WhatsApp

Blog GastroProfit

Wózki kelnerskie – przegląd produktów
Wózki kelnerskie – przegląd produktów
2019-09-12 12:06:00

Zwrotne, wytrzymałe, estetyczne – takie powinny być wózki kelnerskie wykorzystywane np. w trakcie imprez okolicznościowych. Dzięki sprzętom tego rodzaju praca kelnerów staje się znacznie prostsza i przyjemniejsza.  Kiedy kelner ma...

Więcej
Najpopularniejsze rodzaje pizz – sprawdź, czy je znasz
Najpopularniejsze rodzaje pizz – sprawdź, czy je znasz
2019-09-06 12:02:00

Sekret smaku pizzy tkwi przede wszystkim w cieście, z delikatnie chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem. Z drugiej strony to właśnie dodatki stanowią o smaku i charakterze dania, kojarzonego z serem, pomidorami, szynką parmeńską… Lista składnik...

Więcej
Kebab w kilku odsłonach – porady
Kebab w kilku odsłonach – porady
2019-08-28 10:40:00

Turecki kebab to nazwa, pod którą w rzeczywistości kryje się wiele różnych potraw. Podstawę tego dania stanowi mięso (zwykle baranina lub jagnięcina) opiekane na rożnie, mocno przyprawione. W przypadku dodatków występuje znacznie więk...

Więcej
Pyszna zupa w Twojej restauracji – inspiracje
Pyszna zupa w Twojej restauracji – inspiracje
2019-08-21 10:36:00

Mogą być smakowite i aromatyczne, przynosić ochłodę w upalne dni, a także stanowić lekki posiłek jedzony w porze lunchu – zdecydowanie warto wprowadzać zupy do menu restauracji. Dzięki nim obiad ma szansę stać się pełniejszy i bardziej różnor...

Więcej
Pakowanie próżniowe – kiedy warto się na nie zdecydować?
Pakowanie próżniowe – kiedy warto się na nie zdecydować?
2019-08-14 10:29:00

Tlen zawarty w powietrzu przyspiesza proces psucia się produktów spożywczych. Aby zachować ich świeżość na dłużej, można przechowywać je w warunkach beztlenowych. Stworzenie próżni jest możliwe za sprawą urządzeń do pakowania próżniow...

Więcej
Termometry gastronomiczne – przegląd
Termometry gastronomiczne – przegląd
2019-08-07 10:24:00

Bezpieczeństwo klientów i odpowiedni smak potraw – to dwie podstawowe kwestie, o które można zadbać, wyposażając lokal w profesjonalne i niezawodne termometry gastronomiczne. Aby wybrać odpowiednie urządzenia, warto dokładnie zdefiniow...

Więcej
Czystość w miejscu pracy – jak ją zachować w restauracji?
Czystość w miejscu pracy – jak ją zachować w restauracji?
2019-07-23 10:38:00

Regularne sprzątanie, częste mycie rąk, przechowywanie składników w odpowiednich warunkach – to podstawowe zasady, których należy przestrzegać, aby zachować czystość w restauracji. Odstępowanie od reguł dotyczących higieny może pociąga...

Więcej
Jak serwować czekoladę w lokalu – nasze porady
Jak serwować czekoladę w lokalu – nasze porady
2019-07-16 10:32:00

Ciasta, kremy, musy – czekolada smakuje wybornie właściwie w każdej postaci. Wyrazisty smak ziaren kakao sprawdza się świetnie nie tylko jako podstawa deserów, ale również w połączeniu z daniami… mięsnymi.  Delikatna, aroma...

Więcej
Letnie koktajle w Twojej restauracji – garść inspiracji
Letnie koktajle w Twojej restauracji – garść inspiracji
2019-07-09 10:27:00

Gdy nadchodzi upalne lato, zdecydowanie wzrasta popularność deserów lodowych i innych smakołyków, które schładzają nas od środka. Klienci, zmęczeni wysokimi temperaturami, chętnie sięgają również po gęste, odżywcze i sycące kok...

Więcej
W co należy zaopatrzyć kuchnię, otwierając lokal gastronomiczny?
W co należy zaopatrzyć kuchnię, otwierając lokal gastronomiczny?
2019-07-02 10:18:00

Urządzenia do obróbki cieplnej, stoły ze stali nierdzewnej, sprzęty i meble do zmywali – to zaledwie kilka przykładowych elementów, które powinny znaleźć się w dobrze wyposażonej kuchni. Warto zadbać o to, by pomieszczenie, kt&o...

Więcej