WhatsApp
HENDI, Eka, Prismafood powyżej 500 PLN – rabat z kodem HENDI_KWSkorzystaj z okazji! 
Zadzwoń: 123070604

Blog GastroProfit

Jajko w roli głównej – nasze inspiracje
Jajko w roli głównej – nasze inspiracje
2019-11-06 09:59:00

Pasty, sałatki, omlety – jajka mogą występować pod licznymi postaciami, ciesząc podniebienie i dostarczając ludzkiemu ciału łatwo przyswajalne białko, witaminy A, D, E, K, B12, kwas foliowy oraz szereg innych dobroczynnych substancji. Warto wprowadz...

Więcej
Dystrybutory do wody – dlaczego warto mieć je w swoim lokalu gastronomicznym?
Dystrybutory do wody – dlaczego warto mieć je w swoim lokalu gastronomicznym?
2019-10-29 14:22:00

Woda stanowi ok. 60-70 % masy ludzkiego ciała. Nie dziwi więc zapotrzebowanie naszego organizmu na ten życiodajny płyn. Wypijanie odpowiedniej ilości wody w ciągu dnia to podstawa, jeśli chcemy zachować zdrowie i dobre samopoczucie. Warto jednak zatroszcz...

Więcej
BHP w lokalu gastronomicznym
BHP w lokalu gastronomicznym
2019-10-23 10:00:00

Obowiązkowe szkolenie BHP, aktualna książeczka do celów sanitarno-epidemiologicznych, specjalna odzież robocza – to zaledwie kilka istotnych kwestii z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii. Przestrzeganie zasad ma ogromne znacz...

Więcej
Patelnie – przegląd
Patelnie – przegląd
2019-10-16 10:08:00

Mogą być wykonane z żeliwa lub stali, okryte powłoką teflonową, posiadać kilka przegródek lub specjalną, pofałdowaną fakturę – patelnie różnią się m.in. w zależności od tego, do czego zamierzamy je wykorzystywać. Kompletując wyposażeni...

Więcej
Pojemniki GN – dlaczego warto mieć je w swoim lokalu gastronomicznym?
Pojemniki GN – dlaczego warto mieć je w swoim lokalu gastronomicznym?
2019-10-09 13:01:00

Bezpieczeństwo, komfort, estetyka – to zaledwie kilka pozytywnych aspektów towarzyszących korzystaniu z pojemników GN, wykonanych z wytrzymałej stali nierdzewnej. W niektórych lokalach gastronomicznych, np. tam gdzie serwuje się...

Więcej
Deska do krojenia w restauracji – jaką wybrać?
Deska do krojenia w restauracji – jaką wybrać?
2019-09-26 12:16:00

Używanie deski do krojenia pozwala nie tylko przygotowywać potrawy w higienicznych, bezpiecznych warunkach, ale również chroni powierzchnie blatów. Aby element wyposażenia kuchni spełniał swoje funkcje, dobrze jest konkretnie określić swoje ...

Więcej
Dania z ryżem – nasze inspiracje
Dania z ryżem – nasze inspiracje
2019-09-19 12:10:00

Biały, brązowy, jaśminowy, basmati – istnieją liczne odmiany i gatunki ryżu. Każdy z nich posiada niepowtarzalny smak i właściwości odżywcze, a na jego bazie można przyrządzić prawdziwe kulinarne cuda, które zadowolą podniebienia miłośnik&oac...

Więcej
Wózki kelnerskie – przegląd produktów
Wózki kelnerskie – przegląd produktów
2019-09-12 12:06:00

Zwrotne, wytrzymałe, estetyczne – takie powinny być wózki kelnerskie wykorzystywane np. w trakcie imprez okolicznościowych. Dzięki sprzętom tego rodzaju praca kelnerów staje się znacznie prostsza i przyjemniejsza.  Kiedy kelner ma...

Więcej
Najpopularniejsze rodzaje pizz – sprawdź, czy je znasz
Najpopularniejsze rodzaje pizz – sprawdź, czy je znasz
2019-09-06 12:02:00

Sekret smaku pizzy tkwi przede wszystkim w cieście, z delikatnie chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem. Z drugiej strony to właśnie dodatki stanowią o smaku i charakterze dania, kojarzonego z serem, pomidorami, szynką parmeńską… Lista składnik...

Więcej
Kebab w kilku odsłonach – porady
Kebab w kilku odsłonach – porady
2019-08-28 10:40:00

Turecki kebab to nazwa, pod którą w rzeczywistości kryje się wiele różnych potraw. Podstawę tego dania stanowi mięso (zwykle baranina lub jagnięcina) opiekane na rożnie, mocno przyprawione. W przypadku dodatków występuje znacznie więk...

Więcej