bar szybkiej obsługi – co warto zaserwować klientom?
Bar szybkiej obsługi – co warto zaserwować klientom?
2020-01-27 15:58:00

Bary typu fast food są uwielbiane przede wszystkim przez zabieganych ludzi, którzy potrzebują szybko uzupełnić braki energetyczne w ciągu dnia i nie mają czasu na przygotowywanie posiłków w domu. Istnieje kilka niezmiennie popularnych propoz...

Więcej
Kilka sprawdzonych sposobów na podanie ziemniaków w restauracji
Kilka sprawdzonych sposobów na podanie ziemniaków w restauracji
2020-01-22 15:52:00

Trudno wyobrazić sobie menu jakiejkolwiek restauracji bez dań, do których przygotowania potrzebne są ziemniaki. Kartofle są uwielbiane przez dorosłych i dzieci, a mnogość samodzielnych potraw i dodatków, jakie można dzięki nim wyczarować, je...

Więcej
Podgrzewacze i witryny grzewcze – przegląd produktów
Podgrzewacze i witryny grzewcze – przegląd produktów
2020-01-15 15:45:00

Witryny grzewcze i podgrzewacze to jeden z podstawowych elementów wyposażenia w niemal każdym obiekcie gastronomicznym. Pozwalają utrzymać pożądaną temperaturę posiłków i przekąsek, albo szybko przygotować ciepłe danie. Wybór tych urz...

Więcej
Wata cukrowa – w jakie urządzenie do jej wytwarzania warto zainwestować?
Wata cukrowa – w jakie urządzenie do jej wytwarzania warto zainwestować?
2020-01-08 15:39:00

Wata cukrowa – sentymentalna słodka przekąska, do której słabość mają zarówno dzieci, jak i dorośli. Różnego rodzaju imprezy dla dzieci, jarmarki, pikniki czy i innego rodzaju eventy na świeżym powietrzu zyskują bardzo wiele, je...

Więcej
Bemar gastronomiczny – przegląd oferty
Bemar gastronomiczny – przegląd oferty
2019-12-26 11:13:00

Hotelowe restauracje, bary, w których można szybko przekąsić gorący, domowy posiłek, firmowe bufety – bemary oddają nieocenione usługi w rozmaitych punktach gastronomicznych. Goście, którzy korzystają z tego dobrodziejstwa techniki gas...

Więcej
Dania z makaronem – nasze inspiracje
Dania z makaronem – nasze inspiracje
2019-12-19 11:09:00

Makaron kojarzy się przede wszystkim z włoską kuchnią – pełną aromatu, niepowtarzalnego charakteru i… słońca. Może jednak stanowić podstawę przepisów na potrawy pochodzące z innych części świata. Dotychczas powstało ok. 300 odmian maka...

Więcej
Wagi gastronomiczne – przegląd produktów
Wagi gastronomiczne – przegląd produktów
2019-12-12 11:03:00

Ważenie produktów jest ważne nie tylko w trakcie przygotowywania posiłków albo odmierzania równych porcji. Ma niebagatelne znaczenie również przy przyjmowaniu dostaw czy kontrolowaniu stanów magazynowych. Jakie rodzaje w...

Więcej
Dania na wynos – jak przewozić je poprawnie?
Dania na wynos – jak przewozić je poprawnie?
2019-12-05 16:57:00

Świeżo zaparzona kawa smakuje i pachnie wybornie wyłącznie na gorąco, a szampan zachowuje najcenniejsze walory smakowe i zapachowe, kiedy jest odpowiednio schłodzony. Zupy (o ile nie są chłodnikami) serwuje się na ciepło, podobnie jak wiele innych dań spr...

Więcej